Oplossing van de werkloosheid! Een Taskforce!

Hans de Boer, ondernemer en econoom, van 2004-2006 voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid, heeft een briljant idee. Hij wil dat er weer een Taskforce Jeugdwerkloosheid komt, maar ook dat er een Taskforce Ouderenwerkloosheid komt!

Laat ik allereerst zeggen dat ik uitslag krijg van het woord ‘Taskforce’. Doet mij teveel aan als ME-geklede mensen denken.

Verder weet ik niet zo goed wat De Boer wil of weet, hij is dan ondernemer en econoom en is voorzitter van een Taskforce geweest, maar als je dan de volgende vraag stelt:

Waarom kan een door de wol geverfde, meelevende verpleegkundige of leerkracht geen 57 zijn in plaats van 23 jaar? (Trouw)

Nou beste De Boer, wat dacht je van de kosten? Een 57-jarige krijgt gelukkig iets meer salaris dan een 23-jarige en het zou fijn zijn als dat zo bleef, of wil je daar ook iets aan doen? Daarom wil geen werkgever meer iemand die ouder is dan 25 jaar in dienst nemen. Maar met die versoepeling van het ontslagrecht zal dat vast wel in orde komen. Dan kunnen mensen tenslotte gewoon zonder problemen weer ontslagen worden, net als in die goede oude tijd, toen de baas het allemaal voor het zeggen had en de werknemer met de pet of hoed in hand zijn lot moest afwachten.

 

5 gedachten over “Oplossing van de werkloosheid! Een Taskforce!”

 1. Onderdeel van de grote opschoning: werkgevers die op leeftijd blijven discrimeren de wacht aanzeggen of adviseren naar elders te vertrekken: nee: OPZOETEN!

  Er zijn mensen zat die met hart en ziel in de zorg willen werken al zijn ze op ‘hoge leeftijd’.
  Gebruik hun inzet, kennis, plezier in werk en laat deze mensen niet verpieteren achter de geraniums waar ze met een uitkerinkje zwoegend en zwetend zinloze sollicitatiebrieven in elkaar zitten te flansen.
  Dat is beschaving, daar moeten we naartoe.
  Ach, zo simpel, het leven… 😎

  De bezem moet erdoor, niet vooruitschuiven, maar aanpakken
  Straf wie straf verdient
  Prachtig gevonden…

 2. Taskforce is gewoon de nieuwe naam voor “commisie” in dit geval :P. Is eens verzonnen 10 jaar geleden om lekker populair te doen.

Reacties zijn gesloten.