Niet alle rijken zijn hufters

Niet alle rijken zijn hufters, er zijn er ook die zich inzetten voor de minder bedeelden. Zoals het Italiaans-Amerikaanse echtpaar Chris en Regina Catrambone.
Zij hebben MOAS opgericht. Een organisatie die bestaat uit MOAS bestaat uit internationale filantropen, veiligheidsspecialisten, medisch personeel en ervaren zeelieden, die de handen inéén hebben geslagen om rampen zoals die bij Lampedusa helpen te voorkomen.
Wellicht dat (lelle)belle “dobberneger” Nanninga dit eens tot haar door moet laten dringen.

De in het weekend opgeviste migranten, 93 mannen en 4 vrouwen, waren vanuit Libië onderweg naar Italië. Ze waren allemaal afkomstig uit Noord- en West-Afrika en bevonden zich al zo’n twaalf uur dobberend op zee. Ze werden gered tijdens de 3de missie van ‘Frontex plus’, de nieuwe EU-reddingsoperatie die sinds enkele weken de Italiaanse zoekactie ‘Mare Nostrum’ vervangt.

De EU liet weten heel graag gebruik te maken van de hulp van de Catrambones. Sinds augustus hebben zij al meer dan 2.300 vluchtelingen van zee gehaald en aan land gebracht of overgedragen aan de Italiaanse marine.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

2 gedachten over “Niet alle rijken zijn hufters”

  1. Pingback: Put on your battleface | Krapuul

  2. Pingback: Middellandse Zeehelden! | Krapuul

Reacties zijn gesloten.