Nederland: werken of dood

In het recente bericht dat een 63-jarige man die weldra met pensioen mag om die reden euthanasie vraagt en krijgt, komen twee verschijnselen samen die kenmerkend zijn voor het huidige Nederland. De buitenlander die een spoedcursus kennis van het hedendaagse Nederland wil volgen, doet er goed aan te beginnen met lezing van een bericht uit Nederland dat recentelijk in het nieuws kwam. Namelijk dat over een 63 jarige ambtenaar die binnenkort met pensioen zou gaan en dat zo’n verschrikkelijk vooruitzicht vond, dat hij euthanasie gevraagd en gekregen heeft.
Toegepast door een barmhartige psychiater van de ‘Levenseindekliniek’, een instelling die, zoals bekend, in Nederland als een soort pizzakoerier van Magere Hein, de door velen vurig gewenste dood aan huis komt bezorgen. Na samen met zijn collega’s ’s mans ‘euthanasieborrel’ (Maxim Februari, NRC 27-1-14) te hebben bezocht, heeft deze dame, Gerty Casteelen geheten, de rampzalige de volgende de dag een dodelijk drankje in combinatie met een fataal infuus toegediend en hem daarmee ‘ondraaglijk en uitzichtloos lijden’ bespaard.

In dit ongetwijfeld in minder verlichte buitenlanden als krankzinnig beoordeelde bericht komen twee verschijnselen samen, die typerend zijn voor ons eigentijdse Nederland.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Konfrontatie

7 gedachten over “Nederland: werken of dood”

 1. Dit is het Paroxysme van de neoliberale maatschappij – alles wat niet nuttig is en geen geld meebrengt moet gewoon weg.

  Menselijkheid? Wasda?

  Het gaat vooral om het poen – net wat een figuur als mijn innige vriendin Hempke Falsema onlangs zei.

 2. We draaien in mijn ogen een soort “Wollt ihr den totalen Krieg”-economie. Alles en iedereen voor des lands rijken hun portemonnee, en de rest naar het expansiemonster EU.

 3. Ouderenzorg gaat burger meer kosten las ik elders. Geen verassing voor mij en ik denk voor velen hier ook niet. Maar wat mij opvalt is dat door die marktwerking wat echt een rechts ding is er op diverse fora nooit eens duidelijk gemaakt wordt op een enkeling na dat dit door met name rechts komt. Zoals eigenlijk alle ellende uit die hoek komt al eeuwen lang.

  Waarom nu niet benoemen ? Dat viel me op aan die MKB’ers in die TV docu omdat het nu zo slecht met ze gaat. Ze stemmen van nature VVD maar ze weten nu wat ze aan die VVD hebben. NIKS!. Ze zeggen niet eerlijk in beeld. Bedankt! VVD! Nooit meer VVD!

  Dat is geen demoniseren maar de rest van Nederland informeren.

  Dus gewoon eens eerlijk zeggen dat die chaos in de zorg vooral door VVD en dat is dus rechts. En PVDA is allang niet meer links maar men hoopt ter rechter zijden natuurlijk door zo neutraal mogelijk te reageren de schuld weer tijdens de verkiezingen in de schoenen te schuiven van die “linkse” PVDA. Ze zijn ook schuldig dat is een feit maar ze varen een uiterst rechtse koers. Gewillig de VVD ter dienst zijn. En zo blijft dit land lekker rechts stemmen en de gaan naar beneden is al een tijd ingezet en het zal dus niet stoppen totdat wat Hans Langbroek hier zegt. Er echt rottigheid van komt.

  Dus eerst moet de PVV veel stemmen krijgen blijkbaar. En dan krijg je een PVV, VVD, Gristen griezel regime.

 4. Juist Leon, Wilders regeert al. Al is het alleen al omdat de voormalige middenpartijen niet weten hoe snel ze naar rechts moeten opschuiven teneinde de PVV de wind uit de zeilen te nemen. Zie Teeven & Opstelten, een duo dat in een PVV-regering volstrekt niet zou misstaan.

Reacties zijn gesloten.