Mijn aangifte tegen laster door PVV-fundamentalisten

PVV’ers grossieren in belediging, smaad en laster, en deinzen niet terug voor verbale intimidatie en internet-terrorisme.

Je zal de woede van de vrijheidsstrijders van de Partij voor de Vrijheid maar op je hals halen! Om de schrijver William Congreve te parafraseren, “Heaven has no rage like love to hatred turned, Nor hell a fury like a freedomfighter scorned.

Mijn krapuul.nl collega-redacteur Rik Wessels beschrijft in een van zijn stukken de gefaseerde verwording van een fascistische overheid. Wessels neemt speciaal de PVV op de korrel die hij analyseert aan de hand van het 10-stappenplan van de Amerikaanse onderzoeksjournaliste Naomi Wolf. Van stap 3, “Creëer een knokploeg”, vond Wessels dat er geen bewijs was van een speciale PVV knokploeg. Een andere collega-redacteur, Sofia van der Linde, reageerde daarop met een verwijzing naar het feit dat de PVV de politie hiertoe wil reduceren. Van der Linde stelt dat de PVV-politici “pleiten voor knieschoten”, en “bovendien willen ze straatcommando’s die ingezet kunnen worden in probleemwijken…”

Maar mijn collega’s zien de meest beruchte en effectieve knokploegen van de PVV over het hoofd. De echte fanatiekelingen onder deze fundamentalisten opereren veelal in anonimiteit, maar zijn erg trots op het feit dat zij namens de PVV (dus voor de goede zaak) andersdenkenden indoctrineren, intimideren, belasteren of zelfs terroriseren. Volgens velen mag ik PVV’ers niet met NSB’ers vergelijken, en ik mag Wilders ook geen Hitler-achtige noemen, terwijl ik daar wel de bewijzen voor lever.  Als ik PVV’ers nu een soort omgekeerde Jihadis (strijders in Arabisch) noem krijg ik wellicht ook dat nog eens op mijn bord gesmeten. Maar fundamentalistisch en extremistisch zijn de PVV’ers zeker wel; bewijs daarvan kunt u met eigen ogen zien als u klikt op de links in de onderstaande tekst.

De redactie van Krapuul krijgt bijna dagelijks de meest onaangename berichtjes, en soms zitten er doodsverwensingen en zelfs dreigementen bij. Persoonlijk heb ik zeer nare ervaringen en aanvaringen gehad met vrijheidslievende PVV’ers. Een deel van de PVV achterban is erg fanatiek in het beschermen en verdedigen van praktisch alle PVV-standpunten. Het kan niet gek genoeg zijn voor de PVV-fundamentalisten, ze zullen Wilders en kornuiten blijven steunen omdat zij vinden dat alleen Wilders hen kan beschermen tegen de onsmakelijkheden van multiculturaliteit en gevaren van Islamisering. De meeste niet-PVV’ers proberen de PVV-fundamentalisten te ontlopen, wetende dat de rapen gaar zijn als men een discussie aangaat met de Wilders-gelovigen. Voordat je het weet heb je enkele vijanden voor het leven en word je uitgemaakt voor landverrader of tenminste moslimknuffelaar.

In de 3de week van November kwam ik in een wereldje terecht waarvan ik niet wist dat die bestond. Alhoewel ik al geruime tijd op twitter.com actief was als @NealLachman, wist ik voor die tijd niet goed hoe je de twitter “hashtags” moest volgen. Het blijkt op tweetdeck heel makkelijk te zijn: maak een search kolom aan met #pvv, en je ziet alle teksten van mensen die de #pvv hashtag gebruikt. Binnen enkele dagen nadat ik met @NealLachman twitterde heb ik besloten (op aandringen van mijn zakenpartners) om iets anders te verzinnen. Sindsdien twitter ik mijn politieke mening via @NwLibAmbitie.

