Oeps, FOUTJE in comment-bombardement: Likoed NL op heterdaad betrapt in NRC Next

Een prima rubriek in NRC-NEXT: “Next checkt”! Op 7 februari gingen ze na, of Netanyahu’s bewering in Nieuwsuur, dat Israël slechts 1,5% van de Palestijnse Westoever bezet zou houden, wel klopte.

Nou, dat klopte dus van geen kant. Met behulp van betrouwbare studies, rapporten en een duidelijk landkaartje blijkt dat 43% van het grondgebied niet beschikbaar is voor Palestijns landgebruik of zelfs helemaal verboden toegang is voor Palestijnen die geen speciaal Israëlisch pasje hebben.

De commentaar-robot van Likoed Nederland liet er weer eens geen gras over groeien. Het stuk was nauwelijks gepubliceerd, of onze stiekeme cyber-commando’s gingen al in de aanval:

Want dat [de 43% van de Westoever verboden voor Palestijnen, HR] gebied bestaat uit woestijnachtig gebergte… [Waar] bijna niemand woont, ook geen Palestijnen.

Je hoeft geen aardrijkskundig genie te zijn, om op het landkaartje in de NRCNext te zien, dat de gekleurde gebieden maar weinig woestijnen en gebergten bevatten, maar wel heel veel Palestijnse dorpen en/of hun akkers en boomgaarden.

En vervolgens zette Likoed-Nederland een aantal van zijn “spontane” reageerders in, om de discussiedraad te verzieken. – Of is het wel “een aantal”? Misschien is het wel één en dezelfde meneer of mevrouw, die blijkbaar over minstens twee IP-adressen beschikt.

Dat kwam op 7 februari om ongeveer 21 uur per ongeluk aan het licht door een foutje van reageerder “Fritz van der haan” die al tientallen keren in de draad had ingegrepen. Fritz blijkt tegelijk ook de ook al eerder actieve reageerder “deluit” te zijn. Anders kan je niet verklaren, dat met 3 minuten tijdsverschil “deluit” en “Fritz” precies dezelfde tekst plaatsten.

16 gedachten over “Oeps, FOUTJE in comment-bombardement: Likoed NL op heterdaad betrapt in NRC Next”

 1. het is de vraag of de hasbarafinanciers ook een dubbele nota hebben ontvangen van Fritz en deluit, dat zou een spreekwoordelijke jodenstreek zijn 🙂

 2. De ene Jood is de andere zijn dood.P.S. zo denk ik over de Palestijnse kwestie en niet over Joden in het algemeen dat u niet gelijk begint antisemiet en u gal spuugt voor u eigen ego en haat jegens anders denkende het gaat mij om de onderdrukking van Palestijnen.
  Met vriendelijke groet.
  Mastif

 3. Allemaal veronderstellingen die niet kloppen, hierbij de feiten:

  1. Volgens Wikipedia woont er werkelijk slechts 4% van de Palestijnen op de Westbank in gebied onder Israelisch bestuur: http://en.wikipedia.org/wiki/West_Bank

  2. Likoed werkt slechts met een reageerder per medium. Wij weten ook niet wie reageerde als “deluit” of “van der haan”. Inderdaad is het onbenullig om dezelfde reactie onder verschillende namen te plaatsen, maar dat gebeurde niet vanuit Likoed. U mag gerust de IP’s opvragen bij de NRC.
  Wij hebben daar ook geen belang bij, wij gebruiken juist altijd de naam Likoed, dat is ons merk.

 4. Likoedrobot zegt: ` Volgens Wikipedia woont er werkelijk slechts 4% van de Palestijnen op de Westbank in gebied onder Israelisch bestuur’.

  O ja? Heb je niks beters dan een sneue link naar `onhafhankelijke’ Wiki?

