Oorverdovende stilte over een nachtelijke aanslag

Op 21 september jongstleden werd er een aanslag gepleegd op het gebouw van de rechtbank in Amsterdam.
Dit gebouw bevindt zich in een woonwijk, de bebouwing is niet dicht maar de aanslag kan onmogelijk onopgemerkt voorbijgegaan zijn. Via deze merkwaardige site verneem ik dat het nieuws allereerst via twitter verspreid is, en verder dat de aanslag gericht was op “de afdeling internationale uitlevering”. Zou zulks toeval zijn, of kan men in een van de duurste buurten van Amsterdam op straat rustig effe een mortiergranaatje afschieten? Half drie ’s nachts, nette mensen slapen dan.

Het gemak en de rust waarmee dit bericht omgeven is spreekt boekdelen over Nederland. Als het een politiek gemotiveerde aanslag is komt deze van ultrarechts, daar kunnen we van op aan. Als het niet zo was zou het lawaai niet van de lucht zijn. Als het “gewoon” de een of andere maffia is (wat tenslotte ook op ultrarechts neerkomt – drugs, onroerend goed, mensenhandel) klinkt het als een inside job. Doorlopen, niets aan de hand, “er wordt gewoon doorgewerkt”.

Let u ook even op of u er verder nog iets van hoort? We zijn nu ruim twee weken verder, de herinnering is nog vers.

9 gedachten over “Oorverdovende stilte over een nachtelijke aanslag”

 1. Fijn dat het anderen ook niet is ontgaan. Ik vond ook al dat de nieuwsitems op de dag van de gebeurtenis zelf wel erg rap naar het “scroll-gedeelte” van de nieuwspagina’s zakten.

 2. Ach, Opstelten had een “passende” soundbite:

  De explosie is een aanslag op de rechtsstaat, zegt minister Opstelten van Justitie: “Dit is onaanvaardbaar en vreselijk”.

  (http://tinyurl.com/5r37xyc)
  En daar, het hebben van een “passende” soundbite, gaat het toch uiteindelijk om… 🙄

 3. Moet je een waxinelichtje naar een koets gooien, staat het in alle kranten op de voorpagina…

 4. Volgens de AIVD was het een onschuldige hobbyist zonder gevaarlijke politieke ideeën die ze bovendien nog kende van de schietvereniging ….

 5. Al Bakrastani Schreef:

  Volgens de AIVD was het een onschuldige hobbyist zonder gevaarlijke politieke ideeën die ze bovendien nog kende van de schietvereniging ….

  hahahahahha, Al Bakra. Goeie. : )

 6. Als het “gewoon” de een of andere maffia is (wat tenslotte ook op ultrarechts neerkomt – drugs, onroerend goed, mensenhandel) klinkt het als een inside job. Doorlopen, niets aan de hand, “er wordt gewoon doorgewerkt”.

  Kijk hier heb jij het ook zeer goed – in Nederland zijn alle noemenswaardige maffia’s per definitie rechts tot extreem-rechts als Gladio. Als iemand je probeert te verkopen dat er een “linkse” maffia zou zijn liegt hij dat ie barst.

  Overigens wat is gebeurd met de opsporing van de mensen die de aanslag op de geldkoeriers in Amsterdam enige tijd geleden hadden gepleegd? Weer niets van gehoord.

  Typisch DDR standje – de staat heeft de monopolie over alle informatie en djournaliesten durven niet te vragen (“m’n salaris weetjewel”). Zelfcensuur.

 7. Inderdaad, bijzonder merkwaardig dat je hier niets meer van hoort. Het is nogal wat, een beetje nortiergranaten afvuren midden in een stad buiten oorlogstijd.

 8. Wat is er merkwaardig aan die site? Hij is hooguit opmerkelijk qua insteek in het leven.
  We leven in een divers land tenslotte.

  Maar het bericht op zich is inderdaad héél vreemd. We horen niets over een wél opmerkelijke aanslag op een overheidsgebouw met een mortiergranaat! Typisch, heel typisch…

Reacties zijn gesloten.