Opstelten (VVD) vindt ongerechtvaardigde opsluiting dertigduizend personen buitengewoon zorgvuldig

Ik heb natuurlijk ook kennisgenomen van de cijfers. Die cijfers zijn een voortzetting van de stijgende trend die al in 2002 is ingezet. Dat is ook conform de prognoses die wij budgettair hebben berekend. Mijn ambtsvoorganger heeft in 2010 in antwoord op schriftelijke vragen aangegeven dat de toename kan worden verklaard uit de toename van het aantal vrijspraken. Dat lijkt mij aannemelijk, al kunnen ook andere factoren een rol spelen. Vooralsnog zie ik aanleiding om deze cijfers nog eens goed te bestuderen. Wel moet bedacht worden dat bij een slagvaardige opsporing ondanks alle zorgvuldigheid die wordt betracht, niet kan worden voorkomen dat burgers soms ten onrechte worden vastgezet. Daar moeten we ook oprecht in zijn bij het bepalen van ons beleid.
(…)
Wat ik aangeef, zijn de feiten. We weten allemaal (..) dat wij buitengewoon zorgvuldige normen hebben voor de inverzekeringstelling en de voorlopige hechtenis.

Dit is wartaal of het is leugenpraat, “meer smaken hebben we niet” om de minister zelf nog eens te citeren..
Minister Opstelten van “justitie” in antwoord op vragen over het opsluiten van onschuldige mensen, waarmee Nederland inmiddels aan de top staat.

4 gedachten over “Opstelten (VVD) vindt ongerechtvaardigde opsluiting dertigduizend personen buitengewoon zorgvuldig”

 1. Het volgende vind ik te raar voor woorden:

  “Wel moet bedacht worden dat bij een slagvaardige opsporing ondanks alle zorgvuldigheid die wordt betracht, niet kan worden voorkomen dat burgers soms ten onrechte worden vastgezet. ”

  In bovenstaande zin wordt met nadruk “slagvaardige opsporing” als direct oorzaak voor het vastzetten van onschuldige burgers genoemd. Nogmaals: van ONSCHULDIGE burgers. Is dit niet van het gekke?

  Indien een opsporing “slagvaardig” is dan verwacht je dat de criminelen worden vastgezet en niet de ONSCHULDIGE burgers, toch?

  De VVDDRs hebben allemaal een cognitief probleem, dit is tenminste duidelijk.

 2. Het verbaasd me dat er aandacht aan wordt besteed,normaal gesproken wordt deze soort berichtgeving gauw onder het matje geschoven.Het gaat juist over de verlenging van voorarrest,die te gemakkelijk wordt gegeven op onjuiste,en onvolledige dossiers,of met loze beloften van (hulp)officieren van justitie om met bewijs te komen ter zijne tijd.Aangezien er al diverse (hulp)officieren betrapt zijn met ongeldige diploma’s te werken,en officieren met rechter commissarissen in de kantine op de koffie de casus bespreken,is de schijn van vooringenomenheid meer een handelswijze geworden,een gewoongoed.De verdachten worden in een HVB opgesloten alszijnde schuldig,en ook zodanig behandelt.Dit kan eindeloos voortduren om de drogreden ;pro forma,pro forma,in mijn ogen een verkapte westerse versie overgenomen van andere landen,zoals de voormalige DDR.Ook ontlastend materiaal wordt buiten het dossier gehouden,allemaal trucjes om een verdachte er meer verdacht uit te laten zien.Zo hebben Donner,Hirsh Ballin,Opstelten,Teeven,en momenteel daarbij Hennis Plaschaert al vele onschuldige levens en gezinnen aan de afgrond gebracht,momenteel worden er naar meer afknijp methodes gezocht,om de vvd en pvv kiezers te kietelen,en teneinde meer stemmen te krijgen;POPULISTISCHE politiek ten koste van onschuldigen!

 3. De reactie van #3 is erg serieus en diepgaand. Van mij zou het als apart artikel op Krapuul mogen staan. Het verdient het.

Reacties zijn gesloten.