Onder VVD zijn aantallen ambtenaren en kosten alleen maar gestegen

Rutte en de Firma List & Bedrog staan zich er nogal op voor dat ze de overheid zo klein mogelijk willen. In een van de onderwerpen op Krapuul stond een comment van VVD=>NEE  (@6).

De link gaat naar een stuk waarin werd getoond dat er sinds 2000 een enorme toename van ambtenaren is geweest. Van 1994 t/m februari 2007 heeft de VVD in de regering gezeten en toen vanaf oktober 2010 weer. Waarom zijn die aantallen ambtenaren zo toegenomen, waarom zijn de uitgaven zo gestegen, als de VVD altijd roept dat ze dat juist niet willen? Wie gaat ze dat eens vragen in campagnetijd?

Wat ik ook heel interessant vond, was het volgende. Elsevier, dat blad voor de niet hersenceluitgedaagde rechtse rakkers, beweert dat er relatief weinig ambtenaren zijn in Nederland. ‘Maar’ 2,9% van de beroepsbevolking zou ambtenaar zijn.

Toch maar even verder zoeken. Kom ik dit tegen en dat stuk meldt een aantal van 11,4%. Kwestie van Elsevier van eigen rechtse ambtenarenvriendjes uit de wind houden?

Het maakt mij niet uit hoeveel ambtenaren er zijn, met dien verstande dat ze nuttig werk doen en de burger niet te veel in de weg zitten om zijn geld te verdienen. Veel mensen willen dat alle ambtenaren worden ontslagen, dat lijkt mij onzin, dan ga je er via een uitkering voor betalen als ze geen ander werk vinden. Laat ze maar werken, maar laat ze wel wat nuttigs doen is mijn motto.

2 gedachten over “Onder VVD zijn aantallen ambtenaren en kosten alleen maar gestegen”

  1. Dit stuk is een beetje gelul. Internationaal gezien heeft Nederland zeer weinig ambtenaren.
    Dan kun je nog een onderscheid maken in ambtenaren in de zin van de telegraaflezer (op de gemeentehuizen, provinciehuizen en ministeries) en overige diensten (politiekorpsen, de brandweer, het leger , docenten openbaar onderwijs, vuilnismannen e.d.) Dan loopt het aandeel wel wat op, maar ook dan heeft Nederland er verhoudingsgewijs erg weinig.

Reacties zijn gesloten.