Nederland geblinddoekt afgang in EP tegemoet over PVV-meldpunt – dankzij Rutte, VVD en CDA

Martin Schulz, president Europees Parlement (© Raimond Spekking / CC-BY-SA-3.0 (via Wikimedia Commons))

De pers en de andere media zijn er, om ons voor te lichten over wat er buiten ons dagelijks gezichtsveld zoal voorvalt. Dat is niet altijd leuk om te zien en te horen. Daarom heeft men de gewoonte aangenomen, om dat nieuws ofwel te negeren, ofwel te vervangen door onzin-verhalen. Dat is nog goedkoper ook.

Maar die trieste lolbroekerij à la DWDD, P&W, PowNews en EO-praat zal ons nog lelijk opbreken, nu serieuze mensen zich gaan bezighouden met de collectieve waanzin die zich sinds een paar jaar van dit kikkerlandje meester heeft gemaakt.

Dan bedoel ik in dit geval de fascistische oproep van de PVV om anoniem te klagen over een bepaalde bevolkingsgroep. Van Wilders, de Dutz-Freund van neo-nazi ethnic cleaners bij PI (Zie Stürzenberger, hier op Krapuul), kon je dit verwachten. Maar dat de Nederlandse minister-president, de heer Rutte van de VVD, steeds maar weigert om zich publiekelijk te distantiëren van dat PVV-initiatief, dat is toch echt een tandje teveel voor gewone liberalen als Verhofstadt, de leider van de liberale fractie in het Europarlement.

Maar tien tegen een, dat de mainstream van de huidige Nederlandse pers zich straks, als het PVV-meldpunt, getolereerd door de Nederlandse regering, in het EP aan de orde komt en met grote meerderheid zal worden veroordeeld, zal bepalen tot persoonlijke verdachtmakingen tegen Groenen-leider Cohn-Bendit en Liberalen-leider Verhofstadt. Methode-Castricum, kortom.

We weten natuurlijk nog niet zeker, of liberaal-conservatieven en christendemocraten niet een uitweggetje zullen vinden om aan een debat over de Nederlandse fascistisering te ontkomen. Maar de nieuwe EP-voorzitter Schultz schijnt vastbesloten, om de zaak plenair te behandelen.

De Duitse sociaaldemocraat Martin Schulz is niet de eerste de beste. Ik maakte hem verschillende keren in Brussel mee op bijeenkomsten. Een scherpe en integere politicus, lijkt het.
Hij is terecht bekend om zijn dodelijke aanval op Berlusconi, een paar jaar geleden. En ook tegen de Hongaarse premier Orbán weerde Schulz zich een paar weken geleden voortreffelijk, toen die in het EP zijn fascistische ombouw van de Hongaarse grondwet kwam verdedigen.

Rutte heeft zich – taktisch – aan een Orbán-achtige afgang in het EP onttrokken. Hij zou het hebben moeten opnemen tegen zijn partijgenoot (!) Verhofstadt (leider van de Euroliberalen) en de nog immer vlammende Dani Cohn-Bendit van de Groenen. In plaats daarvan is hij op visite gegaan bij Schulz. Misrekening!

Nu blijkt, dat Schulz helemaal niet onder de indruk is van lachebekje Mark, wordt het straks feest in het EP. Zelfs de VVD-vertegenwoordigers in het EP steunen Rutte maar halfbakken. Het CDA al helemaal niet: De christendemocratische fractie, waarvan ze deel uitmaken, is zelfs de initiatiefneemster van de uitnodiging aan Rutte om zich te komen verantwoorden!

Wie blijft er dan over? – Juist: Barry Madlener en zijn zielige driemanschap van de PVV in Europa.

Wat een afgang voor Nederland!

 • De omhooggevallen politie-agent,
 • krijssie-krijssie steenfabriek,
 • halleluja-Hartong van Fjordman en Breivik – dat zullen de enigen zijn, die samen met
 • UKIP-britfascisten,
 • Hongaarse Jobbik-knieschieters en de
 • beschamende steun van het Vlaams Belang en de
 • FPÖ,

begrip zullen hebben voor Mark Rutte.

