Nederlands hetero-delegatie naar Sotsji

Je voelde het al een beetje aankomen, de Nederlandse regering heeft in al haar wijsheid besloten met een zware hetero-delegatie naar Sotsji af te reizen. Om te overleggen natuurlijk, en om er voor te zorgen dat de homo-rechten in Rusland gewaarborgd zijn. Voor nu en voor altijd.
Na de winterspelen zal Poetin, onder druk van Rutte, besluiten ook de Gay-games te gaan organiseren. En komt er een Gay-parade in Moskou.

Persoonlijk zie ik niets in een boycot van de winterspelen in Sotsji. Maar Nederland had op zijn minst de homo-gemeenschap in Nederland, Rusland en in de rest van de wereld een signaal kunnen geven om, net als de Amerikaanse regering, een openlijk homofiel persoon mee te sturen.

Toch vestig ik mijn hoop op Mark Rutte. Dat hij besluit uit de kast te komen. Dat hij openlijk toegeeft dat hij homo is. En dol is op zijn moeder. En dat Rutte een ‘action-figure’ van Poetin heeft. Omdat hij verliefd is op Poetin, vanwege zijn brede torso en zijn mannelijke uitstraling. Maar dat zal wel niet.

Poetin gaat goede sier maken met de Nederlandse delegatie. En daar zal op geklonken worden. Met vette contracten voor de Nederlandse ondernemer. Want het draait natuurlijk om de centen. En daarvoor heeft Nederland een stelletje mietjes, door mietjes naar Rusland laten sturen.

8 gedachten over “Nederlands hetero-delegatie naar Sotsji”

 1. Kijk maar uit Rutte ;). Met jouw leeftijd single kon daar wel eens verkeerd opgevat worden als “Propaganda” en dan mag je de tijd eventjes in een Greenpeace kamertje rondbrengen.

 2. Maar hier hebben we geert die onze vrijheid wel beschermt,het is immers DE partij voor de vrijheid waar menig homo.lesbisch stel op gestemd heeft om de homoseksuele vrijheid te waarborgen die deze beweging zegt te handhaven..hij zal zeker kamervragen stellen en stickers laten drukken..lets see

 3. Ik zou ook wel in die delegatie willen zitten hoor, want Poetin heeft idd een heerlijk breed gespierde torso niks mis mee.

 4. “Met vette contracten voor de Nederlandse ondernemer.”

  Ach, ik zie wel vette kansen voor hen hoor. Beetje wederopbouw doen, enzo.

  “Vladimir Putin promised the Olympics in Sochi would be as green as could be. Instead, the construction of facilities has had disastrous consequences for the environment, particularly for the residents of Baku Street, whose homes have become the victims of man-made erosion.”

  http://www.spiegel.de/international/world/environmental-damage-and-botched-construction-mar-sochi-a-942803.html

  “Excavators there dug out a pit where trucks had been dumping rubble — waste from the Olympic construction sites. “The garbage dump has altered the groundwater flow on the hill,” says Vladimir Kimayev, a member of the group Environmental Watch. “That’s why the homes are sliding.”

 5. Olympische Spelen zijn bekend met de extravagante luxe voor de mensen uit de Olympische Comitee en leiders van delegaties die zich op een andere luxe planeet afspeelt dan de Aarde.
  Er is geen neoliberaal die deze lokroep kan afslaan en niet op viervoeten zich meteen begeven naar de sierlijke luxe etentjes, cocktailtjes en dergelijke die de Olympische leven vergezellen.

  Gaat het nog steeds over het sport, zoals De Coubertain oorspronkelijk wou, als tegenpool van de oorlogen of doen we weer politiek met sport inmengen?

 6. Dit zei op Twitter op 10 jan. j.l Diederik Samsom over hoe goed het wel was dat de aanvoerder van Braun Zwei naar Sotsji gaat terwijl iedereen met nog een greintje fatsoen (al dan niet geveinsd) thuisblijft: “Zware delegatie kan dus op hoog niveau de mensenrechten bespreken. Ik verwacht van kabinet dat ze dat doet.”

  Dus de premier van het land dat homofobe en xenofobe politieke partijen en omroepen subsidieert gaat de ‘hele normale president met hele normale standpunten met wie het heel prettig samenwerken is’ de les lezen over mensenrechten? Wie dat gelooft of zich dat door lamlul Diederik Samsom laat wijsmaken is gek.

Reacties zijn gesloten.