Modder en hogedrukspuit

Nog maar 20 jaar geleden werd Mathieu van der Poel geboren en kreeg hij zijn eerste badje, een modderbadje wel te verstaan. En na zijn modderbad ging pa Van der Poel er nog even met de hogedrukspuit overheen, want douchen, dat doen ze niet bij de familie Van der Poel. Achter in de tuin is een modderparcours waar de kleine Mathieu iedere dag, op zijn driewieler, 8 rondjes moest rijden en natuurlijk, na iedere ronde werd de driewieler, samen met de mathieukleine Mathieu gereinigd met de hogedrukspuit van pa Van der Poel.

Een week geleden werd Mathieu prof. Om dat te vieren namen vader en zoon samen een modderbad waarna ze zich afspoelden onder de hogedrukspuit. ‘En nu een week lang geen modder zoon,’ sprak pa Van der Poel, ‘en een week lang geen hogedrukspuit.’ Een week lang heeft Mathieu slecht geslapen; immers, zonder modder en hogedrukspuit kan Mathieu niet leven, de ontwenningsverschijnselen werden hem bijna te veel. Maar gisteren stond Mathieu met zijn fiets in de modder. Scherp en getergd, snakkend naar drek, vuil, fietsen en de straal van een hogedrukspuit.

Als een gek ging Mathieu van start, om maar zoveel mogelijk modder op te spatten. De hele week had hij het moeten ontberen, maar nu kon hij zich laven aan de roes van modder en fietste 8 maal, 8 ronden lang, langs de hogedrukspuit van zijn vader in de wasstraat, om van fiets te kunnen wisselen. Niemand kon Mathieu volgen. Mathieu kwam, zag en werd wereldkampioen veldrijden. Na de wedstrijd moest onze kampioen nog even onder de hogedrukspuit van zijn trotse vader om lekker schoon en opgefrist voor de pers te kunnen verschijnen.

Mathieu, gefeliciteerd!

 

 

1 gedachte over “Modder en hogedrukspuit”

  1. Pingback: Modder en hogedrukspuit | Defrysk's Blog

Reacties zijn gesloten.