Nazi’s van NVU gaan in Rotterdam samen met Wilders demonstreren tegen Rutte

De nazistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) sluit zich aan bij de demonstratie van de PVV tegen het kabinet Rutte III. Wilders heeft zijn (slinkende) aanhang opgeroepen op 20 januari in het extreemrechtse bolwerk Rotterdam te demonstreren tegen Rutte en de imaginaire islamisering van Nederland.

In een video op de site van de NVU zegt Kusters het ‘voor 90 procent eens te zijn’ met de PVV. ,,We onderschrijven de standpunten waarmee Wilders de mensen oproept om te komen. Daarom zeg ik: kom met z’n allen en laten we er een massale demonstratie van maken tegen Rutte III.”

Ook Filip DeWinter van het fascistische Vlaams Belang heeft aangekondigd aanwezig te zullen zijn. Opdat we met zijn allen weer weten waar Wilders écht voor staat.

PVV en NVU zijn geen onbekenden van elkaar, evenmin als FvD en NVU. De NVU duikt regelmatig op bij demonstraties en acties van de PVV, recentelijk nog in Arnhem toen daar werd gedemonstreerd tegen de benoeming van Ahmed Marcouch als burgemeester van de stad.

Of Wilders blij zal zijn met de aanwezigheid van de NVU is een tweede. In het verleden heeft Wilders alle moeite gedaan een ál te openlijke associatie met fascistisch gedachtegoed te vermijden. De afgelopen jaren is Wilders echter steeds verder naar rechts opgeschoven. De constatering van Kusters dat de ideeën van de PVV voor 90% samenvallen met de opvattingen van de NVU lijkt me feitelijk juist te zijn. Het voornaamste – zo niet enige – verschil tussen PVV en NVU betreft de houding tegenover Israël en joodse mensen. De NVU is openlijk antisemitisch, de PVV is filosemitisch en beschouwt Israël als een bolwerk tegen de ‘moslimhorden’ uit het MO.

Bron: AD