Nazi’s jagen

Afgelopen weekend was het in Leipzig ouderwets gezellig. Kerstmarkt? Nee, rellen. Om een handjevol nazi’s, herstel: neo-nazi’s, ervan te weerhouden te betogen. Maar manman… waarom zou je dat willen? 1. Die nazi’s hebben even veel recht te betogen als Jehova’s getuigen of Stalinisten. 2. Ze zijn met honderd. Why the fuck moeten wij ons bezig gaan houden met 100 randdebielen? Tijdverdrijf? Ligt het internet plat? Is het bier op? 3. Als ze met gestrekte arm langsmarchieren is het vooral lachwekkend. Reageer aldus: lach ze uit!

Ja, ik weet het wel. Het zijn geen lieve jongens, hun ideologie is verwerpelijk en hun daden zijn misdaden. Maar waarom zouden we daar met 1000 man van moeten getuigen? Is honderd niet genoeg?  Houdt het dan nooit op in het land van de ideologen, dat verrekte overdrijven?

En – ook niet geheel onbelangrijk- waarom moeten dan zo’n 100 van die 1000 protestanten auto’s in de fik gaan steken en straatmeubilair vernielen? Het is goddomme het weekend van de klimaatomslag en ‘autonome’ testosteronballen vervuilen de lucht en zijn verantwoordelijk voor stinkende rook. Jonge jongens meestal inderdaad, tussen 15 en 25, net als de jongens van Daesh bescheten door een ‘boodschap’ en ze pissen iets te veel energie. Had er een Spaanse burgeroorlog gewoed, dan waren ze daarheen afgereisd ‘om die fascisten een lesje te leren’. Met het zwaard, wat autobanden, vuurwerk, een hele grote bek, Nikes, en een tas vol deo en partypilletjes. Niks lekkerder dan ’n goeie oorlog tegen ‘nazi’s’, toch?

Er was het een en ander aan vooraf gegaan natuurlijk: aanvallen op buitenlanders, een aanval op het kantoortje van Die Linke. Maar de reactie is die van Bush op 9/11: der totale Krieg. Helaas wordt de oorlog niet gevoerd tegen de Nazi-krachten maar tegen de lange arm van de staat: die Bullen. Niet dat de leden van het politiekorps zo onafhankelijk zijn, maar het gaat wat te ver ze te vereenzelvigen met de Stormtroopers van de Nazi’s. Wat een verloren energie…

Nee, de reactie van het plaatselijke politiekorps was niet vriendelijk. De agenten voelden zich overvallen en begonnen te matten en gif te spuiten. Ook al niet naar de klimaatdeskundigen geluisterd… Te veel gif natuurlijk, op de verkeerde plaatsen, met de nodige ‘bijkomende schade’. En ja, het merendeel van de 1000 demonstranten heeft zich keurig gedragen, zij werden het slachtoffer van drie partijen: domme neo-nazi’s, doorgedraaide zogenaamde autonomen en een in paniek geraakt politiekorps. Eendrachtig hebben die drie partijen ervoor gezorgd dat de middag werd vergiftigd.

Ja, het was een gedenkwaardig weekend. Volgende keer een live-stream graag. Met biologische chips en een krat Liebfraumilch op de bank een zinloze strijd op de voet volgen, dat is pas echt genieten.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.