Nieuwe beschuldigingen tegen Brett Kavanaugh

Christine Blasey Ford, de vrouw die zegt op de middelbare school aangerand te zijn door kandidaat voor het Amerikaanse Hooggerechtshof Brett Kavanaugh, is nog niet gehoord in de senaat, maar er is nu al een tweede beschuldiging van seksuele misdragingen aan het adres van Kavanaugh naar boven gekomen. Een klasgenoot van Kanavaugh aan de Yale universiteit, Deborah Ramirez, beweert dat hij op een feestje met zijn penis in haar gezicht heeft staan zwaaien. Ook zij verlangt een onderzoek door de FBI, net als Ford.

Naast deze nieuwe beschuldiging beweert Stormy Daniels’ advocaat Michael Avenatti bovendien dat hij in contact is met nòg een getuige van seksueel wangedrag door Kavanaugh op de middelbare school.

Het is een bekend patroon:  na de eerste beschuldiging van dergelijke wandaden komen er ineens meer over de brug, en zelden blijken de beschuldigingen dan onwaar te zijn.

Intussen huilen de Republikeinen over oneigenlijke middelen om hun kandidaat te blokkeren, en dat de Democraten deze openbaringen bewust zo timen om het benoemingsproces zoveel mogelijk te frustreren. Als dat al zo is dan is dat volkomen terecht, gezien het feit dat de Republikeinen onder Obama het eenvoudigweg vertikt hebben diens kandidaat, Merrick Garland, ook maar te horen in de senaat, en op die manier een zetel in het hooggerechtshof hebben gestolen.

Er is nog niets zeker, maar ik denk dat dit het einde is voor de carrière van Brett Kavanaugh. Ik kan me niet voorstellen dat er niets waar is van die meerdere beschuldigingen – niemand komt voor de lol met zoiets naar buiten – en iets dergelijks lijkt me zelfs voor de Republikeinen toch te gortig om door de vingers te zien. Trump zal dan naar een andere kandidaat op zoek moeten van wie hij vermoedt dat die hem tegen een directe aanklacht van Mueller zal beschermen, mocht het daartoe komen. Of dat nog voor de tussentijdse congresverkiezingen gaat lukken kun je je afvragen. In een ideaal, maar helaas onwaarschijnlijk, scenario winnen de Democraten ook de Senaat en is het helemaal afgelopen met Trumps benoemingen.

 

2 gedachten over “Nieuwe beschuldigingen tegen Brett Kavanaugh”

  1. Pingback: Wordt Brett Kavanaugh benoemd in het Supreme Court? | Krapuul

  2. Pingback: Wordt Brett Kavanaugh benoemd in het Supreme Court? – Krapuul

Reacties zijn gesloten.