MKB Stasi wil potentiële slaven in digitale databank

Check dit:

Werkgevers durven vaak geen werklozen aan te nemen, omdat niet duidelijk is of mensen met een uitkering problemen hebben die hen belemmeren aan het werk te kunnen. Volgens ondernemersorganisatie MKB-Nederland zou er daarom een landelijk digitaal bestand moeten komen waarin deze informatie inzichtelijk wordt gemaakt (beursxl).

5 gedachten over “MKB Stasi wil potentiële slaven in digitale databank”

 1. Werkgevers nemen al geen mensen aan boven de 45 jaar ongeacht of ze al dan niet problemen hebben. Ondernemers zouden geen goed zicht hebben op het regionale arbeidsaanbod. Zij weten niet wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van de werkzoekenden. Nee, allicht niet als je mensen totaal negeert en zeker niet met ze in gesprek gaat om mogelijkheden te bekijken. En nu een landelijk bestand oprichten waar werkgevers naar hartenlust kunnen winkelen in hun zoektocht naar “geschikte kandidaten”. Waar ze Jan tegen k omen die ooit een burn-out heeft gehad of Piet die tien jaar geleden een auto ongeluk ternauwernood overleeft heeft en daardoor nog vaker last van zijn rug heeft. Nou, een geluk dat de werkgever deze informatie kan inzien, want deze mensen neem je natuurlijk niet aan. Laten we eens nadenken over een digitaal landelijk bestand over werkgevers die discrimineerde op leeftijd of afkomst. Laten we eens inzichtelijk maken welke werkgevers de aangescherpte wet uit 2004 aan hun laars lappen. Kunnen werkzoekenden tenminste zichzelf een hoop tijd besparen door in ieder geval niet te reageren op vacatures van een dergelijk bedrijf. Wordt nog leuk als er op enig moment een arbeidskrapte gaat ontstaan op de arbeidsmarkt.

 2. Over werklozen gesproken

  Nijmegen gaat camera’s inzetten tegen bijstandsfraude

  Reactie Deva Daniël Luysterburg:
  Vroeger waren werklozen mensen die een probleem hadden, ze konden geen werk vinden en waren arm. Tegenwoordig zijn werklozen mensen op wie je kunt experimenteren met fascistisch beleid waar Erich Honecker zich nog voor zou schamen.

  http://goo.gl/yuZjg

 3. @ Luysterburg: lijkt me beter dat je, in plaats van op kosten van de maatschappij niets te doen en te blowen, je eens nuttig maakt. Verhuizen mag ook, maar niet met behoud van uitkering zoals je op een andere site betoogde.

 4. @1

  Dat landelijke digitale bestand over werkgevers vind ik eigenlijk wel een goed idee. Het vraagt natuurlijk wat research – zelfs met een bescheiden opzet – maar het lijkt me wel een nuttig en vermakelijk project.

Reacties zijn gesloten.