Nederland laat in Marokko gedumpte vrouwen in de steek

De gemeente weigert het uit het bevolkingsregister uitschrijven van in Marokko gedumpte vrouwen en kinderen terug te draaien.

Dat zegt Samira Bouddount, een advocate die tientallen vrouwen bijstaat wier man hen in Marokko heeft gedumpt. Vier van haar cliënten zijn zonder hun medeweten door hun man uit het bevolkingsregister uitgeschreven. (Parool)

Was het jullie bekend dat een ander je uit kan laten schrijven uit het bevolkingsregister? Dat je er zelf geen toestemming voor hoeft te geven? Dat je gewoon van de aardbodem kunt verdwijnen? Dat de Staat der Nederlanden dan zijn handen in onschuld wast? Dat je gewoon aan je lot wordt overgelaten, met je kinderen? Dat de ambtenaren het allemaal prima vinden, want is conform de regels?

Kortom klopt geen ene reet van!

2 gedachten over “Nederland laat in Marokko gedumpte vrouwen in de steek”

  1. UIterst merkwaardig, en daarnaast ook nog onmenselijk. Ooit heb ik iemand uit proberen te schrijven van mijn adres, diegene was onvindbaar en ik kreeg deurwaarders voor diegene aan de deur, maar dat was niet makkelijk. Duurde maanden.
    Dat dit dan wèl zomaar kan is heel raar, het lijkt wel of die vrouwen met hun kindertjes gewoon als dingen beschouwd worden. Ik snap niet dat dit zomaar toegestaan wordt.

  2. Raar , want voor het inschrijven van mijn ( uit Marokko afkomstige ) vrouw moest ze wél persoonlijk meekomen … Die uitschrijvende ambtenaar denk waarschijnlijk “Fijn , weer wat minder Marokaantjes bij mijn kind op school ”

    Maar Nederland doet nooit haar best voor mensen in het buitenland .. Wanneer een USA vader of moeder haar / zijn kinderen naar de USA ontvoerd na een scheiding van een Nederlander/se waarbij de kinderen aan de NEDERLANDSE ouder zijn toegewezen , worden er geen eens diplomatieke kanalen gebruikt om die kinderen terug te krijgen , omgekeerd staat de Nederlandse regering wél direct klaar voor iedere Amerikaan in de zelfde situatie ..

Reacties zijn gesloten.