Partij voor de Dieren in fractie met Syriza en SP

Op een andere site dan deze, waar ik ook redacteur ben – ja, ik ben de octopus van de Anti-Wereldorde – werd de Partij voor de Dieren door een zeer kortstondig actief scribent consequent een bijwagen van de SP genoemd. Al was het maar vanwege de overstap van het Eerstekamerlid Koffeman ,die eerst van de SP was. (Andere kwaaddenkende zin hier dan weer een complot van “Zevendedagsadventisten`wat of wie dat ook mogen zijn.)

Ik geloof niet zo in die complotten. Maar in het Europees parlement neemt de Partij voor de Dieren nu wel zitting in de fractie waarin ook Die Linke, Syriza en de SP zijn opgenomen. Eerder bij de linkerzijde dan de groene, dus.

Ook de andere partij voor de dieren, de Duitse, sluit zich bij deze fractie aan [dank aan Petra Kramer voor de aanvulling op dit punt].

4 gedachten over “Partij voor de Dieren in fractie met Syriza en SP”

 1. “een complot van “Zevendedagsadventisten`wat of wie dat ook mogen zijn”

  Oh, dat zijn van die onheilsprofeten die geilen op Sod..Armagedon en smomnomorra. Einde der ‘alle’ tijden festivalgangers. En een lol dat zullie hebben..

  Michelle Bachman, die GOP/ Tea party schreeuwlelijk uit de USA is er ‘ook zo één’, overigens.

  Marianne Thieme, om ‘haar’ gaat het uiteindelijk in deze, heeft ook zo haar persoonlijke opvattingen. Zou zelf niet weten in hoeverre haar reli-overtuiging samenhangt met haar politieke visies. Voor zover voor mij te overzien, staat dat los van.

  Stukken minder dan die robot uit Amerika, dat heeft MT (PvvD) al meermalen (politiek gezien) laten blijken.

  PvdD is zeker niet ‘mijn politieke partij’, maar die rare fixatie op haar reli-overtuiging (waarvan het grote gros der Nederlanders simpelweg geen verder geen enkele weet van heeft, uiteraard incl. die sukkelige ‘Islamcritici’), blijft mij telkenmale verbazen.

  Ook van jou, Arnold. Of, inkoppertje, zal ik dan toch maar Marianne Thieme tegen jou gaan zeggen? ;-p

  En dan kom je zoiets gruwelijk ‘vrouw-onvriendelijk’ tegen als ‘Dierenpoes’…

  De beoogde coalitie juich ik verder enkel maar toe. Maar dat geziek over..zo stuitend.

 2. Ik heb ook geen idee wat “zevendedagsadventisten” zijn. Iets tussen joden en christenen, als ik wikipedia goed begrijp. Maar wat dat verder met politiek te maken heeft, weet ik niet. Ik had niet de indruk dat ze Nederland in een theocratie willen veranderen. Misschien is het de bedoeling dat het negatieve associaties oproept ?
  Hoewel al die godsdienstfanaten vinden dat alle mensen door hun god gemaakt zijn, vinden ze dan toch dat sommige maaksels beter zijn dan anderen. Zoals de leraar Nederlands ook beter dan Jan Wolkers wist wat de schrijver bedoelde. Helaas geeft hun god nooit interviews.

 3. Gehaaid van de PVDD. Maar dat past natuurlijk bij een dierenpartij. Zonder ‘beknottende fractiediscipline’.

 4. Voor de dierenpartij moet expliciet het volgende geldig zijn: ” Klein maar fijn”.

  Tegen het achtergrond van achteloze salaristrekkers in de Nederlandse politiek, weet ik nu op welke partij zal ik bij de volgende verkiezingen gaan stemmen.

Reacties zijn gesloten.