Obama, blunderend geniaal!

Het was een “blunder” op een te verwachten vraag aan minister van buitenlandse zaken John Kerry; Is er iets wat President Assad kan doen om een Amerikaanse aanval af te wenden? Kerry richtte zijn handen naar boven en zei: al z’n chemische wapens aan ons overdragen. Vrijwel direct na het uitspreken van deze woorden realiseerde Kerry z’n fout en mompelde er achter aan dat dit toch niet mogelijk was.
Het Witte Huis bezig met het verzamelen van de benodigde stemmen in het huis van afgevaardigden, kwam er direct met een verklaring overheen; Kerry’s antwoord was retorisch en niet uitvoerbaar. Hoofdstuk gesloten!

Echter de geest was al uit de fles, Poetin greep de “retorische” woorden van de VS aan om de door hem zo afgekeurde aanval af te wenden en Syrië stemde in met het “retorische” voorstel van John Kerry.

De blunder was zo knullig, dat boze tongen zelf beweren dat het een opgezet spel is. Obama kondigde de aanval op Syrië, met zichtbare tegenzin aan. Niemand had zin om zich in dit wespennest te steken. Want aan de ene zijde bevind zich een wrede dictator die zijn bevolking onderdrukt en vermoordt, maar aan de andere zijde bevinden zich een stel doorgeflipte jihadstrijders waar de bevolking vast niet beter van wordt. Dit verklaart ook de weifelende houding van Obama, wat is wijsheid? Alle Obamabashers hebben even vrij spel, want welke keuze hij maakt, het is altijd een foute. Doe je niets, kleeft er bloed aan je handen doordat je een dictator die gifgas gebruikt tegen zijn bevolking vrij spel hebt gegeven. Grijp je in, help je (naar zeggen) een stel jihad strijders aan de macht.
Vandaar dat deze blunder van Kerry, Obama een welkome uitweg gaf, optreden tegen Assad zonder dat er militaire macht aan te pas hoeft te komen. Geen onpopulaire oorlog beginnen, waarvan niemand weet waar deze zal eindigen. Feit is dat niemand kan ontkennen dat de enige reden dat Assad gehoor geeft aan dit voorstel, de angst van een aanval van de VS is, wetende dat de wereldmacht in staat is om hem binnen 2 weken zodanig te verzwakken dat hem wel eens hetzelfde lot als Khadaffi kan wachten.

Ik denk niet dat de verspreking van Kerry gescript was en geloof echt in de verspreking, maar hij kwam de VS wel erg goed uit.
Een geniale blunder dus, alleen jammer dat de bevolking van Syrië er geen moer aan heeft.

6 gedachten over “Obama, blunderend geniaal!”

  1. Hier dient aan toegevoegd te worden dat Wladimir Wladimirowitsj Poetin macchiavelistisch geniaal is zonder te blunderen (wat hij zich natuurlijk ook niet kan permitteren).

  2. Uitstekend stuk. Zie hier trouwens hoe Stan van Houcke de ranzige en op nog niet eens schoolkrantniveau zijnde ‘berichtgeving’ van de NRC inzake Syrië fileert:
    http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2013/09/de-nrcs-koude-oorlog.html

    Berichtgeving en ‘duiding’ door jongetjes en meisjes die amper uit de luiers zijn laat staan dat ze weten wat oorlog eigenlijk is en wat het betekent voor de mensen die er door getroffen worden. Dat laatste interesseert het zoigenaamde journaille van de sheeple-media volgens mij trouwens ook geen fuck. Voor hen is oorlog een ….soap….
    Vreselijk!

Reacties zijn gesloten.