Oud nieuws dat ook al geen nieuws is: miljoenenfraude in “sociale woningbouwsector”

Dit soort berichten speelt zich af in de luwte van het nieuws:

De zaak rond SGBB is een van de grotere fraudeonderzoeken bij woningcorporaties van dit moment. Eerder dit jaar heeft de rechtbank zich gebogen over meerdere zaken tegen van fraude verdachte ex-directieleden van woningcorporaties. In februari eiste de Amsterdamse corporatie Rochdale 6 miljoen terug van zijn voormalig directeur, uitspraak in deze langlopende rechtszaak volgt nog. In maart werd de ex-directeur van Woonstichting De Key uit Amsterdam veroordeeld tot het betalen van 3,2 miljoen schadevergoeding. De rechtszaak tegen de oud-topman van de Rotterdamse corporatie PWS resulteerde afgelopen april in een veroordeling. Hij moet 5,5 miljoen terugbetalen.

Twee maanden geleden slechts…

Dus je kunt miljoenen verduisteren als directeur van een woningbouwcorporatie? Hoe hoog zou het inkomen van zo’n bijgraaiende directeur zijn?

In de staart van het bericht:

Het door wanbeleid in de problemen geraakte SGBB is inmiddels overgenomen door woningcorporatie Vestia. Eind december 2009 vroeg SGBB bij het Centraal Fonds Volkshuisvesting saneringssteun aan. Er was een kleine 40 miljoen projectsteun nodig om SGBB klaar te maken voor overname.

Eten uit de zoepsidieruif.
U zult wel begrijpen dat ik weer denk aan voormalig minister van oorlog Frank de Grave (nobody fucks with him), opperhoofd van de mensenvrienden van woonstichting De Key (“helemaal toppie” lieten ze een zwart model op hun site zeggen over zichzelf, maar die balloon is weggehaald…).

1 gedachte over “Oud nieuws dat ook al geen nieuws is: miljoenenfraude in “sociale woningbouwsector””

  1. “‘Eten uit de zoepsidieruif.”‘
    En dan was er, het lijkt al weer lang geleden in de vorige crisis de Melkertbanenzoepsidie voor uitgerangeerde bouwvakkers waarop het aansluiten in rijen van drie was bij het arbeidsbureau voor de functie van Huismeester, voor uiteraard niet meer dan het wettelijk minimumloon. Nou wou het geval zijn dat mijn WW uitkering mij hoger uitkeerde, dus…. Foute Sjuul werd daarom tijdens de Kabinetten Lubbers stiekem onbemiddelbaar verklaard en in 2005 nog eens streng aangepakt door hem zijn bijstanduitkerinkje stop te zetten omdat hij ‘onbemiddelbaar’ als hij zogenaamd was het lef had gehad om zijn woonboot van zijn uitkerinkje op te knappen. Foute Sjuul had immers geen woonkosten op zijn boot. Nee erger nog, Foute Sjuul had helemaal geen kosten want zijn boot lag in de rimboe en was nergens op aangesloten. De gemeente dacht wel onder de dwang van die stopzetting een krediethypotheek erop af te kunnen sluiten om foute Sjuul alsnog voor zijn niet communituarisme. Althans dat communituarisme dat onze toenmalige MP Balkenende voorstond maar daar kwam ik later pas achter toen ik het woord op moest zoeken: http://nl.wikipedia.org/wiki/Communitarisme na een afscheidsrede van die voorbereider van ons huidige NSB-Bruine Kabinet gelezen te hebben.

    Twee en een half jaar zonder inkomsten en eten van de chistelijke communitauristische VoedselBank met driedubbele rij deurwaarders aan de deur. Foute Sjuul heeft nog een achterstallige rekening te vereffenen want rechtbanken en advocaten zijn van oudsher niet geneigd om door de overheid van hem gestolen geld terug te laten betalen. Daar kan zij dan haar wanbeleid mee betalen. Want denk maar niet dat die grootgraaiers uit de staatsruif dat doen.

Reacties zijn gesloten.