Is NEE tegen Griekenland veilig bij Rutte?

De conclusie van de trojka:
Een lening van nog eens 16 tot 18 miljard euro. Ook moet de rente over de noodhulp omlaag en zal het land twee jaar extra tijd moeten krijgen om de begroting op orde te krijgen. Gebeurt dat niet, dan gaat het land failliet.

Een derde noodlening voor Athene – het ontving eerder al 240 miljard euro – ligt politiek gevoelig in Nederland, Duitsland, Finland en Oostenrijk. Premier Rutte zei tijdens de verkiezingscampagne dat er ‘geen cent meer naar de Grieken’ zou gaan. Nauw betrokken EU-ambtenaren zeggen dat er geen andere keuze is. Het bedrag kan volgens deze ambtenaren nog verder oplopen.

Tijdens de verkiezingscampagne heeft premier en VVD-leider Mark Rutte uitgesloten dat er een derde pakket voor Griekenland komt.

Houdt premier  Markio Ruttio van alle Nederlanders PVV’ ers  en VVD’ ers voet bij stuk
of wordt de beginzin: “kijk, het zit zo……….”

4 gedachten over “Is NEE tegen Griekenland veilig bij Rutte?”

  1. Ik hoop het niet, ik zie namelijk geen enkele reden waarom ik wel solidair moet zijn met iemand uit Tytsjerksteradeel maar niet met iemand uit Thasos. Mede door de nationalistische ‘onze mensen eerst’ standpunten van de VVD, de SP en de PVV heb ik de afgelopen verkiezingen maar moeilijk kunnen kiezen. Voorlopig heeft de meest armoedige Nederlander het aanzienlijk beter dan een gemiddelde Griek.

Reacties zijn gesloten.