In de afgelopen maanden tijd ben ik uitgemaakt voor pedofiel en kinderlokker (door zowel @Teun15 [opgeheven account] en @GeenStijlKudo)/kinderverkrachter (door o.a. @Teun15 [nu bezig als @NOFOME]en @iNassir), messenstekende fopneger, gevangene voor 8-maanden, zakelijke oplichter, bolletjesslikker, schijnhuwelijk-frauderende immigrant (door @VeelKantie, een zuivere racist die zegt dat hij geen PVV stemt, en waar ik overigens[nog] geen aangifte tegen heb gedaan) en allerlei andere onfrisheden. Dat er mensen zijn die een nep account aanmaken (zie @ONealLachman) en dat tientallen PVV’ers mij voor dom, stom, zielig, lul en klootzak uitmaken is een ding, maar diezelfde PVV’ers voelen zich ook niet belet om mij als een antisemiet en Hitler-fan (en wat maar in hun zieke geest opkomt) neer te zetten.

Op 8 februari ben ik, geëquipeerd met een 11-tal bewijzen, aangifte gaan doen van bedreiging en laster. Hier ziet u de (bewerkte) aangifte (pag. 1, pag. 2 en pag. 3). Er zal binnenkort een andere aangifte volgen van bedreiging en nieuwe strafbare feiten; elke nieuwe lasterlijke uitspraak is namelijk een nieuw strafbaar feit, en aangezien sommigen na de bekendmaking van de aangifte weer een paar schepjes erbovenop hebben gedaan zijn er weer andere feiten te benoemen.

Een van de gevaarlijke fundamentalisten die mij lastigvallen en bedreigd heeft is @Stop_Links, een persoon waarvan ik bij de politie melding heb gemaakt dat hij onder diverse twitternamen opereert (zie hier bewijs besproken in de uiterst-linkerkolom, en zie ook de aangifte) en dat ik vermoed dat hij dezelfde persoon is als de twitteraar die Femke Halsema en Job Cohen heeft bedreigd.
Mr.ir. Arnoud Engelfriet, partner bij juridisch adviesburea ICTRecht, is gespecialiseerd in internetrecht waar hij zich al sinds 1993 mee bezighoudt. Op zijn blog beschrijft hij de verschillen tussen belediging, smaad(schrift) en laster:

Een belediging is een algemene negatieve uitlating over een persoon. Smaad is een specifieke uitlating die iemands goede naam probeert aan te tasten. Is de uitlating niet waar, dan heet het laster.
Smaad, belediging en laster zijn allemaal strafbare feiten. De grens tussen belediging, smaad en laster is alleen vaak lastig te trekken. Een belediging is een algemene negatieve uitlating over een persoon. Wie zegt, “Jansen is een dief”, beledigt Jansen. Bij smaad wordt de uitlating specifiek en is het doel de eer of goede naam van die persoon aan te tasten. In het vorige voorbeeld zou de belediging smaad worden als er specifiek werd gezegd: “Koop niet op Marktplaats.nl bij Jansen, want hij incasseert wel je geld maar stuurt de spullen niet op”. Je beschuldigt hem dan van oplichting.
Als de verteller weet dat het niet waar is wat hij vertelt, dan heet het laster. De waarheid vertellen kan dus nooit laster zijn, maar soms wel smaad.

De virtuele knokploegen van de PVV-vrijheidstrijders kennen geen grenzen. Wordt vervolgd!
N.B.: Heeft u soortgelijke ervaringen, overweeg dan een stuk te schrijven (met bewijzen, bijv. screenshots) in Krapuul Open Podium.

59 gedachten over “Mijn aangifte tegen laster door PVV-fundamentalisten”

 1. Beste Neal,

  Bij deze alle steun en sterkte toegewenst!
  Pak ze maar keihard aan die geniepige PVV terroristen!

  Oprechte dank voor al je in zet!

 2. Je hebt volkomen gelijk,Neal . Ik heb al eerder aangegeven dat deze mensen zich gelegitimeerd voelen door het bestaan van PVV ( en vooral door het feit dat prominenten van deze partij mogen roepen wat ze willen,ook al is het mogelijk in strijd met Nederlandse grondwet ( en is het zeker in strijd met internationaal verdrag rechten van de mens ) . En tenzij mensen aangifte beginnen doen , en het daadwerkelijk tot veroordelingen komt , zullen ze ook steeds stap verder gaan .

