Nederlandse gelukszoekers vertrekken naar het buitenland

Alle vluchtelingen die hierheen kwamen, of ouders die een betere toekomst voor hun kinderen wilden en naar Nederland kwamen, allemaal gelukszoekers! Geen weldenkende mensen die avontuurlijk aan een nieuw leven begonnen, nee gelukszoekers waren het!

Nu we in Nederland ook crisis hebben zijn er Nederlanders die ook om die reden vertrekken uit Nederland. Naar streken waar wel werk is en een betere toekomst is weggelegd. Zullen deze mensen als gelukszoekers worden bestempeld? Welnee, dat zijn mensen met de juiste instelling! Dat zijn mensen die het avontuur tegemoet gaan! Geweldig wordt dat gevonden.

Moet jij er ook zo van kotsen? Ik wel.

19 gedachten over “Nederlandse gelukszoekers vertrekken naar het buitenland”

 1. Nederlanders die om economische redenen naar het buitenland emigreren zien zich zelf niet als gelukszoekers, omdat ze denken dat ze zo vol van zichzelf zijn dat zij een enorme toegevoegde waarde leveren aan het nieuwe land.

 2. Misschien worden hun kleinkinderen later wel net zo uitgekotst alsdat we hier in NL doen met 3e generatie immigranten.

 3. Nederlanders die naar het buitenland emigreren zijn mensen met geld. Je hoeft maar te kijken naar het tv
  programma ””Ik vertrek”’ wat wordt uitgezonden naar ik meen door de Tros.

 4. Probeer dat maar eens op de Elsevier website te plaatsen. De lezers daar (de site, het blad willen ze niet voor betalen) hebben het niet zo op zelfkritiek. Ach, hypocrisie, misschien is dat wel het belangrijkste onderdeel van ‘de Nederlandse identiteit’.

 5. @6 Is dat zo? Of alleen maar een aanname, als ik lees dat mensen vanwege de crisis hun heil ergens anders zoeken, zie ik ze niet anders dan de mensen die hierheen komen omdat ze hopen op een betere toekomst. Die uit het genoemde programma zijn wel geselecteerd voor optimaal vermaak.

 6. Wanneer je de comments bij het elsevier artikel ook leest: De emigranten vertrekken niet ivm met de crisis, maar door te toenemende islamisering van Nederland.

  Volgens mij hangt daar zo nog debieler volk rond dan bij geen stijl (voornamelijk geblaat van kinderen). Wat een kut leven moeten zulke gasten wel niet hebben – vol haat en wanhoop naar alles en iedereen – gun het ze van harte.

 7. @#10 – Ik zag dat je ook had gereageerd op dat artikel van Wynia 🙂 wat op deze pagina gelinkt staat over de arme VVD die eigenlijk onder druk is gezet om Poolse arbeiders toe te laten.

  Je hebt groot gelijk, even googelen : “De voor de arbeidsmarkt verantwoordelijke staatssecretaris liet vervolgens bij monde van zijn woordvoerder aan NRC Handelsblad weten dat er ‘vooralsnog geen aanleiding is te denken dat er een grote toevloed van met name Poolse werknemers zal plaatshebben’. De naam van die VVD-staatssecretaris? Mark Rutte.”

  sorry off topic Keira maar ik kwam door jou op Elsevier terecht 🙂

 8. @ Keira,
  Nederlanders die naar het buitenland vertrekken zijn mensen die daar al menig maal zijn geweest. Het is een totaal andere emigratie dan na de tweede-wereld oorlog. De emigranten van nu hebben allemaal eigen
  huizen die ze verkopen en met dat geld hun reeds uitgezochte plek gaan innemen. Ze hoeven niks op te bouwen in de vreemde.

  Avontuurriers? Nee beslist niet. Ik kots op de redenen die ze aanvoeren….zo als NL is te vol.

 9. wat was jouw reden dan Jochum ?? of is je woonachtig zijn op de Philipijnen slechts een verhaal …??

