Nieuw Wilders-boek wordt net zo’n flop als Die Freiheit in Berlijn

GWIFA-leed

Weten jullie het nog? De partij “Die Freiheit” van de Berlijnse ex-christendemocraat Stadtkewitz haalde in september nog geen 1% van de stemmen bij de verkiezingen voor het Berlijnse deelstaat-parlement. Toch is “Die Freiheit” de parel in de kroon van de GWIFA (Geert Wilders International Freedom Association).

Geert is twee keer naar Berlijn gegaan, om, met behulp van de racistische Duitse mega-site “Politically Incorrect” (PI) het Verlossende Woord te spreken. Maar zijn Woord is in onvruchtbare Pruisische Aarde gevallen. Racistische Duitsers hebben Geert Wilders niet nodig. Hebben ze niet afdoende bewezen in de laatste eeuw, dat ze het prima zelf afkunnen?

Ja, een klein provocateurtje van het type Rinus Van Der Lubbe (Rijksdagbrand, 1933), die konden ze goed gebruiken. Maar iemand met de GWIFA-wereld-pretenties van Geert Wilders? – “Arschlöcher haben wir genug.”

De tweede maal dat Geert in de Duitse hoofdstad nederdaalde (september 2011), waren de Tekenen reeds slecht tot beroerd. De zitplaatsen ad 100 euro’s per stuk voor de eregasten, waren bij lange na niet uitverkocht. PI deed een wanhopige oproep. Het nieuwtje was eraf.

Toch vermeldde Geert Wilders in bijgaand filmpje, dat één van zijn belangrijkste doorbraken in Europa en de wereld, nu juist in Duitsland plaatsvindt. Het zelfde beweerde hij in de onnozele opnames met Stadtkewitz en Marc Doll die op dezelfde dag zijn opgenomen en door PI zijn gepromoot.

Noch in Groot-Brittannië, noch in Frankrijk, (volgens mij kent W. niet eens Frans), noch in Italië, noch in België (Vlaams Belang) en sinds kort zelfs niet meer in Denemarken, slaat het Wilders-denken aan. In Denemarken is de PVV-zusterpartij als gedoogpartner geloosd na verkiezingen. Eén van de eerste maatregelen die de nieuwe Deense – door sociaaldemocraten gedomineerde – regering nam, was het afschaffen van de kostbare en zinloze grenscontroles die tegen moslims gericht zijn.

De Islam in oorlog met de hele wereld…?

Kortom, lijkt het in Den Haag en omgeving alsof we nooit meer van Rutte en Verhagen, gegijzeld door Wilders, verlost kunnen worden, de wereld daarbuiten vertoont een hoopvoller beeld. Gelukkig maar. De zelf-afbraak van de Wilders-constructie is on full speed. Daarbij moeten we natuurlijk niet verwaarlozen wie en wat nog denken gebruik te kunnen maken van Geert in de USA en in Israël.

Om met het laatste te beginnen: Geert Wilders heeft zich blijkbaar met huid en haar verbonden aan de partij Israel Beteinu van de huidige minister van buiza van Israel, Avigdor Lieberman. Lieberman en de zijnen, die de betrekkelijk recente immigratie van heel- en half-joodse zuid-Oekraïners vertegenwoordigen, streven naar een “ethnic cleansing” van Israël en de Palestijnse “territoria” van alles wat niet-joods is (of lijkt*). Daarom bepleitte Wilders in 2010 en bij andere gelegenheden een complete deportatie van Palestijnen naar Jordanië en andere Arabische staten.

Likud, Isr. Beteinu en anderen kunnen zo ver niet gaan. Ze hebben zich verbonden aan de twee-staten-oplossing **). Maar als iemand als Wilders daaraan een beetje extra twijfel zaaien kan? Meegenomen, toch?!

“… and ME!”

Maar ik begrijp Geert wel. Zolang het wat opbrengt wil hij best hand- en spandiensten verlenen aan sponsors.  Als ze hem maar toestaan om z’n eigen GWIFA-Internationale te stichten. Daarom verschijnt in de VS (waar de GWIFA officieel gevestigd is) komende februari 2012 het boek(je): MARKED FOR DEATH: Islam’s War against the West and Me.

