‘Ontslag voor ongezond levende werknemer’

Dat zouden werkgevers graag willen. Iemand die ongezond leeft en vaak ziek is gewoon ontslaan.  Hoe ze zich voorstellen dat verband aan te tonen staat er niet bij. Ik ken genoeg mensen die gezond leven maar zich vaak niet lekker voelen, mijn vader leefde uitermate ongezond en had daarentegen nooit wat.

Misschien willen de werkgevers dat ook wel helemaal niet hoeven aantonen, en gewoon iemand die vaak ziek is kunnen ontslaan.

9 gedachten over “‘Ontslag voor ongezond levende werknemer’”

 1. Of erger nog: Misschien willen de werkgevers dat ook wel helemaal niet hoeven aantonen, en gewoon iedereen, waar het ze uitkomt, kunnen ontslaan…

 2. Heb gisterenavond op Discovery Chanal gekeken naar een documentaire over de opkomst van het
  Nationaalsocialisme.
  In 1934 werd op de middelbare school uitgelegd hoeveel een gehandicapte kost en oplevert tov
  een gezonde mens (walgelijk).
  Ik krijg van deze uitspraken een misselijke gevoel in mijn buik.
  Gezondheid is voor div mensen geen vanzelfsprekendheid, dat vergeten een hoop mensen telkens weer.

 3. #2, terwijl ik dat zelfde programma zat te kijken begon ik me af te vragen vanaf welk moment geweld tegen zo’n hitler te verantwoorden zou zijn geweest.

 4. En aangezien ik niet erg van geweld hou vond ik het zorgelijk dat ik me dat afvroeg, zeker als je bedenkt dat er wellicht overeenkomsten met een politicus van nu te bedenken zijn.

 5. @4

  Georg Elser was er relatief vroeg bij. Een visionair, helaas geplaagd door een goede timing die verkeerd uitpakte.

  Hij heeft uiteindelijk hier en daar toch een standbeeld gekregen.

  Geert nog niet hoewel zijn collega’s hem wel eens voordragen voor een prijs. De Sacharovprijs was te hoog gegrepen. Wellicht maakt hij meer kans op de (bedrijfs)poedelprijs.

 6. Geen reden tot Godwin, vrees ik, dit is bikkelhard kapitalisme ten voeten uit…
  Gelukkig hebben “zowel de werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland als de vakbond FNV” zich al tegen het idee gekeerd.
  Nu.nl – ‘Levensstijl geen reden voor ontslag’ – http://tinyurl.com/7j3zsyw

 7. Ik vind het een kul argument. Ik snap dat je als werkgever enigszins bezorgd moet zijn als je meer dan 150 kilo wegende werknemer hebt. Maar dan heb je nog werknemers die er dun uitzien en zo ongeveer de variant zijn van de vuilnisbak,d ie hebben een snelle verbranding en vreten zo ongeveer alles.

  Zelf vind ik dat die lui die bedenken als iemand een sigaret, een reep neemt of een kroketje dat het zijn eigen wil is. Als iemand 7 dagen per week patat wil eten ook. Of dat er werknemers zijn die heel gezond op 1 liter koffie leven per dag.

  Gezondheid heeft alles met genen te maken, niet met een kwezel van een werkgever die dat dus niet weet. Mijn dochter van 16 heeft de ziekte van Bechterev, daar zijn we onlangs achter gekomen. Vrij zeldzaam , maar omdat aan de kant van haar vader 2 familieleden waren die acute reuma hadden is zij de pineut. Hoe leg je dat dan uit aan een werkgever, die gelijk denkt dat zij ongezond leeft omdat ondanks medicijnen er goede en slechte dagen zijn.

  Soms denk ik dat bijscholen, genen en zo verplicht moeten zijn. Juist voor die werkgevers en een vette boete graag voor het verkopen van zulke onzin. Natuurlijk in de pot voor de werkgevers en welgestameld excuus erbij.

Reacties zijn gesloten.