Ophef rond Pools meldpunt foute PVV-politici

Hans Evers van het Poolse uitzendbureau Marquette uit Almelo richt vrijdag een meldpunt in tegen foute PVV-politici. Het is een protest tegen het eigen meldpunt van de PVV dat is gericht tegen Oost-Europeanen die in Neder land werken. Volgens de PVV gaan die rovend en lallend het land door.

Zo lezen wij in De Twentsche Courant. Op zichzelf bestond het uitstekende idee van PVV-meldpunten al, maar Hans Evers is ook voornemens de meldingen aan Mark Rutte voor te leggen.

Zeer goede zaak, hoe vaker hij met zijn domme grijns op de feiten gedrukt kan worden hoe beter.

Er worden krantberichten opgezet over PVV‘ers die in de fout gingen. Vervolgens kan worden doorgeklikt naar een vragenlijstje. Gevraagd wordt of men foute PVV’ers kent en wat die dan hebben misdaan. Onder meer kan worden gekozen uit seksuele intimidatie, openbare dronkenschap, openlijke geweldpleging en faillissementsfraude.

Kijk, zo’n Hans begrijpt het, zij het dat de term ‘foute PVV-politici’ een nogal helder voorbeeld van een tautologie is.

23 gedachten over “Ophef rond Pools meldpunt foute PVV-politici”

 1. En al zou ze bestaan, (de website) dan is het nog geen aansporing ,behalve voor werkgevers die goedkope werkkrachten zoeken,om van 15% van de oostblok-werkers het tegendeel te bewijzen..Kijk in grote steden en in Vakantie-parken….Onze jeugd zoekt onderdak en staat 6-7 jaar ingeschreven voor een woning als ze een familie willen stichten..
  Terwijl onze grote steden vol staan met hun autos en zitten ze soms met 10 man in een woning…TOT verdriet van vele buren die onder de overlast bezwijken

 2. #2 @Elisa van Heeswijk
  … ach laat ook maar, je heb jezelf al belachelijk genoeg gemaakt.

 3. #1:
  “Hans Evers van het Poolse uitzendbureau Marquette uit Almelo richt vrijdag…..”
  Is het al vrijdag dan? 😉

 4. Maar goed, na mijn eigen scherpte weer eens tentoongespreid te hebben: waar is eigenlijk de “ophef” waar de titel van dit stuk gewag van maakt?

 5. Ene Elisa van Heeswijk mutst in #2: `Terwijl onze grote steden vol staan met hun autos en zitten ze soms met 10 man in een woning…TOT verdriet van vele buren die onder de overlast bezwijken’.

  Ja wichtje, niet te wijten aan Pólen (die ons mede in `45 hebben bevrijd van de nazi) maar dankzij Nêerlands woekerrenteliberalen die een vulgair slaatje slaan uit huisvesting buitenlandse arbeidskrachten die er vèt aan verdienen zodat ze nog meer kamertjes zwart kunnen laten bijtimmeren in huizen die Henk & Inrit niet meer willen.
  Precies net zoals in de jaren `60 toen platte huisjesmelkerts rijk werden van gàstarbeiders uit mediterrane landen waar ze nu zo op afgeven op last van hun brallende, racistische xenofobe Meester.

 6. #2: even net zo kort door de bocht als Elisa van Heeswijk. Die Oostblokkers (???) werken in een ver land om te sparen voordat ze een gezin stichten. Daarnaast zou jouw kroost ook in de winter op een vakantiepark kunnen doorbrengen ipv aan je rokken blijven hangen en op de bank tv zappen en chips vreten

 7. #2. Inderdaad, alle Polen vinden het heel leuk om met zijn tienen in een kamertje gedrukt te worden, vinden ze echt schitterend! Vind je hetzelf niet een beetje dom om in plaats van die huisjesmelkers of de uitzendbureaus daarvan de schuld te geven, de oorzaak bij de Polen zelf gaat zoeken?

 8. 10
  #Abdul Alhazred
  De polen die ons zgn bevrijd hebben van de nazi’s waren minder ,als het aantal Polen wat in de concentratie kampen opzichter was….
  Bovendien heeft de toenmalige burgemeester van WARSCHAU een ghetto opgericht voor de Joden alleen om de nazie te behagen..GOOGLE en je zult menig verhaal lezen wat je niet zal bevallen..Maar helaas U bent begonnen over de Nazi tijd waarin ook 250.000 Nederlanders bij NSB en SS aangesloten waren(VRIJWILLIG wel te verstaan!!!!!!!

