Onbelaste reiskostenvergoeding: forenzen gepakt met Kunduz-gedrocht

Het blijkt dat bij nader inzien forenzen nog zwaarder gepakt worden dan eerst gedacht:

Het afschaffen van de onbelaste reiskostenvergoeding op het woon-werkverkeer door de Kunduz-coalitie raakt forenzen twee keer in de portemonnee. Niet alleen de reiskosten worden nu belast, ook de toeslagen gaan omlaag. Daarvoor waarschuwen de vakbonden vandaag.

Het dubbele effect ontstaat doordat de reiskostenvergoeding wordt opgeteld bij het inkomen. Hierdoor daalt de hoogte van de huur-, zorg-, en kinderopvangtoeslag. Het effect op de koopkracht kan oplopen tot een verlaging van het netto-inkomen tot duizend euro, zo stellen FNV, CNV en MHP vanochtend uit aan het AD.NRC

Nu de verkiezingen naderen gaan er al weer stemmen op bij de vijf partijen, VVD, CDA, GL, D66 en de CU, dat het veel te snel in elkaar gedraaide gedrocht achteraf toch niet helemaal zo’n goed idee was en dat men alweer verschillende dingen wil schrappen of veranderen.
Maar omwille van de EU moest het zo snel. Een farce dus! Dom en ondoordacht. In ieder geval kunnen de zwevende kiezers alvast vijf partijen van de lijst afvoeren, zoveel is wel duidelijk!

2 gedachten over “Onbelaste reiskostenvergoeding: forenzen gepakt met Kunduz-gedrocht”

  1. Niet zeuren, Ineke van Gent zelf vond dat deze maatregel toch maar de “happy few” zou raken…

  2. Men heeft het maar over kostenbesparingen maar in dat hele akkoord komt geen enkele kostenbesparing voor. Alleen lastenverzwaringen.

Reacties zijn gesloten.