Ontslagrecht moet versoepeld terwijl niemand meer vaste baan krijgt

Vorig jaar kregen niet meer dan 2000 mensen een vast contract aangeboden. In 2010 waren dat er nog 83.000. Dat is een daling van 97 procent.

Toch huilt men vooral ter rechterzijde, maar wel degelijk ook deels ter inkerzijde van het politieke spectrum, nog steeds over dat verschrikkelijke ontslagrecht van welhaast communistische proporties waarmee wij hier te lande te maken zouden hebben.

Er zijn wel argumenten aan te voeren voor het feit dat die grote hoeveelheden tijdelijke contracten juist veroorzaakt worden door het huidige ontslagrecht, maar in feite zeggen de werkgevers dus: linksom of rechtsom, wij willen mensen niet meer in vaste dienst. Of via het ontslagrecht, of via een eindeloze reeks van tijdelijke contracten.

Ga vooral zo door op de weg naar Amerikaanse toestanden, bied niemand meer enige zekerheid en kijk eens wat er dan met de huizenprijzen gebeurt, want niemand krijgt in zo’n geval meer een hypotheek van die fijne banken, waar wij honderden miljarden ingepompt hebben. Waarvoor eigenlijk, als ze toch geen geld meer uitlenen?

Ik roep op tot een tsunami van jobhoppen zodra de economie weer aantrekt, dat zal de dames en heren werkgevers leren wat de waarde van een loyale werknemer is.

3 gedachten over “Ontslagrecht moet versoepeld terwijl niemand meer vaste baan krijgt”

  1. Laurent,

    En wat denk je van het effect op de pensioenfondsen!

    Op contacten van minder dan een jaar zit meestal geen pensioen regeling!

    Dus de aanwas van de pensioen fondsen is vorig jaar al gestopt, Alleen al door het feit omdat er minder bijdragen zijn gestort!

    Dit nog afgezien van het feit dat er meer pensioen trekkers zijn of komen, dan betalers, door de vergrijzing!

    Maar ja, laten we vooral illegalen hier, in meer dan 1 miljard kostende hyper moderne deportatie centra dumpen, en dan tegen het volk liegen dat de immigratiekosten zo hoog liggen.

Reacties zijn gesloten.