(Northern) Soulklassieker du jour: Open the door to your heart

Het genie van Donnie Elbert, ik heb het er eerder over gehad – het culmineert in dit nummer. De zanger had eerst de credits helemaal naar zich toegetrokken, daar moest dus nog een zaak van komen (in het filmpje zie je zijn naam dan ook niet). Of Donnie Elbert het zelf beter had kunnen uitvoeren betwijfel ik.

Darrell Banks kwam verhaal halen bij de vrouw van wie hij inmiddels gescheiden was, haar nieuwe geliefde schoot de oude dood, dat mocht want hij was van de politie, en zo is Darrell Banks nooit de grote zanger geworden die hij had kunnen zijn. Al zijn er heel wat zwarte zangers m/v niet of nauwelijks bekend in of buiten de VS, daar is het thema “Northern Soul” op gebaseerd.

In 2006 heb ik een gastprogramma gedaan bij Auntie. Ik vertrouwde er op dat ik genoeg zou vinden in Liverpool of Manchester, waarlangs ik reisde, om het programma te vullen. Het klopte. De mooiste vondst was deze single waarmee het programma dan ook opende. 1966, ook nog eens herinnering aan eerste verliefdheid. Wat een confidenties…