Ondertussen in Arnhemmistan

Wat de verslaggever van de Gelderlander bezielde zullen we wel niet te weten komen, maar grappig is het wel: Geert Wilders, de eeuwige schaduwpremier van Nederland, op zijn kant. Er waren een paar honderd mensen aanwezig bij het stadhuis in Arnhem waar werd geprotesteerd tegen de komst van Ahmed Marcouch als burgemeester van Arnhem. Een groot deel van de aanwezigen was journalist. Volgens de NOS waren ook veel nieuwsgierige dagjesmensen aanwezig. Het is Wilders weer eens gelukt het momentum te pakken.

Het is een terugkerend fenomeen: telkens wanneer een moslim wordt aangesteld in een belangrijke openbare functie begint het blaffertje te keffen. Het zijn ook steeds dezelfde kefjes: de aangestelde functionaris is eigenlijk een radicale moslim, Nederland zakt weg in het moeras, eigen volk eerst.

Geen nieuws dus. Het is maar weer eens een bevestiging van hoe het werkt in Nederland. Wie het hardst keft, krijgt de aandacht.

Ze hebben in Arnhem ongetwijfeld voor Marcouch gekozen omdat hij, net als Aboutaleb, een autoritair mannetje is. De burgemeester als ‘goede vader’, met losse handjes voor de broodnodige ‘corrigerende tik’.

De boel bij elkaar drijven, de kudde de goede kant uit sturen. De kudde mennen. Oude tijden krijgen een nieuwe vorm. Het volk heeft behoefte aan een herder.

Moeras, woestijn, het maakt niet uit. Het patriarchale denken is weer helemaal terug. De mannetjes (Wilders, Marcouch, enzovoort) keffen, de schaapjes dienen te volgen.

Met bijdragen van Huib Riethof en Pyt van der Galiën

1 gedachte over “Ondertussen in Arnhemmistan”

  1. Pingback: PVV & Ku Klux Klan | Krapuul

Reacties zijn gesloten.