Krapuul is helaas meestal gedwongen om achteraf commentaar te leveren.  Nu doen we het eens een keer vooraf. Deze keer dagen we het Nederlandse journaille uit om met reiskostenvergoeding eens zelf in Straatsburg of Brussel te gaan kijken, of Krapuul niet gelijk heeft.
Godvergeten navelstaarders! Doe je werk eens en vertel eerlijk aan het publiek, wat een figuur we bezig zijn te slaan!!

17 gedachten over “Nederland geblinddoekt afgang in EP tegemoet over PVV-meldpunt – dankzij Rutte, VVD en CDA”

 1. Nou jij dat zooitje ongeregeld nog ’s de revue laat passeren, verbaas ik me er eens te meer over dat iedereen lijkt te zijn vergeten dat in 1998 ca. 80 politieke partijen een verklaring* hebben ondertekend dat ze nooit bevolkingsgroepen zouden stigmatiseren en nooit een coalitie zouden aangaan met partijen die daar hun handelsmerk van maken. Sinds Oostenrijk is echt het hek van de dam…

  * het ‘Charter of European political parties for a non-racist society’ (zie http://www.art1.nl/artikel/2017-Charter_of_European_Political_Parties_for_a_non-racist_society en http://www.daleslezing.nl/burgemeester-dales-lezing/12-ed-van-thijn.html)

 2. Rutte kopieert het tactiek van Wilders:

  1. Elke serieuze discussie ontwijken. Vooral het op prietpraat houden.
  2. Telkens weer bevestigt dit dat de zogenoemde “communicatie waardigheden” ontbreken en zijn een door de Nederlandse MMS kunstmatig gecreëerd reclame beeld.

  Anders zou Rutte als de eerste de beste zich spoeden om middel zijn “communicatie waardigheden” de EP een lesje te doen leren, toch?

 3. Huib, die ben je ook weer even kwijt en heeft Krapuul een geweldig stuk opgeleverd. Dank!

 4. Toch is Duitsland wel goed bezig, naast de sterkste economie, Lidl, Aldi, automerken die (in tegenstelling tot NEDcar dus we)l verkocht worden in opkomende economieen, hebben ze Martin Schulz en Gregor Gysi (ok, heeft zijn media-tijd gehad) Daar waar Nederland ligt te navelstaren, openen Duitsers zich voor de wereld (WK2010), er zijn Polen en Afrikanen in die Mannschaft. Die ontwikkeling kan ook geen neonazi-trio ongedaan maken. Nederland begint zo’n treurig stukje Europa te worden…. het was ooit een ‘gidsland’, nu steeds meer een lachertje dat niet serieus genomen kan worden. Toen ik in Duitsland werkte, hoorde ik dat Duitsers tegen Nederland opkeken, dat zal nu wel niet meer het geval zijn… eerder andersom.

 5. Jammer van de toon van dit artikel, ik zou ook erg graag willen dat de massamedia zich eens met serieuze zaken bezig zou houden maar ik denk dat de aanvallende toon niet erg helpt. Misschien de volgende keer een positief stuk over hoe goed het zou zijn als ze het WEL zouden doen ipv te focussen op het feit dat ze het niet doen. Maar ja ik begrijp wel heel goed waar die boze toon vandaan komt, het is ook ongelofelijk frustrerend…

