Obama blijft in neutraal hangen, Romney wint eerste debat

Obama & Romney
Vannacht was het eerste debat tussen President Obama en Mitt Romney. Dit was de laatste kans voor Romney om zich terug te vechten in de verkiezingsstrijd met Obama en dat was te merken ook. Romney was agressief,  fel en goed voorbereid. Obama op zijn beurt bleef erg in neutraal hangen, enerzijds begrijpelijk, immers als je ruim op punten voor staat waarom zou je die voorsprong op het spel zetten voor een “knock-out punch”?  Echter Obama maakte een uitgebluste indruk en liet het na om Romney aan te pakken op de gaten in zijn belastingplan, zwalken over gezondheidszorg en zijn opmerkingen over de 47% “deadbeats”.

Uit een instant poll genomen direct na het debat, blijkt dat 67% van de kijkers Romney als winnaar aanwees en 35% naar aanleiding van het debat liever op hem zouden stemmen. Maar Romney is er nog niet, de geschiedenis leert ons, dat de uitdager van de zittende president vaak het eerste debat wint. Ook de opzet van het debat met een moderator lag Romney meer dan Obama. In het volgende debat zal het een “College Tour” setting zijn waarbij de kandidaten met het publiek in debat gaan. Een setting die de sympathiekere Obama meer ligt dan de stijve Romney. Ook moet gezegd worden, hoewel flauw, dat debatten in de VS zelden de peilingen heftig doen schuiven.

Feit is en blijft dat Romney zijn laatste kans gepakt heeft, maar of het genoeg is zal moeten blijken.

 

Randy Snoyl

 

  • Kijk hier het volledige debat terug

1 gedachte over “Obama blijft in neutraal hangen, Romney wint eerste debat”

  1. Even de topics verbinden: mensen vragen vaak wat moest Roemer doen?

    Lees het volgende citaat van Randy: ” Dit was de laatste kans voor Romney om zich terug te vechten in de verkiezingsstrijd met Obama en dat was te merken ook. Romney was agressief, fel en goed voorbereid.”

    Lijkt me heel duidelijk wat Roemer moest doen.

    Overigens heb ik begrepen dat Obama is aangerekend op de blunder van Joe Bidden van twee dagen geleden en dit zou de uitslag hier hebben doen beïnvloeden
    Maar goed, heb ik ook niet alle commentaren gelezen.

Reacties zijn gesloten.