Je kunt dat vertalen met: “MET HET DOODSMERK GESLAGEN: De oorlog van de Islam tegen het Westen en Mij“. Wilders wilde de rechten van de Amerikaanse uitgave zelf gaan verkopen op de Frankfurter Buchmesse van 12-16 oktober. Maar daar is blijkbaar toch ook niets van terechtgekomen.

Ik ontleen deze bijzonderheden aan de site “All About Geert Wilders” van een Berlijnse journalist van Nederlandse afkomst. Erg aan te raden. Feitelijke informatie, vaak even snel als Krapuul…

15/09: Jedenfalls will Wilders in dem Buch seine vergangenen sieben Jahre (beschreiben), in denen er unter starker Bewachung (Kostenpunkt: ca. zwei Millionen Euro im Jahr) leben musste. Angeblich kommt er zur Frankfurter Buchmesse (12. bis 16. Oktober), wo er dann die Rechte für andere Länder verkaufen will.

De Sociaaldemokratische Bankier Thilo Sarrazin is de nieuwe held van de Duitse “Islamkritik”.  Op 10/10 vraagt men hem op de Buchmesse naar Geert:

Auf der Buchmesse wird er nach Geert Wilders gefragt. Sarrazin sagt, er könne sich gegen Beifall von der falschen Seite nicht wehren.

De huichelaar!  Maar één ding wordt duidelijk: Zelfs “nette” racisten als Sarrazin willen niet in gezelschap van Haatpruikje betrapt worden.

Dat voorspelt niets goeds voor het nieuwe boek(je) van Geert. Over de Islam heeft hij niets nieuws te melden. Over de veronderstelde jihad tegen “het Westen” is ook al uittentreure geschreven. Blijft over: “…and me”.

Tsja. Zelfs de trouwste Geertgelovige vraagt zich af of er na november 2004 ooit nog wel eens sprake is geweest van een serieuze bedreiging van Goudlokje. De dodenlijst, waar Geert volgens De Telegraaf in 2010 op stond, was een CIA-provocatie en het wapen dat vorig jaar door de AIVD in een kast van de PVV-fractie in Den Haag werd gevonden zou best eens een truc van de Mossad geweest kunnen zijn (op dat wapen komen we binnenkort hier nog terug).

Dus, dat “…and Me!” is wel een erg grote pretentie. Het lijkt wel of Mohammed indertijd de Islam speciaal heeft bedacht om Geert Wilders, Indo uit Venlo, dwars te zitten?!

Ik voorspel, dat de markt voor boekjes als dat van Geert in Amerika vrij dun zal zijn.

Dat is natuurlijk de schuld van Job Cohen en Barack Obama. Dat spreekt.

Ik wens u een goed etensmaal en uw huisdier ook.

*)Volgens diverse historici zijn veel Palestijnen van joodse afkomst

**) Twee-staten-oplossing: In Palestina 1 Joodse staat binnen de grenzen van voor 1967 en 1 Palestijnse-, omvattende de rest.

30 gedachten over “Nieuw Wilders-boek wordt net zo’n flop als Die Freiheit in Berlijn”

 1. Goed stuk, alleen vrees ik, dat de Amerikaanse markt, zeker na enige PR (ik voorzie Geert bij Leno dan wel Letterman), wel degelijk goed zal zijn voor een heleboel verkochte exemplaren. En het zal zo’n boek worden, dat je ook als tegenstander waarschijnlijk niet zult kunnen laten liggen…

 2. @3 Er is een substantieel verschil tussen boeken, die verkocht worden en boeken, die dan ook nog eens (helemaal) gelezen worden. De PR kan hele volksmassa’s ertoe bewegen, het boek te kopen, ook en/of juist als ze helemaal niet van plan zijn/in staat zijn, het helemaal te lezen.
  Maar als Geert Dick Bruna kan overtuigen, om de plaatjes te tekenen, komt alles goed!

