Ook in Enschede dreiging bezorgde burgerterreur

Ook een informatiebijeenkomst over een AZC te Enschede is afgelast vanwege onvoldoende mogelijkheden de veiligheid te garanderen:

De gemeente Enschede heeft een informatiebijeenkomst die dinsdag zou worden gehouden over de komst van een asielzoekerscentrum afgelast. Burgemeester Van Veldhuizen zegt dat hij de veiligheid onvoldoende kan garanderen. (NOS)

Burgemeester Van Veldhuizen stelt terecht dat de democratie steeds vaker het slachtoffer dreigt te worden van intimidatie, dreiging en geweld, en dat dat onacceptabel is.

Burgemeester Van Veldhuizen zit ermee in zijn maag dat hij de bijeenkomst van dinsdag moet annuleren. Hij hoopt dat hij de sfeer in Enschede kan verbeteren. “Ik ga de komende tijd in overleg met alle betrokkenen over hoe we in de toekomst in Enschede het democratisch gesprek over moeilijke onderwerpen mogelijk kunnen maken en vasthouden. Dat is het begin van onze rechtsstaat.”

Ja, en op het moment dat die rechtsstaat met geweld bedreigd wordt, mag die rechtsstaat, met het monopolie op geweld, ook geweld gebruiken om die te garanderen, dunkt me. Er dient geen enkel geduld of coulance met betrekking tot dit gewelddadig tuig betracht te worden. Elke andere reactie zal door het Wildersverzet als zwakte opgevat worden. Maar ik vrees dat we weer zullen moeten luisteren naar deze mensen, en ze erbij moeten betrekken, zoals Powned ook al met die lieve vader Fabian uit Rotterdam deed. Weet je trouwens wie ook heel lieve vaders waren?

1 gedachte over “Ook in Enschede dreiging bezorgde burgerterreur”

  1. Pingback: Ochlocratie Nederland in beeld | Krapuul

Reacties zijn gesloten.