 9. #11
  Peter
  mijn zoon HEEFT ZIJN MEESTERVAK GELEERD BIJ Chefkok CAS SPIJKERS en is leraar op de kokschool De rooie Pannen in TILBURG

 10. #15 Heeswijk. Je hoeft niet zo te schreeuwen hoor. Je lijkt die Stassen wel. Wie moet je overtuigen?

 11. @ # 14 Ene vrouw Heeswijk die bralt: `Abdul Alhazred
  De polen die ons zgn bevrijd hebben van de nazi’s waren minder ,als het aantal Polen wat in de concentratie kampen opzichter was….
  Bovendien heeft de toenmalige burgemeester van WARSCHAU een ghetto opgericht voor de Joden alleen om de nazie te behagen..GOOGLE en je zult menig verhaal lezen wat je niet zal bevallen..Maar helaas U bent begonnen over de Nazi tijd waarin ook 250.000 Nederlanders bij NSB en SS aangesloten waren(VRIJWILLIG wel te verstaan!!!!!!!’

  Je moet je niet zo druk maken. Wat is je punt? Wie heeft je gestuurd naar hier? Zio’s? Als jij wat tegen Polen hebt, moeten we dan daar hièr mee zitten? Dacht van niet! En voorts: Let even op de REGELS!

 12. Wij zijn Marquette Detachering, gevestigd in Almelo en oprichters van de internetpagina http://www.foutepvvpolitici.nl. Deze pagina is bedoeld als tegenhanger van de internetsite van de PVV waarop een bevolkingsgroep word gestigmatiseerd. Marquette Detachering detacheert dagelijks zo’n 350 Poolse medewerkers die bij vele bedrijven hard nodig zijn en dankbaar werk verrichten. Deze mensen kunnen en willen wij niet in een hoekje laten drukken door Geert Wilders en de PVV.

  De internetpagina FoutePVVpolitici.nl is pagina die bedoeld is om te laten zien dat een partij als de PVV, waar de één na de andere politicus het veld moet ruimen vanwege onoorbare praktijken of een fout verleden, ook eens moet kijken naar haar eigen leden en verleden.

  Deze website hebben wij gelanceerd zodat mensen klachten kunnen melden die veroorzaakt zijn door de standpunten van de PVV of foute PVV politici. Inmiddels hebben wij, binnen een tijdsbestek van 3 dagen, ruim 5200 reacties gekregen die uit heel Nederland afkomstig zijn. Een resultaat waar wij trots op zijn omdat vele Nederlanders het niet eens zijn met de standpunten van Geert Wilders en de PVV.

  Met vriendelijke groet,
  Marquette Detachering – initiatiefnemers van Foutepvvpolitici.nl

 13. #19 Hans Evers
  Veel sympathie voor jullie site, maar omdat ik merk dat het wel degelijk serieus is bedoeld i.p.v. wat ik aanvankelijk dacht puur satirisch zou ik een aantal vragen anders formuleren zo ook wat beweringen anders doen.
  De eerste vraag: Kent u foute pvv’ers? zullen maar heel weinig mensen bevestigend kunnen beantwoorden. Immers er zijn er maar 60 mensen PVV-er, en dan kans dat je die kent of hebt ontmoet is nog kleiner dan een boerkadraagster. Uiteraard bedoelen jullie dat het om aanhangers/stemmers van Wilders/PVV die al dan niet fout zouden kunnen zijn, maar op deze manier is de vraag verkeerd geformuleerd.
  Verder staat er:

  Wij, een groep van verstandige Nederlanders, hebben deze website gelanceerd waarop mensen klachten kunnen melden die veroorzaakt zijn door foute PVV politici. Het kan hierbij gaan om overlast, diefstal, fraude, misbruik van gemeenschapsgelden of discriminatie veroorzaakt door Geert of een van zijn handlangers.

