Minderjarigen worden mishandeld en teruggestuurd aan Frans-Italiaanse grens

Kinderen van amper 12 jaar worden mishandeld, gevangen gehouden en illegaal teruggestuurd naar Italië door de Franse grenspolitie. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat Oxfam vrijdag heeft gepubliceerd. Oxfam roept de Europese regeringen (en dus ook de Belgische) op om hun wettelijke verplichtingen te respecteren en om menselijkheid en solidariteit te tonen met de meest kwetsbare mensen.

Het nieuwe Oxfam-rapport “Nowhere but out” laat in detail zien hoe een groot aantal mensen op de vlucht en andere migranten zich in een kwetsbare en gevaarlijke situatie bevinden, als gevolg van het Italiaanse opvangsysteem dat het grote aantal aanvragen niet kan verwerken. Deze mensen zijn daardoor verplicht om in gevaarlijke omstandigheden te leven.

Het rapport beschrijft de manier waarop de Franse politie dagelijks niet-begeleide kinderen aanhoudt en hen op de trein naar Italië zet. De Franse politie verandert informatie op de papieren van de kinderen, zodat het lijkt alsof ze ouder zijn of dat ze geheel uit eigen wil terugkeren naar Italië.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be

Het rapport