 5. @5

  Likoed is het merk, leugens zijn het produkt

  op dezelfde wiki pagina kun je de illegale status van de nederzettingen checken

  het zou wel formidabel zijn als die honderdduizenden kolonisten maar 1,5% in beslag zouden nemen

  als ze zo ruimtebesparen kunnen leven dan denk ik dat we een groot deel van Israël met gemak voor de Palestijnen kunnen reserveren, einde van de discussie

 6. @kaaskop:
  “als ze zo ruimtebesparend kunnen leven dan denk ik dat we een groot deel van Israël met gemak voor de Palestijnen kunnen reserveren, einde van de discussie”
  😀

 7. @Likoed_Nederland #5
  Ha, jongens! Dat zit jullie toch niet lekker, die dubbele reaktie bij NRC-NEXT. :mrgreen:
  De persoon achter de pseudos “Fritz” en “deluit” maakte het wel héél bont in de comments-draad. Zie een commentaar onder de naam “Fritz van der haan” dat ik nog even meegenomen heb bovenaan het gewraakte dubbelspel. Deze Fritz vindt dat “ze” (de Palestijnen) “geen rechten hebben”. Freud zou dat een Fehlleistung genoemd hebben. Want, inderdaad hebben de Palestijnen onder (o.a.) Likoed-bewind niet of nauwelijks rechten. Ik zou u beginnen te geloven (dat u de persoon achter de pseudos niet kent), als u in de discussie ook maar heel even “tut-tut” gezegd zou hebben tegen van der haan/deluit. Maar dat heeft u niet gedaan. En dat doet u nooit.
  Een ander stijmiddel dat u gebruikt, is het steeds weer herhalen van als onjuist bewezen beweringen. ik doel op die “4%” Palestijnen die onder direct Israëlisch gezag zouden leven. Daarbij telt u de Palestijnen in “Groot-Jeruzalem” niet mee. En u telt de voor Palestijnen verboden gebieden niet mee. En, u telt de gebieden niet mee, waar de Palestijnen niet (meer) mogen boeren. dat staat allemaal duidelijk uitgelegd in het NRC-NEXT document. Maar daar gaat u oudergewoonte niet op in.
  Sjalom, Salaam – tot de volgende keer, Likoedjes! 😀

 8. Volgens Volkskrant zaterdag legt Israël laatste hand aan aggressiedaad tegen Iran, bombarderen
  atoomstroomcentrales, ondanks dat US daar niet blij mee is.

  Als dit sneue agressieve land idd. Iran durft aan te vallen, zullen de bruine Zio’s en Likoeds uiteraard
  een stroom van hasbara doen spoelen over linkse internetblogs. ook hier.
  Spamfilter gereed.
  `Golf van antisemitisme overspoelt EU’ lezen we dan in de Telegraaf.
  Maar is dat zo raar? Op last van CIDI & Rosenthal zal iedereen die niet vóór die afzichtelijke Joodse Staat is, (die me voor geen meter boeit) meteen antisemitist zijn en als zodanig te worden behandeld
  en worden beklad door bruinrechts.

  Dat wordt nog wat als dat smerige apartheidsland Iran durft aan te vallen, er kon wel een veel meer protest tegen zijn, plus sympathie voor het Iraanse slachtoffer, dan het Ziodom (met de nadruk op de laatste lettergreep) ooit had kunnen bevroeden, daar Tel Aviv EU joods-gristelijk waant.
  Op veel bijval hoeft Israël niet te rekenen als het Iran durft aan te vallen. Erg hè?

 9. @5 Waarom moeten jullie sowieso werken met “reageerders per Medium” Ik krijg alleen maar meer een hekel aan Israël en Palestina hierdoor. Jammer voor de normale Israëliet en Palestijn.. maar ik moet ze echt niet meer. Van mij mogen ze tegenwoordig morgen nog neervallen.

  Kijk dat heb jij met jouw lobby gedrag en verzieken van mijn land en alles op scherp zetten om jouw puntje maar te krijgen veroorzaakt. Samen met je vriendjes van Hamas. Gezellig he.. polariseren! :). Dit is het effect :). Nu terug naar de zandbak jij om samen oorlogje te spelen met je Hamas vriendjes.

 10. Likoed `Wij hebben daar ook geen belang bij, wij gebruiken juist altijd de naam Likoed, dat is ons merk.’

  Wij, wij, bral, bral, alsof je lullige ‘merk’ ons moet boeien, en jullie zandbakland al helemaal niet.
  Andere landen komen hier toch ook niet factree zuigen?
  Je moet je schamen om je weerzinwekkende zionistische sektemeesters die je aansturen,
  je roept bakken onheil over je af.
  En nu graag out, out ➡ We komen juillie wouzensite ook niet bevuilen met commentaar. Hoe durf je? Je moet wel een bord voor je kop hebben hier steeds te komen slachtofferig mutsen. Bah, ulk! Ik moet walgen van je. 😥

Reacties zijn gesloten.