 6. Ik begrijp de zorgen en steun de media oproep om er zelf bij te zijn, maar kom met wat andere overwegingen en iets andere focus : :
  De EU heeft al eerder een ple figuur over Sarkozy.s uitzetting van Roma /Sinti geslagen . Ik heb dit ergens opgeslagen maar ga niet met namen , data links e.d. als te bewerkelijk komen; er was toen ook 1 EU parlementariër die zich hard maakte dat Sarkozy.s offensief niet door de EU mensenrechten beugel kon.
  Ik herinner me dat zijn offensief niet meer dan window dressing was, met het uitzetten van Roma /Sinti verloren ze hun rechten niet om terug te keren.
  Deze sinds ongeveer mensen heugenis vervolgde groep wordt in Roemenie als minder dan straat honden waard beschouwd. Ik vroeg me qua EU over dit gebeuren af of er bij de oprichting of uitbreiding, geen EU bewustzijn voor deze bevolkings groep was geweest. .
  Het Sarkozy offensief leek me aanleiding genoeg voor de EU om de koppen bij elkaar te steken en iets dergelijks als beschermde EU trajecten voor deze groep alsnog voor elkaar te krijgen. Ik heb daar zelf verder niets meer over gehoord.
  Ik heb links van Joke Mizée hier, met dank, die naar het Nooit meer van de EU als verweesde grondslag verwezen ( dit is mijn verwoording , iedereen kan de links zelf lezen, conclusies of verwoording uit trekken ) en hier al eerder gesteld dat de EU niet veel meer dan een marktbelangen lobbyisten club is en zich niet anders dan dat zal laten zien.

  Dat wij cq heel Nederland met Rutte 1 in de EU voor schut staan heb ik geen plaats vervangende schaamte geen booschap meer aan, ik zie dit overigens ook als vorm van nationalisme..
  Ik ben daarbij plaats vervangend ervarings deskundige 😉
  Ik heb me al meer dan goed is voor de herbenoeming van JPB als neerlands MP besmet een Irak verleden geschaamd om me niet mee geroepen voelen dat ik dat weer zou horen te doen. Plaats vervangende schaamte bleek voor mij niet meer dan een geestdodende a productieve frustratie ,een niet kloppende bezigheid waar ik wel over uitgeleerd ben 😛
  Waar alle mogelijk scenerio.s , vermeende inzichten waar gedoog Rutte1, paspoorten kwestie , uitvleugelen van Bosma.s ideologie , EU banken crisis en meer naar moge leiden, blijven en zijn wij het uiteindelijk zelf die steeds bepalen waarvoor we buigen en waarvoor niet..
  ,

 7. @9:

  De EU heeft al eerder een ple figuur over Sarkozy.s uitzetting van Roma /Sinti geslagen.

  Bij mijn weten zijn er verscheidene Roma-tops gehouden, waar niet alleen de Raad van Europa maar zelfs Ban-Ki Moon Sarkozy ferm heeft toegesproken. Het komt alleen niet in de krant. En er zijn helaas meer landen naast Frankrijk die wel een dergelijk beleid zouden willen invoeren.

  Ik heb links van Joke Mizée hier, met dank, die naar het Nooit meer van de EU als verweesde grondslag verwezen

  Dat was Rutte z’n mening, niet die van de EU. Schulz is het daar vast niet mee eens.

 8. #10 Mijn punt was en is de vraag over wat de EU met al deze parate kennis waarvoor mijn respect , er was toch ook een EU parlementarier bij , de EU daamee heeft gedaan.
  Volgens mij niets .

 9. @11: Er is nota bene een paar dagen geleden een rapport uitgekomen waarin o.a. Nl. en Frankrijk er van langs krijgen wat hun opstelling t.o. de Roma betreft. Dit is politiek, geen voetbal o.i.d. – men moet elkaar op diplomatieke wijze over de streep zien te trekken. Ik ben al blij dat er nog steeds een meerderheid van verstandige mensen lijkt te zijn daar in Brussel.

