Marc Chavannes vraagt zich af of de Eerste Kamer aan politiek mag doen. Het is tenslotte een orgaan dat door reflectie besluiten van de Tweede Kamer tegen het licht moet houden. Is iets wel of niet in overeenstemming met de wet. Afgelopen week heeft de Senaat zijn tanden laten zien. Het huidige kabinet met gedoger Wilders, heeft geen meerderheid in de Senaat, sterker nog, Wilders heeft helemaal niemand in de Senaat (wordt nog aan gewerkt).
Daarom nogmaals de vraag van Chavannes: mag de Senaat aan politiek doen? Maar doet de Senaat wel aan politiek? Natuurlijk wel. Het zijn allemaal partijmensen die daar zitten die vanuit een partijpolitieke achtergrond wetsvoorstellen doorlichten. Ga nu niet ineens doen alsof het allemaal onafhankelijke mensen zijn.
Dat er nu scherper wordt opgetreden tegen onzinnige wetsvoorstellen en kabinetsplannen, leg ik uit als het goed recht van de Senaat. Het kabinet is er gekomen ‘dankzij’ een zeer verwarrende en rommelige verkiezingsuitslag. Iedereen heeft een beetje van de koek gekregen en er zijn absoluut geen grote winnaars, zoals in het verleden. Dan had een partij nog wel eens 45 of 50 zetels. Steken die 31 van de VVD toch maar magertjes bij af en maakt het allemaal heel gecompliceerd. Dat rommelige van het kabinet heeft ook zijn weerslag in de Tweede Kamer, een nipte meerderheid van 1 zetel! zorgt er voor dat wetsvoorstellen er doorgedrukt kunnen worden. Daarbij kan ik me niet onttrekken aan het feit dat er ook voorstellen doorgedrukt worden uit rancune jegens de oppositie. Dat is geen zuiver bestuur en moet de burger tegen beschermd worden. Daar komt de Senaat om de hoek kijken. In principe staat de Senaat iets verder van de waan van de dag en van de scoregevoeligheid dan de Tweede Kamer.
Ik vind het goed dat de Senaat afgelopen week zijn tanden heeft laten zien. Het was nodig. Dit kabinet onder leiding van de drie giechelmannetjes, met hun soms rancuneuze ideeën en kamerfracties, heeft een straffe hand nodig om Nederland in het goede spoor te houden. De Senaat moet opletten dat de blindheid die er in het kabinet en in de Tweede Kamer bij de betrokken fracties heerst niet ten koste gaat van ons, de burgers van Nederland. Het is daarom ook te hopen dat de drie partijen van de drie giechelmannetjes geen meerderheid krijgen in de Senaat na 2 maart 2011. Dat zou pas echt een ramp voor Nederland zijn. Dan zit de rancune jegens de helft van de bevolking ook in de Senaat en is er geen enkel gezond verstand meer dat de jongens en meisjes die blind varen op de goedkeurende SMS-jes van ene Wilders op het rechte pad kan houden. Dan zal het echt slecht gaan met Nederland, ons arme land.
GEWIST ivm REGELS
torsten pieper Schreef:
Inderdaad dat heb je elke dag met PVV in Nederland.
Heee zie je het licht nu opeens?
Die senaat gaan we ook zuiveren in Maart. Dan is het laatste hobbeltje ook gladgestreken en gaan we beleid voeren ‘waar rechts Nederland zijn vingers bij af zal likken.’
En inderdaad….rancune is de beste motivator voor grootse resultaten.
Marcel Schreef:
Nou de woordkeus is al aardig geïndoctrineerd. 😥
Een nipte meerderheid van 1 zetel van partijen die om te beginnen erkennen dat ze het niet met elkaar eens zijn. En een minderheid van 74 zetels (die het onderling trouwens ook helemaal niet eens is), die helemaal genegeerd kan worden omdat ze niet een nipte meerderheid van 1 zetel hebben.
Marcel Schreef:
Ik verheug me nu al op wat we onder de nieuwe toptalenten van de PVV in de 1e Kamer zullen aantreffen.
#5 Andreas: schitterend verwoord! 🙂
Of het wordt anders, het voorproefje wat de rest van Nederland heeft gekregen, inleveren, inleveren en nog eens inleveren wordt afgestraft. Plus nog het feit dat de rest door deze ‘elite’ als een complete randdebiel wordt gezien en dom gehouden moet worden, is een prima reclame. Tegen de tijd dat de 1,5 miljoen moet afleggen van de rest van Nederland, kunnen we weer verder.