(Northern) Soul du jour: Felice Taylor-special

Op de eerste Northern Soulavond in de Amsterdamse geschiedenis draaide een collega dit nummer; ik hoorde er van op, was dit niet te bekend voor de scene? Ik keek op het label en zag een heel andere naam staan en een andere platenmaatschappij. Toch klonk het identiek aan het origineel. Hij had er een bedrag van vier cijfers voor de komma voor neergeteld en was niet blij met mijn opmerking. Totaal zeker kan ik niet zijn, in een drukke zaal is goed luisteren weer te veel gevraagd.

I’m under the influence of love van Felice Taylor (1966, opnieuw uit in ’67) is zo’n nummer dat in de VS harteloos gepikt is door andere “zwarte” artiesten die er hits mee hadden, onder de hoede onder anderen van Barry White die het geschreven heeft. Felice had het nakijken en wie wil deze zangeres dat nou aandoen:

“Dat loopt totaal niet synchroon” hoor ik u zeggen, en dat klopt. Het filmpje hoort bij dit nummer uit 1967, de opvolger:

I feel love comin’ on

De eerste solosingle onder haar eigen naam (ze maakte eerder deel uit van het zussentrio The Sweets en heeft ook een single als Florian Taylor gemaakt):

It may be winter outside, 1966
Barry White blijkt nog meer gluiperd dan uit het bovenstaande geconcludeerd kan worden. Nogal duidelijk pikwerk waar hij Love Unl. later ook mee uitgerust heeft:

Everything is good about you, Supremes, lp-track en b-kantje…

Los van Barry White heeft zij nog drie singles gemaakt waaronder deze Northern Soulklassiekers:

I can feel your love, 1968

Captured by your love, 1968

Ironischerwijze is het enige dat een beetje op een hit lijkt dat Felice heeft uitgebracht, met een iets minder jongemeisjesachtige stem, een bewerking door Eddie Grant van een deun van Bizet, Suree surrender, wellicht bij u bekend als De dochter van de slager die wordt niet mager, ook 1968. Die staat niet op YT, dus die blijft ons bespaard.