 3. @4

  ook zonder Dick Bruna kan Nijntje ingezet worden zolang maar voldoende duidelijk is dat het niet de echte Nijntje is

  http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BS7825

  nijn-eleven kon door de beugel, dus nein tegen moskee etc. zou ook moeten kunnen, hoewel het niet voor een ieder duidelijk zal zijn dat het om een parodie gaat want de PVV is een karikatuur van zichzelf…

  Martin Bosma krijgt nu al visioenen van een rechts-conservatieve Nijntje om trots op te zijn

  hoewel TON roept verkeerde associaties op 🙂

 4. Het is eigenlijk wel triest voor Greet; wie oh wie zit er nu nog op dit boek te wachten afgezien van een enkele dolende ziel bij artikel7 of gatesofvienna. Breivik?

 5. @6 Ik vrees, dat je je vergist. Juist de welbewuste draai naar het “… and me” in de titel is belangrijk. Mensen vinden al gauw, dat hij “dit alles niet verdiend” zou hebben, “ben ik het natuurlijk niet met hem eens”. Hij staat aldaar immers ook als de “Freedom Fighter” bekend. Als zodanig belandt dit boek, al ongezien, wederom vrees ik, op menig Amerikaans koffietafel…

 6. @8 Nee, het vermijden van ieder contact met de VARA in het kader van een publiciteitscampagne is en blijft de hoofdoverweging, om het boek aanvankelijk in de Verenigde Staten uit te brengen…
  😀

 7. @10 – Zeker, maar “iedereen” vindt een zielig verhaal, over een arme “oprechte” man, die vervolgd wordt voor zijn uiterst “milde” overtuigingen, toch “prachtig” (let wel op de aanhalingstekens, aub 😉 ). Dit epistel zou ook gebruikt kunnen worden, om al die “gezellige” anti-islam gevoelens in de V.S. eens te meer nieuw leven in te blazen… Om de publicatie kracht bij te zetten, ensceneert men dan bijvoorbeeld eenvoudigweg een klein aanslagje, of zo…

 8. Tsja. Zelfs de trouwste Geertgelovige vraagt zich af of er na november 2004 ooit nog wel eens sprake is geweest van een serieuze bedreiging van Goudlokje.

  Er kan en mag weer bedreigd worden.
  Lange tijd is het niet nodig geweest om Wilders te bedreigen maar binnenkort, als hij minder stemmen krijgt, zullen er weer nieuwe bedreigingen nodig zijn, maar je kunt ze alvast nu naar mij sturen, dan zal ik t.z.t. een selectie maken van de leukste en beste om ze naar de Telegraaf en Wilders te sturen.
  Mogelijk zit er een prijsje voor de beste aan vast.
  Wel moet je een klein bedragje overmaken als je Wilders wil bedreigen.
  Wilders betaalt mij ook en ook de Telegraaf stort uieraard een fors bedrag op m’n bankrekening.

 9. @13 Ja, in mijn optiek is Geert’s eigen ROL schijnbaar steeds kleiner aan het worden, maar is Geert’s FUNCTIE als uithangbord voor zijn financiërs nog steeds onverminderd groot. Wederom: vrees ik. Hij kan nog jaren nadat hij zelf geen stemmen meer trekt, touren langs de verschillende Amerikaanse talkshows als “the one and only, original freedom fighter” (of zoiets).

 10. Keurig artikel weer, Huib!

  Ik krijg alleen de neiging om een groot rubber stempel te kopen en achter “Islam’s War against the West and Me” te stempelen “YOU WISH :P”

  (een beetje zoals die amerikaanse jongen die voor biologieles een tekening van de interne bouw van een piemel moest maken en daar een stuk of 5 verlengpagina’s voor nodig meende te hebben. Die kreeg van zijn docent hetzelfde commentaar)

  Dat brengt me trouwens op een idee… de PVV is dus eigenlijk een soort penisverlenging? 😆

 11. Oorspronkelijk zou het boek van Wilders al begin dit jaar gaan verschijnen. Dat werd later uitgesteld tot eind dit jaar http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2011/02/wilders-book-islam-is-an-ideology.html
  en nu kennelijk pas begin volgend jaar.

