Obama wint ook derde en laatste debat met Mitt Romney

Obama & Romney
Met nog iets meer dan twee weken tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen liggen de kandidaten nek aan nek.  Ook het aantal kiesmannen, dat uiteindelijk de winnaar bepaalt, ligt heel dicht bij elkaar. Zouden er nu verkiezingen worden gehouden, dan kan Obama op 281 van de benodigde 270 kiesmannen rekenen, tov 257 voor Romney.

Vannacht was het laatste debat tussen de heren, met als onderwerp buitenlandbeleid. Waar Obama duidelijk de aanval zocht, probeerde Romney vooral geen fouten te maken. In de VS is veel verbijstering omdat Romney Obama in veel opzichten gelijk gaf.

Volgens een CBS peiling heeft President Obama met 53% tegen 23% voor Romney gewonnen. Ook in de CNN peiling kwam Obama duidelijk als winnaar naar voren. Uiteraard heeft buitenlandbeleid niet dezelfde impact op kiezers als binnenlandbeleid, maar op het eerste oog lijkt Obama goede zaken te hebben gedaan.

Wordt vervolgd.

11 gedachten over “Obama wint ook derde en laatste debat met Mitt Romney”

 1. Natuurlijk wint Obama ook ronde 3. Wat wil je nu een reli flip flop gek vs een gentleman die alles vanaf 0 heeft moeten opbouwen.

  Nu even die verkiezingen ook nog winnen en Amerikanen kunnen verder met het opruimen van de puinhopen van Reagan, Bush sr. , G W Bush.

  Obama is uit irak dat sluiten van die guantanamo gaat ook nog wel gebeuren en dan die republikeinen uit de senaat zodat ze niet meer het land kapot kunnen saboteren.

 2. Natuurlijk moest Romney Obama zijn gelijk geven toen de laatste zei: ” U bent een goede mens maar u begrijpt vrijwel niets van buitenlandse politiek”.

 3. Maar, zoals men in de kranten zegt: hoeveel invloed zeker dit laatste debat zal hebben is maar de vraag. Ik vind het grriezelig dicht bij elkaar komen, die peilingen.

 4. @3 Het is echt nek aan nek, als Obama na het weekend nog leidt zal hij het wel redden. Maar je hebt gelijk als je zegt dat buitenlandbeleid niet van doorslaggevend belang zal zijn voor veel kiezers. Wel gaf het aan dat Romney echt alles zal zeggen of doen om gekozen te worden. Vorige week viel hij Obama nog aan op de plannen om zich terug te trekken uit Afghanistan en zijn snelle vertrek uit Irak, nu is hij het er volledig mee eens.

 5. Het lijkt mij dat het buitenlands beleid van Obama met zijn drones veel goedkoper en effectiever is dan dat van zijn voorganger. Die oorlogen hebben de USA aan de bedelstaf gebracht.

 6. Ik denk dat de gemiddelde Amerikaan het op dit moment geen hol kan schelen wat het buitenland beleid betreft. Die wordt alleen heen en weer geslingerd tussen 2 kwaden. Romney belooft geld in het laatje omdat hij zich als zakenman profileert die het goed gedaan heeft met reorganisaties.

  Met Obama gaat het langzamer(denken ze) en die is al onder vuur genomen vanwege zijn Obamacare. Tel daarbij op dat de meeste stemmers nog achterlijker zijn dan het achtereind van een varken en geloven dat Obama een socialist of vuile commie is, ook al weten ze niet eens wat het betekent. Voor degenen die verder denken dan hun portemonnee, en over vrouwenrechten, gelijkheid, die stemmen op de democraten.

 7. Dus de walgelijke hypocriet gaat het winnen van de schuimbekkende reli-psychopaat. De grootste democratie ter wereld, mensen. Het kost wat, maar dan heb je ook niks.

 8. @9 , geen Democratie hoor , het districtenstelsel is in haar essentie on-democraties .. , alleen USA verliefde zwakzinnigen van het D66 type zouden zoiets hier willen …

Reacties zijn gesloten.