Nederlandse activist veroordeeld tot voorwaardelijke gevangenisstraf wegens deelname aan rellen Hamburg

Een Hamburgse rechtbank heeft de Nederlandse activist Ramon L. vandaag op vrije voeten gesteld. Ramon werd tijdens de rellen rond het neoliberale G20-feestje begin juli in Hamburg gearresteerd. De rechtbank veroordeelde hem tot een jaar en 5 maanden gevangenisstraf, maar legde de straf voorwaardelijk op. De straf wordt alleen ten uitvoer gebracht wanneer Ramon de komende 3 jaar nog eens ‘in de fout’ gaat. De 3 maanden voorarrest vond de rechter wel voldoende. Ramon wordt vandaag nog vrijgelaten.

Ramon was actief bij de Internationale Socialisten (IS) en schreef in het verleden ook eens een artikel voor Krapuul, iets wat de Telegrof en PVV-kamerlid Harm Beertema natuurlijk meteen probeerden uit te melken:

Beertema – niet het helderste licht aan het firmament – wist zelfs te melden dat Ramon in zijn eentje 476 agenten het ziekenhuis in had geslagen:


Ook het naziblog De Dagelijkse Standaard deed een duit in het zakje:


Niet dat je ons hoort klagen, al die aandacht uit nazikringen heeft geleid tot een flink verhoogd bezoek aan de site. Later misschien een bloemlezing van de mooiste reacties.