  “Het boek gaat over ‘de ware aard en de gevaren van de islam’ en over hoe de islamisering wereldwijd bestreden kan worden, laat de PVV-leider weten”
  en hoewel dit boek van Geert over het bestrijden van de islamisering al eerder werd aangekondigd verscheen onlangs(september 2011) een boek van Pamela Geller en Robert Spencer over precies hetzelfde onderwerp:
  Stop de islamisering van Amerika – een praktische gids voor verzet.

  http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2011/08/new-pamela-geller-book-shows-how-to-defend-america.html

  Dat verbaast me een beetje – het lijkt erop dat ze beiden in hetzelfde water vissen en dat Pam Geller mogelijk wat inkomsten (en de titel) van Geert heeft afgesnoept.

 12. Hoop maar dat het niet te dik is, met plaatjes en tekstballonnetjes, dan heeft Greet nog wel kans dat zijn achterban het gaat lezen.

 13. @19 @20
  Je bedoelt dat er markt is voor verschillende bestrijdt-de-islamisering boeken?
  Mogelijk.
  Maar ergens denk ik dat Wilders niet zo blij is met het boek van Geller.
  Ben benieuwd of ze Geerts boek het na verschijnen nog promoot op haar blog

 14. @20

  als Geert weer dollarcentjes krijgt van Pamela zal het hem een niet ritueel geslachte worst wezen

  voorwoordje over en weer, lezing hier of daar, al dan niet met keppel, en ze leven nog lang en gelukkig

 15. Ik blijf erbij, juist de aanvulling “…and me” maakt Geert’s boek “meer” dan zomaar een boek over de islam, vanuit het standpunt van de marketing en de daarbij behorende verkoopbaarheid. Autobiografisch geneuzel doet het altijd goed op de boekenplank (of zoals reeds gezegd: de koffietafel).

 16. Waarom nou te pas en te onpas Rinus van der Lubbe er weer bijgehaald. Wat mij over die geschiedenis vooral duidelijk is is dat die wat je een klein provocateurtje noemt in ieder geval iets heeft gedaan tegen het opkomend nazisme. En dat hij in de steek is gelaten door alle anderen die ook wel iets hadden willen doen. Het was in mijn opinie zijn enige fout om het centrum van de democratie in lichterlaaie te zetten. En verschafte zo de nazies hun rechtvaardiging om dan maar die democratie helemaal om zeep te brengen, met volledige medewerking van de andere tegenkrachten overigens.

  Heb het daar eens over. Over de grove fouten die toen gemaakt zijn waardoor het nationaalsocialisme zijn kans om de macht te grijpen kon afdwingen. Wellicht was het beter geweest als vd Lubbe de partijbureaus en andere plaatsen van samenkomsten en van ondersteuning van de nazies met de grond gelijk had gemaakt. Maar omdat hij wist dat hij er alleen voor stond werd het dat ene symbool van de macht waar de democratie niet goed functioneerde, de Rijksdag. Hetzelfde failliet van de democratie kunnen we nu in ons land aanschouwen. Het partijbureau van de PVV is notabene het Binnenhof.

  Nu lopen de actieve aanhangers van Wilders [nog] niet in uniform dus het affikken van bijvoorbeeld de naaiateliers waar die geproduceerd worden is [ook nog] niet aan de orde. Maar het is wel noodzaak om een en ander in gedachten te houden in plaats van maar meteen elke radicale tegenaktie in een zogenaamd histories licht te zetten. Een histories licht dat van geen kant meer nog maar bij benadering de ware toedracht kan beschrijven. En niet met de tegenwoordige tijd kan worden vergeleken.

  Kijk hier eens naar http://www.boublog.nl/17/10/2011/libie-leugens-de-absurde-humanitaire-oorlog/ en zie wat een kleine ongeuniformeerde bende provocateurtjes met apert liegen en daar mee tegenwoordig rampspoedige en volledige ondersteuning van de NATO verkrijgen, ja en ook met medewerking van Nederland, en met volledige radiostilte van de MSM. In Libië tegen een democratisch tot stand gekomen sociaal-economisch en direct-democratische progressie in dat land aanrichten.

