Nieuwjaarsreceptie, de PVV en Almere

Wltr, die deelneemt aan de Krapuul Creative Commons Pool, schreef onderstaand stuk dat eerder verscheen op zijn eigen site.

Gisteren domineerde de PVV het nieuws weer eens met de melding dat de eigen raadsleden in Almere en Den Haag niet naar de nieuwjaarsreceptie van hun gemeente zouden gaan. De jaarlijks terugkerende recepties vonden later die dag plaats.

Volgens de PVV is het een schande dat er zoveel gemeenschapsgeld uitgegeven wordt aan zo’n feestje voor “de elite”. De receptie in Almere wordt veer een deel gesponsord door een lokale bedrijfskring. CU en Leefbaar hadden afgezegd, omdat het op een zondag was.

In 100 vrijwel identieke nieuwsberichten op websites, in de landelijke pers, regionale bladen en huis-en-huiskrantjes verscheen het bericht dat de PVV de recepties zou ‘boycotten’ en dat het maar eens afgelopen moest zijn met het verbrassen van het geld van hardwerkende burgers. De PVV zou toch eens in de spiegel moeten kijken gezien hun ‘prestatie’ in de gemeenteraad.

De inhoud van de berichtgeving doet vermoeden dat in de luwte van de wintervakantie ook de journalisten gewillig uitspraken van PVV raadsleden hebben opgeschreven en elkaar hebben geciteerd om tijdens de feestdagen vooral niet op onderzoek te hoeven te gaan naar de motieven achter de actie van de PVV. Iedere schreeuw van de PVV is blijkbaar nieuws, zo diep is de journalistiek al gezonken in Nederland.

In de Telegraaf beweert Teun van Dijk, de tweede man van de PVV fractie in Almere en oud-schoolmaatje van Wilders, dat hij al “eerder om de cijfers had gevraagd” en dat de “fractie besloot tijdens een vergadering niet naar het feestje toe te gaan.” Eerder dit jaar had de PVV in Almere geen bezwaar aangetekend toen de nieuwjaarsborrel in de begroting werd gepresenteerd. Dat hoort er nou eenmaal bij, zal men toen gedacht gedacht hebben.

De PVV in Den Haag wil dat de deelnemers aan de receptie dat volgend jaar zelf maar betalen. Alleen als je geld geeft mag je nog meedoen. Machiel de Graaf in de Telegraaf vindt het “brutaal en bespottelijk dat ter meerdere eer en glorie van de bestuurlijke elite” 150.000 euro wordt uitgegeven. Maar waarom zo laat? Waarom pas op de dag van de receptie niet ruim daarvoor? Bovendien, de zwendelaar Sharpe krijgt twee jaar wachtgeld in totaal 126.000 euro. Voor niets doen.

Jorritsma, burgermeester van Almere, is nu boos. Naar nu blijkt hadden verschillende raadsleden voor de PVV zich al enthousiast aangemeld. Hoeveel is niet bekend. Hun afmelding kwam enkele uren voordat de nieuwjaarsreceptie zou beginnen. Blijkbaar hadden de raadsleden er geen problemen mee bij de elite aan te schuiven, maar werden op het laatste moment door de partijtop of fractietop tot de orde geroepen.

Maar de buit is voor de PVV weer binnen: veel aandacht. De PVV heeft het volk dat liefst simpele en niet al te lange en ingewikkelde boodschappen leest dankzij de gewillige pers en media weer het bericht kunnen verspreiden, dat de overige partijen het geld uit het venster smijten en dus niet deugen en straks iedereen PVV moet stemmen.

Niemand zal zich verder afvragen waarom de PVV zich niet al eerder had afgemeld of er anders voor had gezorgd dat zulke recepties niet plaats zouden vinden. Of waarom sommige raadsleden al op het punt stonden af te reizen naar de “bespottelijke” feestelijke bijeenkomst van de “bestuurlijke elite”. Ze willen er zelf graag bijhoren, al mag dat niet van de partij. De kosten voor de samenleving van de onzinnige vragen en moties van de PVV en hun luidruchtige meldingen in de pers zijn niet in geld uit te drukken.

9 gedachten over “Nieuwjaarsreceptie, de PVV en Almere”

 1. De beste commentaar over de laatste “actie” van de PVV:

  “….de zwendelaar Sharpe krijgt twee jaar wachtgeld in totaal 126.000 euro. Voor niets doen.”

 2. Femke Halsema krijgt ook wachtgeld voor het nietsdoen!
  Nu wil de PVV een gebaar maken om niet bij dat geldverslindende recepties aanwezig te zijn en dan is het weer niet goed!!!
  Moe word ik van mensen als Nexus!! 😡

 3. @Ja en ik word moe van mensen als Tante Beatrix, die niet zo goed nadenkt als onze enige echte Beatrix.

 4. Nou, die recepties voor Nieuwjaar ZIJN onzin. De traditionele partijen zouden er goed aan doen, om al dat soort onzin uit de begrotingen te halen.
  Dat neemt niet weg, dat de PVV niets te klagen heeft. Heb je ooit Wilders of een andere PVV-er horen klagen over de krankzinnige vergoedingen die de directeuren van geprivatiseerde overheids- en gemeenschaps-instellingen vangen?
  Nee, natuurlijk niet, want dat soort uitwassen passen prachtig in de ideologie van Bosma en Geert.
  Strikt de Balkenende-norm toepassen. PvdA en GL (ik zie maar af van D66) moeten leden die apert profiteren van het privatiseringsbeleid uitstoten.
  Waar zijn toch de democratisch-socialisten gebleven?

 5. #T.Bea 2 verzucht: Moe word ik van mensen als Nexus!!
  Let op: Ik word moe… *blabral* is een standaardzinnetje dat heel vaak door klakkeloos naäpende onderbuikse reaguurders op NuJij wordt gehanteerd. 😮 Je hoort het tegenwoordig ook al bij kamerdebatten.
  `Moe’.
  Trap er niet in, in de valkuil van het `moe’-cliché. Zó oudbakken. Door ordinair rechts gewoon gekopieerd van Freek de Jonge uit de jaren tachtig. 😆

 6. Ik werk weliswaar niet voor de overheid, maar ik vind nieuwjaarsborrels en ander bedrijfsfeestjes best leuk. De PVV is gewoon aan het zeuren. Als je niet wilt komen zeg dit dan lang van tevoren dan kunnen ze de catering beter plannen.

  Zoveel hoeft een leuke nieuwjaarsborrel nou ook niet meer te kosten.

 7. @6 Sofia Zoveel hoeft een leuke nieuwjaarsborrel nou ook niet meer te kosten.
  Behalve als het PVV-schuim komt aanschuiven.

 8. De PVV hier in Almere is ook weer iets nieuws begonnen, naast de bekende nieuwjaarsreceptie…Duivensteijn wil naar de eerste kamer en de PVV jaagt nu achter zijn declaraties aan, misschien dat ze dan de voorpagina van de telegraaf nog eens halen in de week voor de verkiezingen…..Neem aan dat Adri netjes heeft gedeclareerd, maar er zal uiteraard wat over te zeiken zijn door onze bruine vrienden….

  beetje off topic, maar als je van het topic PVV in Almere maakt dan zit ik er weer helemaal in 😀

Reacties zijn gesloten.