Neuropsycholoog: ouwe knarren hadden Rutte2 voorkomen

Beetje vrije vertaling van de titel  ‘Senioren aan tafel hadden het regeringsdebacle kunnen voorkomen ‘ van het artikel van hoogleraar neuropsychologie André Aleman in de VK van vandaag.

Denk ik terug aan de formatie van Rutte1/Bruin1/Flans1 dan herinner ik me toch een hoop oude knarren, mastodonten en gepensioneerden uit de politiek wereld die jongeheer Rutte aanwijzingen en adviezen gaven. Daar heeft hij zich geen bal van aangetrokken. Waarom zou deze keer dhr Rutte wel luisteren? Kom nou toch! Hij heeft niet alleen een bord voor zijn kop maar ook op maat gemaakte oordoppen in. Dat is de ware reden waarom hij altijd zo lacht. Hij verstaat niemand.

1 gedachte over “Neuropsycholoog: ouwe knarren hadden Rutte2 voorkomen”

  1. Wat Andre Aleman zegt, kort samengevat is dat beide leiders gebruiken maar zo te zeggen een helft van hun hersenen. Rutte overwegend alleen de Recher helft en Samsom, natuurlijk veel meer, maar dominanter vertegenwoordigt de Linker helft.

    Samen, kunnen ze beide sterke punten samenvoegen en door inruil bepaalde evenwichtige beslissingen nemen. Hoewel Samsom zou altijd betere evenwichtige beslissingen kunnen nemen.

    Wat Aleman, als trouw opvolger van Wiegel, niet zegt is dat indien je als jong persoon steeds maar een helft van de hersenen gebruikt, het geval van Rechtse en Ultrarechtse personen, raakt de andere helft dan op leeftijd atrofisch, oftewel onderontwikkeld. Wat typisch is of rechtse types denkers.

    Het discussiemoment ontstaat nu dat bij VVd-er de linker helft van de hersenen geatrofieerd is, moet iemand ze komen redden van Terminator Marx.

    En dat is Wiegel. (volgens Aleman) 🙂

Reacties zijn gesloten.