Opnieuw extreme hittegolf in VS

In het Westen van de VS is het weer raak. Nauwelijks is men bekomen van een extreme hittegolf die aan honderden mensen het leven heeft gekost, dient de volgende zich alweer aan. Voor de komende dagen worden in de westelijke staten Californië, Nevada en Arizona weer extreem hoge temperaturen verwacht. In Las Vegas (Nevada) is het ruim 46 graden. In Death Valley maar liefst 52,2 graden. De gebruikelijke waarschuwingen zijn de deur uitgegaan.

Voor sommige mensen is het vrijwel onmogelijk de hitte te ontwijken. Bouwvakkers in Las Vegas kregen in juni tijdens een hittegolf te horen dat ze de keuze hadden tussen doorwerken en ontslag. Ook dak- en thuislozen worden hard getroffen. Verschillende steden hebben weer koelcentra ingericht voor degenen die niet de beschikking hebben over airco en/of ventilatie.

Uitgelichte afbeelding: By USDA photo by Bob Nichols – https://www.usda.gov/media/blog/2014/02/11/southern-plains-climate-hub-seeks-address-three-huge-problems, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=89060994