 10. @Katja, weet je wel, dat de Roma in Hongarije systematisch door geüniformeerde Jobbik-milities worden aangevallen en dat de Orban-regering steunt op die club? Ik vind, samen met Joke Mizée, dat de EU, en dan met name de Commissie en het Parlement, heel ver zijn gegaan in hun aktie tegen dit en andere schandalen. De Commissie bedreigt Hongarije met verlies van stemrecht in de Europese Raad. In het EU-parlement is een paar weken geleden de Hongaarse minister-president de oren gewassen door een grote meerderheid. De libelale leider Verhofstadt en de sociaaldemocratische leider (toenmalig, nu parlementsvoorzitter) Schulz hielden het nog betrekkelijk netjes, maar ze vielen de groenen-leider Cohn-Bendit bepaald niet af, toen die een requisitoir afstak tegen Orban, waar de Jobbik-honden geen brood van lusten en dat naar mijn mening als een klassieker de Europese geschiedenis in zal gaan. Samen hebben die drie fracties een flinke meerderheid in het Europarlement, temeer, daar de grootste fractie, die van de christendemocraten en conservatieven, neutraal bleef.
  De enorme betekenis hiervan, is, voorzover ik het kan nagaan, helemaal aan de Nederlandse media voorbijgegaan. Je moet de Franse, Duitse of Britse pers lezen, om er een idee van te krijgen.
  Een reageerder hier vindt, dat ik te streng ben voor het NL journaille.
  Nou, ik ben eerder nog te mild. Vind ik zelf. Laten ze gewoon berichten, wat er in de wereld gebeurt, en niet elke ochtend om 5 uur zitten te wachten, welke vieze grappen Wilders nu weer voor ze heeft, om ze in hapklare sensatie om te zetten in de pers. En laten de avondlijke tv-commentatoren niet bij de koffie zitten te smullen van die berichten, om hun lichtvoetige kijkcijfertrekkers voor de dagelijkse uitzending te selecteren.
  Het lijken wel *ambtenaren*!

 11. Wat is het gevolg van die blind-doeking van het Nederlandse publiek?

  Een Wilders-tweet van begin-januari, waarin hij zegt dat het zo “fantastisch” is, dat Hongarije geen nieuwe moskeeën wil toelaten en dat dat een “voorbeeld” zou zijn voor andere Europese landen, zo een tweet roept nauwelijks reactie op. Het Islam-verbod van Orban vormt onderdeel van verboden jegens Joden, protestantse christenen en roma-christenen en wordt openlijk toegejuicht door het conservatieve Hongaarse katholieke episcopaat. De eerste resultaten van de Hongaarse pers-wurg-wetten zijn het ontslag van honderden joodse journalisten bij de publieke radio en tv.
  Geregeld zijn er demonstraties in Boedapest ter ondersteuning van de ontslagen journalisten, acteurs en onderwijzers. Lees je daarover iets in de Nederlandse pers? Is Rutger Castricum uitgezonden, om voor de deur van het Hongaarse parlement de afgevaardigden eens flink te ondervragen? NO WAY!
  En wie durft Geert ongenadig op z’n donder te geven, omdat hij het “fantastisch” vindt, dat Orban de in Hongarije achtergebleven, vermoedelijk Joodse, familieleden van zijn echtgenote Krisztina discrimineert?
  Niemand, dus, in navelstarend Holland.
  Wacht maar, er komt gauw een blog van mij over die tweet!

