Nieuw kabinet wil belastingen én BTW verhogen voor de minder draagkrachtigen

Ik word hier zo verdrietig van. Mensen die geen baan hebben en met moeite kunnen rondkomen moeten méér belasting gaan betalen. Bovendien gaat de BTW omhoog waardoor ze dubbel krap bij kas komen te zitten. Alles om de werkenden erop vóóruit te laten gaan. De rijke Nederlander erop vóóruit te laten gaan.

Waarom wordt gaat de armoedzaaier er niet op vooruit maar er zelfs op áchteruit? Ik vind dat zo intens gemeen, zo verschrikkelijk achterbaks dat de tranen mij in de ogen springen. Waarom moeten de hogere inkomens minder belasting betalen? En de laagste inkomen méér? Waarom, fucking waarom die perverse plannetjes?

Wat voor gore vuilak moet je zijn om dergelijk plannetjes te maken. Wat voor sociopaat ben je, wat voor smerig stuk tuig ben je, wat voor hond, wat voor omhooggevallen stuk stront ben je dat je dit soort smerige dingen bedenkt en wil uitvoeren.

Nederlandse politici zijn tuig van de richel. Ik spuug op dat gajes. Ik kots erop, ik schijt erop. Mijn verdriet maakt plaats voor woede. Woede op het tuig dat mensen die niet kunnen rondkomen wil vertrappen en vernederen. Tuig van het ergste soort. En dát tuig regeert uw land. Veel sterkte daarmee. En gaat u zich een potje schamen.

Maar wacht. Ú heeft een baan, ú krijgt uw voordeel, dus kijkt u een andere kant op en kijkt u uit naar uw welverdiende vakantie die vorig jaar nog te duur was…

Eerder verschenen bij Defrysk

2 gedachten over “Nieuw kabinet wil belastingen én BTW verhogen voor de minder draagkrachtigen”

  1. Het vieste vind ik, dat zogenaamde ‘liberalen’ dit bedenken.

    Altijd janken over belasting, maar de belastingdruk opvoeren, althans, wanneer je die druk als kiespijn kan missen. Als het niet zoveel uit maakt allemaal en je toch in het goud zwemt, wordt het nog een beetje verlaagd.

    Je kan zoveel tranen laten als je wilt, Rutte grijnst zijn verrotte tanden bloot.

    Ook voor kleine ondernemers, een ZZPers is dit geen ‘liberalisme’. Mensen hebben minder, kopen dus minder. Het idiote is, ik klink nu als een soort VVDer, nu ik dit zeg. Maar het idiote is dat een partij als de SP, in deze tijd nog het meest lijkt op klassiek liberalisme.

    We worden gekaapt door psychopaten.

  2. Pingback: Plan om inkomstenbelasting én BTW te beperken | Krapuul

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.