Ongekozen, ongemanierd, onderkruipsel: PVV

Geert Wilders’ omslag van islam-boeman naar euro-boeman gaat gepaard met het woord “ongekozen“. De bureaucraten  van Brussel (“Brrússel”, moet je tegenwoordig met een vies gezicht zeggen) zijn “ongekozen”.

Tsja. Dat geldt eigenlijk voor álle ambtenaren. Ze worden in zekere zin wel gekozen. Ze worden gekozen door (vertegenwoordigers van) … gekozen bestuurders, ministers, enzovoort. En die politiek verantwoordelijken worden erop afgerekend, dat ze de best mogelijke keuzes (laten) maken. Door gekozenen. In parlementen.

De Europese Commissie wordt aangewezen (“gekozen”) door de Europese Raad. Daarin zitten alle minister-presidenten van de EU-lidstaten. Die minister-presidenten zijn zelf wel gekozen, zij het (in de meeste gevallen) niet direct.

Hetzelfde geldt voor de grijze muis die sinds twee jaar Europresident is: Van Rompuy. Een leuke man, daar niet van. Schrijft schattige haiku’s. Maar hij is door Merkel en Sarkozy gekozen, omdat hij zo een leuke grijze muis is. Kortom, de EU die 2% van het totale budget van de lidstaten beheert, waarvan ongeveer de helft is vastgelegd in steun aan de landbouw, is zelf een machteloos knaagdier. De echte macht in de EU ligt bij de Europese Raad van regeringsleiders.

Die laatsten hebben de neiging om zich te verschuilen achter “Europa” als ze moeilijke maatregelen moeten nemen, zoals de beperking van het jaarlijks financieringstekort tot 3% maximaal.

En Wilders, in plaats van dat doorzichtige spelletje aan te vallen, doet er keihard aan mee. Gooit er zelfs flink wat scheppen bovenop. Immers, nu de dreiging van de sharia een lege ballon is gebleken, moet het Europese spook eens flink worden opgepompt.

Een goede oplossing zou zijn, als het europarlement meer macht zou krijgen en als de europresident en zijn regering bij algemene verkiezingen zouden worden verkozen. Maar dat is helemaal niet wat Wilders wil. Wilders wil nooit oplossingen. Wilders wil alleen maar afbraak en verdachtmakingen.

Laten we daarom eens kijken naar wat de PVV zelf doet met het kiesrecht. Geert Wilders beroept zich telkens op de “anderhalf miljoen” kiezers die hem zouden steunen. Maar 1/24ste van dat aantal komt toe aan, bij voorbeeld, iemand als brievenbuspisser Lucassen. Formeel gesproken, dan. Want heel weinig mensen hebben echt op die man gestemd. Lucassen is dus niet door de kiezer gekozen, maar door wie? – Juist: door Geert Wilders en Geert Wilders alleen. Want Geert Wilders is het enige lid van de stichting die de PVV leidt. Op twee of drie uitzonderingen na, waaronder Hero Brinkman die inmiddels voor zichzelf begonnen is, is dus iedereen in de PVV-fractie ook “ongekozen”.

Dat is voor de meesten een vrijbrief voor ongemanierd optreden: het najagen van persoonlijke hobbies (huisdieren, expeditiechauffeurs, Scheveningen, slegs vir blankes, knieschoten, polenpesten en strenge gevangenisgebouwen).

De PVV-maffia van Wilders is dus niet alleen bij uitstek “ongekozen”, al treden ze op als volksvertegenwoordigers, maar in wezen is het een glibberig onderkruipsel binnen de democratie. De nieuwe regering van Links of van het “Radikaal Midden” die er na 12 september komt, zal daaraan nu echt een einde moeten maken, door openbaarheids- en democratie-eisen te stellen aan partijen die aan de verkiezingen willen meedoen.

De PVV van ideoloog Bosma en van Wilders, die het “ongekozen” zijn door een partijdemocratie tot principe heeft verheven, is niet in haar eerste gotspe gestikt. De “partij” die met de meeste ongekozenen parlementen, raden en provincies onveilig maakt, moet zich nodig opwinden over “ongekozen” ambtenaren, die gewoon hun werk doen.

10 gedachten over “Ongekozen, ongemanierd, onderkruipsel: PVV”

 1. Huib, dank! Weer een schitterende bijdrage en recht in het doel, gewoon hartstikke RAAK!

 2. en maar blijven zeiken over die huisdieren. Dus is inmiddels iets voor dieren willen doen ook PVV. Bedankt he.

 3. Volledige opsomming van het intrede van stichtingen in onze politiek.
  Heft niets met democratie te maken wel met schimmige spelletjes.

  Indien rechts op gelijkwaardige manier als Links jarenlang tegengewerkt was (uitsluiten van SP van regeringsdeelname, afgezien dat ze miljoenen kiezers vertegenwoordigen) zou dit nooit een Nationaal Probleem worden.

  (uiterst)Rechts is stelselmatig ondersteund geweest, daarom zijn we nu zover gekomen.

 4. Wat Keira zei!

  Wat ik mij dan (ook) afvraag, is hoeveel mensen er van de PVV zijn ‘weggestapt’, toen het e.e.a. over dat kaalkopje Lukassen bekend werd (sex met minderjarigen/ agressie/ drugsprobleem/ noem maar op). Of toen het e.e.a. bekend werd over die pornobaron Sharp. Het mishandelen van zijn zwangere (nu) ex, door zelf benoemd riddertje Dion, die lijdt aan wanen. De agressie van Hero Drinkman; niet alleen in Nieuwspoort, maar ook naar zijn directe (nu voormalige) buren toe. En Geert voelt eens aan zijn achterwerk, en denkt dat dat pluche toch wel heel lekker aanvoelt, zelfs na jaaaaren bij de VVD.

 5. @4 Marcy, ‘zelfs na jaaaaaaaren bij de VVD.’ Misschien wel JUIST vanwege de VVD. Geert is zijn hele leven al een plucheplakker, hij weet niet beter en weet dat tot hoog niveau uit te buiten. Wat moet hij zonder de politiek? Boeken schrijven? Die worden niet gekocht, dus kan hij niet van leven. Geert is veroordeeld tot de politiek en wij tot hem. *zucht*

 6. Zie je wel, het is zooooo simpel! Waarom hebben 1,5 miljoen kiezers plus een ongekozen hoeveelheid meelopers dan niet door hoe schaapachtig ze bezig zijn.

 7. En als dan 2/3 van het gekozen parlement het niet met je eens is, dan probeer je om via een ongekozen rechter je gelijk te krijgen.

  Ik begin het te snappen, bedankt Huib.

Reacties zijn gesloten.