 12. #12, 13 #14 , Huub, Joke Mizee , dank !
  Heel fijn om te weten dat het niet afgedaan met mensen rechten, diplomatische inspanningen van formaat over de Roma , dreigingen richting Hongarije en wat meer is Ik wacht concrete resultaten van plannen van aanpak af.
  Al deze info onderstreept het gebrek aan ned. main stream verslaggeving over wat er aan politiek in de EU parlementen wordt bedreven , volledig. Ik ben en velen met mij zullen ontwetend zijn , noem dit geblinddoekt, over wat zich daar allemaal als vervolg op lands eigen media berichten afspeelt.
  Er vanuit gaande dat Nederland/alle EU lidstaten overwegend/ doorslaggevend door deze parlementen worden geregeerd zou het dus mijn zaak geweest zijn om buitenlandse persen en/of EU Journailles als mede informatie bron te hebben gelezen, bij te houden en daar de tijd voor te hebben.
  De centrale vraag waarom de EU zover van haar EU burgers af zou liggen – geen vertrouwd , herkenbaar unified gezicht voor haar burgers heeft verkregen – dient zich n u als ”straight back in your face , bij mij op. .
  Het lijkt wel een wakker wordt moment: hoe is het mogelijk dat niet iedere lidstaat en dat in eigen voertaal via mainstream media op de hoogte gehouden werd? En hoe ziet een inhaal slag er uit ?
  Ik zie Ned. mainstream media/kranten voor me die -of als bijlage of zo- verslag doen over 27 lidstaten en die in aantocht, de nadruk gericht op de specifieke lidstaat om ons allen op de EU hoogte te houden en die daarbij ned-wereld politiek verslaan..
  Neem Hongarije ( ik laat Wilders tweet hier even buiten) .
  Ik zou voor iedere lidstaat naast actuele informatie ook een simpel gebracht overzichtje van haar relaties met haar directe buurlanden , haar achterliggende geschiedenissen en die van grootmachten die zich er op losgelaten hebben en nu van invloed zijn, in kaart gebracht zien. Het geeft iets meer zicht, de burger die daar dan meer van wil begrijpen of over leren is daarmee op de weg gezet.
  Zoals ik het begrijp zou dit niet to the EU voorlichtings ideeen behoren ; het land , alle 27 landen zijn immers lidstaat waarmee lands geschiedenissen zouden ‘’vervallen’ cq wij gaan met ons 27tiggen een gezamenlijke toekomst in .
  Ik ben bv met een naar Ned.gevluchtte half joods gepensioneerde Hongaar , echtpaar bevriend .
  Hij en zijn jongere Ned. vrouw , hij politiek vluchteling en dichter die niet meer dicht , modaal niet rijk- zij beheerst meerdere talen waaronder Grieks- spenderen een aardig deel van het jaar in hun optrekje in Hongarije. De honden zouden m.i. nog geen brood lusten van zijn politieke ideeen waaronder , niet op gestemd maar wel wilders sympathieën .

  Ik noem deze vrienden – focus op wilders spv als even terzijde, met veel meer Hongarije kennis vanuit hongaars perspectief en inzichten over haar slachtoffers zal dit te bevatten kunnen zijn – alleen maar omdat ik zelf vind of denk dat met het smeden van 27 lidstaten de Unie voorbij aan haar diversiteit aan culturen en gerelateerde geschiedkundige pijnpunten, is gegaan . De unie ging, gaat er vanuit dat burgers van nu 27 staten zich als 1 economisch culturele markt aan elkaar hebben laten smeden. Ik vraag me af of de Eurozone ,nog los van de euro crisis, als verbindend machtsmiddel afdoende kan zijn om deze enorme diversteit aan liggende volks sentimenten op termijn ,zeg maar als 1 euro stoomstrijk ijzer , glad te blijven strijken. Is het niet eerder zo dat de EU al langer kraakte onder haar eigen overgewicht , burgers dit al veel langer ervaren dan dat de Unie dat doet? Burgers van huidige lidstaten kunnen alleen maar kunnen zuchten onder of blij zijn – m.i. verdeeld dus- met EU doorstoom berichten over staten die volgens Rompuy staan te popelen om door de sexy Unie toegelaten. Zouden burger gevoelens geen EU eenheid als dicht bij huis te ervaren aan genoemd gebrek aan media voorlichting liggen , zou media voorlichting dit van meet af hebben kunnen voorkomen of zou het zaak zijn dat ieder lidstaat nu eerst een referendum over voorgenomen toelatingen uitschrijft om het burger draagvlak voor de EU te vergroten dan wel te herstellen ? Als laatste heb ik gegeven off topic ” uitstapjes” voor wat deze aan reflecties en vragen waard mogen zijn, toch maar gemaakt. Op hoop van zegen voor de EU , onze politieke unie , daar niet van ;)! . .

Reacties zijn gesloten.