  Hoop echt dat dit soort van humanitaire oorlog, nee het is geen affikken van een volkscommissie vergaderruimte om maar de vergelijking met de rijksdagbrand te maken, maar een totale vernietiging van een samenleving om er een voor in de plaats te krijgen die het Westen goed gezind is. Het huidige nazifascisme heeft vele gezichten die het voor elkaar hebben gekregen dat zij hun kolonialisme op basis van klasse/rasse/religie apartheid weer geheel op de wereldkaart hebben staan. Oorlogsmisdaden, ach die plegen toch alleen de het Westen onwelgevallige regiems.

  Vanaf; “‘De Islam in oorlog met de hele wereld…? …and ME!”‘ ben ik het geheel met je eens. In het door mij bijgedragen bovenstaande wou ik alleen maar aangeven dat cliché’s de democratie niet dienen. Helaas worden de gevolgen ervan met oorlogsmisdaden nadrukkelijk als -de waarheid- verkondigt.

 17. In Amerika zal Wilders niet veel succes zal hebben, niet omdat ik dat hoop, maar omdat het nieuwe van het verschijnsel Wilders er wel vanaf is in de VS. Daar hebben ze nu wel andere zorgen aan hun hoofd dan het gezeur over de Islam. Boekjes over de Tea-party, de occupy beweging of de drugsoorlog in Mexico zullen daar meer aanslaan dan een uitgekauwd onderwerp als het moslimterrorisme. Ook in nederland verwacht ik weinig van zijn boekje. Ten eerste lezen Henk en Ingrid namelijk geen boeken, maar hooguit de Telegraaf en de Veronica-gids. Dus van zijn achterban moet Wilders het niet hebben, of hij zou zijn boekje gratis uit moeten delen bij aankoop van een krat bier of drie pakken beschuit of zoiets. Van de mensen die wel lezen, zullen er velen waarschijnlijk een ‘deja-vu’ gevoel kriigen bij zijn zoveelste schotschrift. Als het boekje net zo’n literair hoogstandje wordt als dat zijn plak- en knipdocumentaire Fitna een cinematografisch kunststukje was, dan verwacht ik ook niet dat er veel mensen zullen zijn, die na uit de kranten en van het internet kennis van zijn pennevruchrt hebben genomen, nog behoefte hebben aan zijn zoveelste herhaling van zijn anti-islam riedel. Het nieuwe zal er voor velen ondertussen wel vanaf zijn.
  Volgens mij zijn de meeste kopers van zijn boekje of de superfanatieke aanhangers die hem in alles napraten, of juist zijn tegenstanders. Zou mij dan ook niet verbazen als op deze Krapuulsite meer mensen nieuwsgierig zijn naar de inhoud van zijn boekje, dan onder zijn eigen achterban. Ik ben trouwens niet geinteresseerd in zijn boekje, ik neem aan dat het weer gevuld wordt met weinig humorvolle blablabla over vliegtuigen vol moslims, de dreigende islamisering van Kleingrutterbroek, waardoor zielige Nederlandse rollatoroma’s met hoofddoeken moeten lopen en dat dit de schuld is van Cohen. En wordt er geneukt in zijn boekje???? Nee, dus een verfilming zal er ook wel niet van komen.

 18. @24 Vanuit het standpunt van de verkoopbaarheid zeker ook destijds een mogelijke overweging, ja… :mrgreen:

 19. Wat is het toch een druk bezig bijtje die geert.
  Hij is boekenschrijver,politicus,gedoger,vertegenwoordiger van de anti Islam,overal naar congressen toe,heeft eigen bedrijfjes enzzzz
  waar haalt ie de kracht vandaan?

 20. O wacht Nu weetik wellicht waarom geert een octrooi op de naam geert wilders heeft…zo kan iedere Hater onder de merknaam geert wilders boeken schrijven,congressen bijwonen enz op de merknaam, geert wellicht is deze stoute vvd er helemaal geen auteur van de romans die hij zegt te hebben geschreven?

 21. De PVV en ook de SP zijn typisch Nederlandse producten die kunnen bestaan dankzij de unieke Nederlandse eigenschappen om overal ontevreden over te zijn, overal over te klagen en zich altijd achtergesteld te voelen. In de VS worden dat soort mensen als regelrechte losers beschouwd, in Duitsland wordt ze aangeraden gewoon wat harder te werken. De PVV zal daarom altijd alleen wereldberoemd blijven in Nederland.

Reacties zijn gesloten.