Obama op Robbeneiland, het Zuid-Afrikaanse Guantánamo

Obama heeft op zijn reis door Zuid-Afrika ook Robbeneiland bezocht, het strafkamp waar Nelson Mandela 18 van zijn 27 jaar heeft uitgezeten. De internationale pers was zo kies om hem niet te vragen of hij nu ook Guantánamo gaat bezoeken. Er zijn zo nog enkele vragen die een argeloos journalist zou kunnen stellen.
Obama voelt zich nederig

President Obama bezocht zondag 30 juni cel 7B van de vleugel voor politieke gevangenen op Robbeneiland, voor de kust van Kaapstad. Hij verklaarde zich zeer nederig te voelen door dit bezoek aan de cel waar Nelson Mandela 18 jaar van zijn leven heeft geleden voor zijn strijd tegen het apartheidssysteem.

………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: dewereldmorgen.be

2 gedachten over “Obama op Robbeneiland, het Zuid-Afrikaanse Guantánamo”

 1. Totaal ongepast en een klap in het gezicht van allen die onder Apartheid hebben geleden of nog lijden in Zuid Afrika, Israel, de bezette Palestijnse gebieden of elders.
  Apartheid welke altijd en consequent op ale mogelijke manieren is gesteund door de Verenigde Staten.
  Overigens, heel af en toe – ik herhaal: heel af en toe – vind je in een zogeheten sheeple-krant als de NRC ook nog wel eens iets ter zake dat de moeite vasn het waard is te lezen. Zoals het stuk van Bas Heijne afgelopen zaterdag.

 2. Ok nu moet ik toch wat kwijt.

  Even voor de duidelijkheid. Obama is geen god en wellicht ook niet zo een super president. Maar….

  Maar zou iemand hier nu graag een Republikein gezien hebben als President van dat grotendeels onderontwikkelde Amerika ?

  Ik denk dat Obama binnenskamers sociaal bewogener is dan hij zich kan voordoen. Waarom ? Hategroups in Amerika zijn net kleine legers. Ik weet zeker dat als hij helemaal los ging dat er dan heel veel mensen werden vermoord door die rechtse freaks. En dat ook Obama zou worden vermoord door hoogstwaarschijnelijk een lijfwacht.

  Ik vind dat Amerika met Obama de goede kant op aan het gaan is met het verlinksen. Het gaat niet snel het gaat zelfs erg langzaam. Maar Rome was ook niet in 1 dag gebouwd.

  Homo’s zijn Obama volgens mij wel dankbaar. En een gekleurde president wie had dat ooit gedacht. Dat is ook een soort Maanlanding. In een land waar rechts en extreem rechts de norm was en nog voor een groot deel is maar ik zie echt wel een ietsjepietsje beetje change.

  Ik ben blij zolang die Republikeinen maar voorgoed uit het witte huis zijn. En dat er wellicht een vrouw president gaat worden. Dat die rednecks steeds minder in getal worden door ouderdom en simpelweg uitsterven. Rechts is immers de dode tak aan de boom der evolutie.

  Wat hebben we liever een nieuwe Ronny Retard Reagan of een nieuwe Barack Obama. We hebben niet veel te willen in deze wereld als het om Amerikaanse presidenten gaat.

  Er is een heel groot eng rechts blok dat veel zaken tegenhoud die goed zijn voor de Amerikanen en ook voor de wereld.

  Obama is ook niet daar gekomen als er nog ouderwetse rassenwetten waren in Amerika. Dus die weet dondersgoed wat Apartheid betekend. Ik geloof wel dat Obama binnenskamers linkser is. Maar Amerika is daar op dit moment nog niet klaar voor wil je geen enorme burgeroorlog ontketenen.

  Ik vraag me af hoe makkelijk is het om Guantanamo Bay te sluiten voor een “linksere dan we gewend zijn” zwarte President in Amerika. Wat gebeurd daar precies mee. Die Republikeinen willen daar iets voor terug of is het niet gewoon zo dat die dat gewoon volkomen willen tegenhouden omwille Obama te schade ook al krijgen ze er iets voor terug.

  Of ben ik nu Naief ?

Reacties zijn gesloten.