 10. @12 Ik zeg niet dat ze dat zijn, maar zo zullen ze ongetwijfeld door hun omgeving genoemd worden. Stoer en avontuurlijk, de ware VOC mentaliteit. Terwijl het gewoon mensen zoals anderen zijn die hun geluk ergens anders gaan zoeken. Gelukszoekers dus.

 11. @11, Jan dit mag altijd, enige geschiedenis zeker over missers bij de VVD, mogen van mij ALTIJD! 🙂

 12. @12 Ze hoeven niks op te bouwen in den vreemde?

  Hmmm, had kennissen die Nederland maar helemaal niks vonden. Net 30 en twee kleine kinderen. Hij Zweedse moeder, dus Zweden was altijd al veel beter dan Nl. *zucht*
  Ze zijn geëmigreerd om daar een bestaan op te bouwen, hij werkte bij Ikea Nl dus kon zo overstap maken naar Ikea SE.
  Haar argument was dat er in Nl zoveel grafitie was en er kinderlokkers waren. Op mijn vraag of die er dan zeker echt niet waren in Zweden, kreeg ik geen antwoord.
  Kijk van mij mag iedereen overal gaan wonen, maar behandel mensen gewoon gelijk. Mensen die hierheen komen in de hoop op een betere toekomst voor henzelf en hun kinderen worden met de nek aangekeken.
  Mensen die emigreren die hebben lef. Daar word ik boos over.

 13. Off topic: Het zinsdeeltje ‘VOC mentaliteit’ is niet met het kabinet JPBzoveel mee het graf ingegaan maar zie ik eigenlijk steeds vaker terugkomen.
  Over wat die ‘VOC mentaliteit’ is wordt volgens mij nogal verschillend gedacht. Vooral door mensen die er eigenlijk niets van afweten.
  Lees eens het boek ‘De geoctrooieerde compagnie: de VOC en WIC als voorlopers van de naamloze vennootschap’ (Ars Notariatus 128). Voor de chauvinisten is het een mooie les dat ‘VOC mentaliteit’ ook inhoudt: het door staatsteun instandhouden van ongezonde bedrijven die geleid worden door wat we nu ‘graaiers’ zouden noemen.
  Voor de anti-chauvinisten is het ook een leerzaam werkje waarmee zij hun beeld van de VOC als een imperialistisch onmenselijk instituut wat kunnen gaan nuanceren.

 14. @ 13 Al
  Ben 70 jaar leef met mijn Aow en een aanvullend pensioen inderdaad in de Phlipijnen. Totaal is mijn pensioen
  in de maand 1342 euro. Ben naar de Philipijnen geimigreerd toen ik 68 jaar was. Had in NL geen eigen huis.
  Betaal aan ziekte verzekering zo’n 290 euro. Volg elke dag op de Nederlandse tv zender bvn het politieke
  gebeuren van NL.Ook ik ben geen avonturier, heb 12 jaar gevaren en wist waar ik terecht kwam.

 15. @18
  Weet je wat mij zo opvalt aan de Nederlanders die in het buitenland leven? Dat zij niet alleen maar zich niet aanpassen aan de bevolking, maar eerder verwachten dat de bevolking zich aan hun aanpas of zelfs het liefst vermijden. Waar zij hun mond vol hebben over allochtonen die zich hier niet hebben aangepast, hoeven zij niet aan dat gebod te houden als zij in het buitenland leven.
  Een voorbeeld zijn de Nederlanders die bijvoorbeeld in Spanje wonen of daar hun winteslaap doorbrengen. Die hebben geen enkele interactie met de Spaanse bevolking. Ze bezoeken Cafe’s, restaurants en andere uitgaangsgelegenheden waar uitsluitend Nederlanders komen. Op de vraag waarom zij gelegenheden vermijden waar de Spaanse bevolking te vinden is wordt geantwoord met: Je voelt je toch meer verbonden met Nederland en Nederlanders”. Zag een keer Nederlandse jongeren slechts Nederlandse jongerenals klanten werven voor een disco. De Spaanjaarden waren daar het liefst niet welkom en daar werd ook geen moeite voor gedaan.

Reacties zijn gesloten.