  Als dit satirisch is bedoeld zou dit best kunnen. Maar alleen “overlast” en “discriminatie” zijn hard te maken met bewijzen en uit ervaringen van mensen. Diefstal, fraude, misbruik van gemeenschapsgelden enz. kun je hen niet van beschuldigen als “veroorzakers”. Ongetwijfeld zullen er wel wat van hen zich er schuldig aan maken, maar dat zouden ze ook doen zonder een PVV. Ongeveer de helft van die 60 PVV-ers heeft zich er ooit aan schuldig gemaakt en nog zijn er een paar die niet helemaal koosjer zijn, maar dat heeft niks met hun politieke opvattingen te maken.
  Op deze manier maken jullie je schuldig aan hetzelfde verwerpelijke gedag, het generaliseren van een hele groep mensen op basis wat maar een klein deel van hen doet.
  Nogmaals, als satire kan het wel. Niet als je een serieuze vraagstelling op het oog hebt.
  Als je serieus in kaart wil brengen wat Wilders cs veroorzaken bedenk dan ook dat wat er gebeurd niet nieuw is.
  Bolkestein is er op dezelfde manier in geslaagd om van de VVD een behoorlijk grote partij te maken, door opgetogen te juichen dat allochtonen inferieur zijn. Fortuyn die het nog eens dunnetjes over deed door ook nog eens hun cultuur “achterlijk” en “belachelijk” te noemen.
  In feite was en is dit de beste omschrijving van hen die daardoor op die gasten zijn gaan stemmen. Het waren en zijn dus geen mensen die tot een bepaald inzicht zijn gekomen door de heren Bolkestein, Wilders en Fortuyn maar gewoon doordat ze dat altijd al waren. En dat “altijd” kan zelfs nog van voor de oorlog stammen. Het zijn die mensen die voortdurend op een achterbakse en louche manier kwaadspreken, mensen tegen elkaar opzetten, enz.
  Als ik de enquête zou invullen zou ik met gemak een aantal voorbeelden kunnen noemen die 30 à 40 jaar geleden hebben plaatsgevonden in de wijk waar we toen woonden en waardoor een behoorlijk aantal mensen door hun smerige streken zijn verhuisd. Als wijkkrantredacteur heb ik vaak vergaderingen bijgewoond waar klachten uit de buurt aan de orde kwam. Ik kan me nog van één keer herinneren dat de voorzitter vloeken binnenkwam en zei: “Godverdomme! Hebben we net een beetje die Bolkestein-uitwassen er onder gekregen, heb je die Fortuyn weer. Kunnen we weer overnieuw beginnen.”

  Nogmaals, het meldpunt is een goed initiatief. Het is wel degelijk hard nodig om alle excessen die door Wilders zijn veroorzaakt ( en daarvoor de Fortuyn en Bolkestein) in kaart te brengen, maar laat ook merken aan je bezoeker dat je het serieus meent. Op dit moment is dat niet helemaal duidelijk.

 14. #20 Ik zei de gek
  Ter aanvulling. Zowel bij Bolkestein als Fortuyn zat een visie die er op gericht was om de wereld er “beter” op te maken. Als men dit en dat deed dan zouden heel veel problemen zijn opgelost.
  Bij Wilders zit puur kwaadaardigheid achter. De meeste mensen liegen niet om het voor anderen moielijk te maken of handelen gericht om mensen in een kwaad daglicht te stellen.
  Bij Wilders is dat niet alleen het enige wat hij doet, maar ook wel degelijk om mensen zo veel mogelijk te benadelen. Waarmee in feite ook een deel van de eigen aanhang.

 15. #21Henk Veldman, ” Ter aanvulling. Zowel bij Bolkestein als Fortuyn zat een visie die er op gericht was om de wereld er “beter” op te maken. Als men dit en dat deed dan zouden heel veel problemen zijn opgelost.”

  ben je weer te snel Henk, want in die rij namen heb Hitler gemist, die was ook op een beter wereld uit.
  Dit hebben die genoemde figuren allemaal gemeen.

  “Nogmaals, als satire kan het wel. Niet als je een serieuze vraagstelling op het oog hebt.”

  Nou, dit commentaar heb je nog waarschijnlijk te goed op een andere stuk, namelijk over Maurice de Hond. Daar past jou commentaar naadloos op.

 16. #19, Hans Evers mijn diep respect dat u dit durft te doen in een land die aan de gekte van de PVV racisme en segregatie overgelaten is.

  Mijn steun hebt u.

 17. De nieuwe PVVer Hans Everse
  Polen voor verrijken eigen rekening
  Te veel polen in een huisje
  Te hoge eigen bijdrage aan woonschuur
  Zelf verrijking aan poolse werknemers.
  Kijk is in zijn eigen verleden
  Wat is er nu anders bij hem dan bij de echte PVV

Reacties zijn gesloten.