Minister Opstelten doet het kalmpjes aan

Al te hard wil de demissionair minister niet meer lopen. Waarom zou hij ook?

Sinds 12 september slaat Opstelten binnenskamers een andere toon aan. Ongevraagd vertelt hij dat hij ouder begint te worden, dat de volgende kabinetsperiode vijf jaar duurt en dat hij als minister met allerlei nieuwe mensen moet werken. Kortom, hij neemt afstand van zijn ambitie en zal opzij stappen als dat goed is voor de VVD.

Maar om het nou zo duidelijk te maken dat je geen zin meer hebt?
Nadat de hele wereld inclusief Job Cohen in Haren op bezoek is geweest komt Ivo Opstelten op pantoffels aansloffen om de veelgeplaagde burgemeester Rob Bats (ook VVD), politiemensen, ondernemers en inwoners te spreken. Dan gaat de uitgebluste man ook nog een wandeling maken door het dorp. Tjonge, je zal maar in Haren wonen daar ben je dan heel blij mee.

8 gedachten over “Minister Opstelten doet het kalmpjes aan”

 1. zo kan je ook je geld verdienen. van Opstelten is misselijkmakend

  een rapport over wat ging er fout achteraf. misselijkmakend.
  ff wachten wat er nog meer gebeurd straks en dan een onderzoek dat lang duurt.

  in Duitsland is dit al 10 x gebeurd? Nederland vindt het wiel weer uit en laat alles in de soep lopen.

  voor een Nederlander met enig gezond verstand was al te voorzien wat er zou gebeuren.

  grappig vond ik wel dat J.Cohen geen cursus gevolgd heeft om om te gaan met Powned news.

  vroeger zei men als de wereld vergaat dan moet je in België gaan wonen. tegenwoordig denk ik dat Nederland de beste keuze is.

  zal het ff op facebook zetten. en mijn uitnodigingen versturen.

 2. Tja, Ivo is ook al bijna 69. Voor hem hoeft het niet meer. Hij is nu dus 68. Dat is 1 jaar ouder dan dat er besloten gaat worden/besloten is dat je eindelijk met pensioen mag over een paar jaar. En dan is Ivo ook nog niet eens in de korte broek begonnen! Hij is van jan 1944 en is in 1970 op 26-jarige leeftijd gaan werken. Ik ken genoeg mensen (waaronder mezelf) die op die leeftijd al 10 jaar hadden gewerkt. Ivo niet, die liep een beetje de jolige student uit te hangen in Leiden. En dan nog zo vroeg willen stoppen? Raar!

 3. ik ken mensen die studeerden tot hun 33ste jaar?. switchen. tijdje armoe en k.baantjes tussendoor. verder veel reizen. daarna een vette job.

  socialistische ouders? die vet rijk geworden zijn. misschien nog steeds links stemmen? je moet wat met je geweten als je het niet hebt.

 4. trouwens ik had een VVD vader die mij nauwelijks zakgeld gaf. ik was 13 toen ik zelf een baantje zocht bij de bekende Blokker. elke woensdag en zaterdag. en soms 1 week in de vakantie. want school natuurlijk.

  meen 2.50 gulden voor een middag. 20 gulden voor een week. wel geleerd dat het nooit mijn job zou worden. niet het geld, maar vooral het werk.

 5. ehm ik hoorde niet bij de generatie van de opgehouden hand.

  het spijt mij, veel mensen, zoals Opstelten. die geven mij het weet in mijn handen. die lopen binnen. en waarom? kijk naar de chaos die hij veroorzaakte met zijn wietpas. spreek de man aan en hij zegt nog steeds. brom, brom, uitstekend.

  wat er werkelijk gebeurd is voor hem niet van belang.

  bah, en dit soort mensen helpen alleen zichzelf.

 6. gisteren op journaal de reacties van de Harenaren:
  wat een onzin dat die man nu nog komt. Het leed is geleden, alles is al opgeruimd, mosterd naar de maaltijd etc

Reacties zijn gesloten.