Nog steeds geen motief bekend voor moord op Engels transmeisje

Er is nog steeds geen motief bekend voor de moord op het 16-jarige transmeisje Brianna Ghey. Ghey werd zaterdag met messteken om het leven gebracht in een park in Warrington. Een jongen van 15 en een meisje van dezelfde leeftijd worden verdacht van de moord.

De beide verdachten zijn volgens de politie “afkomstig uit de omgeving”. Hun identiteit is niet bekend gemaakt. Of de beide verdachten Ghey persoonlijk kenden is niet bekend, al valt uit de verklaring van de politie dat het “een gerichte aanval” betrof mogelijk af te leiden dat de daders het slachtoffer kenden.

Volgens de eerste verklaring van de politie is er vooralsnog geen aanleiding te denken dat het een hate crime betreft. Vrienden en vriendinnen van Ghey zeggen echter dat ze op school meedogenloos gepest werd met haar trans-zijn, iets waar de school nauwelijks of niet tegen optrad. Ghey zou zelfs een paar keer mishandeld zijn door medescholieren. Of de daders naar dezelfde school gingen als Ghey valt niet met zekerheid te zeggen. Vermoedelijk niet, want dan was hun identiteit inmiddels wel uitgelekt.

In GB wordt vandaag op veel plaatsen een wake gehouden voor Brianna Ghey. Mocht je toevallig in de buurt zijn:

Dozens of vigils are set to be held across the UK in memory of 16-year-old Brianna Ghey
illustratie: @WasARiot/Twitter

De familie heeft inmiddels een korte verklaring gepubliceerd:

"Brianna was a much loved daughter, granddaughter, and baby sister. She was a larger than life character who would leave a lasting impression on all that met her. Brianna was beautiful, witty and hilarious. Brianna was strong, fearless and one of a kind. 

"The loss of her young life has left a massive hole in our family, and we know that the teachers and her friends who were involved in her life will feel the same.

"We would like to thank everyone for their kind words and support during this extremely difficult time. We would like to thank the police for their support, and witnesses for helping with the investigation.

"The continuation of respect for privacy is greatly appreciated."

Uitgelichte afbeelding: Brianna Ghey – Gofundme