3 gedachten over “Nederland dankzij beleid Rutte als enige land in Noord-Europa in een recessie”

 1. Het volk moet klaar gemaakt om hervormingen/ bezuinigingen in de sociale zekerheid te slikken.
  Plasterk neemt een voorschotje op het CPB rapport: Niet te veel bezuinigen, maar wel hervormen.
  BV het verhogen van de pensioenleeftijd en hervormingen van de sociale zekerheid.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3205661/2012/02/27/CPB-directeur-waarschuwt-kabinet-voor-extra-bezuinigingen.dhtml

  En als Draghi (Goldman Sachs / ECB) zegt
  “Dat betekent dat er moet worden afgezien van een sociaal model dat is gebaseerd op gegarandeerde werkgelegenheid en een royale sociale herverdeling.”
  http://www.welingelichtekringen.nl/18654-ecb-topman-mario-draghi-het-europese-sociale-model-is-dood.html

  Plasterk is een aimabel man, maar de pvda zal als ze weer mee mag regeren daar weinig tegen doen.

 2. Geen twijfel aan, dat Rutte een rampzalig en fantasieloos Chicago-beleid voert. Maar waar blijven de keynesiaanse progressieve alternatieve voorstellen van de PvdA en de SP? Ik heb Plasterk nog niet een alternatief voor de plaszak horen verkondigen.
  En het is trouwens niet waar, dat NL het enige Noordeuropese land met een recessie is. België, Engeland, Ierland, Denemarken – ze hebben allemaal ook twee achtereenvolgende kwartalen van krimp achter de rug. Zelfs Duitsland, dat al voor 2008 hard bezuinigd heeft op lonen en uitkeringen (Hartz IV) ontkomt uiteindelijk niet aan krimp, want het leeft van export naar juist die landen die krimpen.
  Een nieuw Plan van den Arbeid (Hein Vos, 1937, uitgevoerd door Drees, 1946-1958) zie ik van dergelijke Wouter-Bos-mannetjes nog niet komen… :mrgreen:

 3. Plasterk had ik erg hoog staan voordat hij aantrad in de politiek.
  Hij kan nu wel verontwaardigd doen maar voorlopig hebben ze dit kabinet weg laten komen met van alles ipv die beloofde sneeuwschuiver te gebruiken.

Reacties zijn gesloten.