Ministerie heeft halfjaar lang Q-koorts besmetting verzwegen!

Vierduizend zieken en minstens 25 doden. Dat zijn de trieste cijfers van de Q-koorts-epidemie. Een groot deel van die besmettingen was mogelijk voorkomen als informatie, al een half jaar bekend op het ministerie van Landbouw, niet was verzwegen. Dat blijkt uit een reconstructie van Nieuwsuur. (Nieuwsuur)

Het is toch onvoorstelbaar! We mogen hopen dat hier Kamervragen over komen. Maar ja, als die er komen, wat dan met de antwoorden? Ministeries – ministers, staatssecretarissen en ambtenaren – schijnen het niet (meer?) hoog in het vaandel te hebben om de burgers te beschermen. Het is een bedroevende zaak. Ongetwijfeld gingen zij niet in de buurt van geitenhouderijen met vakantie of fietsen, ze keken wel link uit.

 

3 gedachten over “Ministerie heeft halfjaar lang Q-koorts besmetting verzwegen!”

  1. Opmerkelijk hoe de grootste schandalen meestal pas ruim na het aftreden van de betrokken bewindspersonen aan het licht komen.

  2. Dood door nalatigheid? Maar wie kan je verantwoordelijk stellen? Verburg die nou niet bepaald snel reageerde op het verzwegen nieuws binnen het ministerie? Het ministerie? De verantwoordelijke ambtenaren?

  3. Hoorde ook in de uitzending dat de boeren wel een schadevergoeding hebben gehad voor de gedode geiten (zijn gewoon vermoord die beesten), maar dat de slachtoffers het moeten doen met het steeds minder wordende sociale bestel in Nederland. (dit laatste is van mezelf, er werd gezegd dat die geen schadevergoeding hebben gekregen)

Reacties zijn gesloten.