  In dat verband zou het gewoon wenselijk zijn dat er een organisatie in Nederland kwam zoals CGKR in België die als waakhond van grondwet fungeert . Nu moet elk individu telkens aangifte doen wanneer hij/zij zich bedreigd voelt en is het versnipperd .

  En – ten einde dit te voorkomen – de regering zal thans proberen het mensen onmogelijk te maken nog aangifte te doen en te procederen :
  http://nos.nl/artikel/217764-rechters-hekelen-bezuinigingsplannen.html

  Dat is directe implementatie van stap 10 van 10 stappenplan ( waar eerder nog NEE bij stond )
  https://krapuul.nl/blog/23947/10-stappenplan-wolf-in-nederland/

 3. Ik wens je succes, maar ik denk dat je de boel overschat. @Stop_Links, een van de ergste op Twitter, heeft tegenwoordig een fotootje van zichzelf als avatar. Je kan duidelijk zien dat het gewoon een ventje van een jaar of 18 is. Als hij al 18 is…

 4. Veel succes, Neal.

  Die mensen hadden ook op een normale manier kunnen zeggen dat ze het niet met je eens waren.

 5. Dat de PVV-groep een vreemde eend in de politieke bijt is, is helder.

  De heer Wilders is de alleenheerser binnen zijn groep – zijn wil is wet; hierover kan ook niet binnen de PVV democratisch gestemd worden. Dit is in elke andere (democratische) politieke partij in Nederland wel het geval. De heer Brinkman is stellig terug gefloten, toen hij laatst heeft geprobeerd om de democratisering binnen de PVV op de agenda te zetten.

  Uiteraard wordt eea besproken tijdens de – gesloten – vergaderingen, vandaar dat de heer Wilders het “onzin” vindt dat zijn(!) partij ondemocratisch genoemd wordt. We weten allemaal dat de “creativiteit” op hoofdlijnen van hem komt. Veel discussie is niet mogelijk en helemaal al geen stemming.

  Hier is op zich niet zoveel mis mee, als de heer Wilders hier nu eens open en eerlijk over is en hierin, binnen het politieke bestel, een duidelijk standpunt over inneemt. Dan weet ook de argeloze kiezer dat een stem op wie dan ook op de PVV kandidatenlijst, volledig “weggegeven” wordt aan één persoon.

  De argeloze stemmer begrijpt dit niet – men stemt immers op een kandidaat en bij voldoende stemmen, wordt deze persoon toch lid van de kamer. Helaas is deze persoon, in de constructie die de heer Wilders bedacht heeft, slechts een marionet, volledig in dienst van de ideologieen van de heer Wilders.

  Het argument dat doorgaans voor deze geslotenheid gebruikt wordt, is dat de heer Wilders “geen zin heeft” in publicaties en opruiing door de “linkse media”, waardoor zijn partij negatief beinvloed zou kunnen worden. Ook het LPF-syndroom, ons allen bekend, wordt telkens genoemd als reden waarom deze partij geen leden toelaat.

  Het partijprogramma geeft gelukkig enige openheid van zaken; ik raad iedereen die een mening over de heer Wilders en zijn PVV wil vormen, sterk aan om dit programma door te nemen. Helaas wordt er te vaak maar wat geroepen door de tegenstanders van de PVV, zonder kennis genomen te hebben van waar deze partij nu precies voor staat.

  Het gaat de heer Wilders zeer zeker niet uitsluitend over het uitroeien van de Islam(isering) in Nederland – ook andere (maatschappelijke, politieke en economische) veranderingen worden in zijn partijprogramma genoemd, die wel degelijk gevoeld zullen gaan worden door ALLE inwoners van Nederland.

  Helaas is zelfs het gros van de PVV-stemmers niet op de hoogte van het totaalbeeld.

  Hun eerste reactie, op de vraag wat de heer Wilders nu precies van plan is, beperkt zich dan ook doorgaans tot “dat men het eens is met zijn strenge optreden tegen misstanden in Nederland”. De “Islam-problematiek”, die de heer Wilders prominent op de prioriteitenlijst heeft staan, ziet men niet eens als belangrijkste reden om op hem te stemmen.

  Dit terwijl de heer Wilders de “Islam-problematiek” de hoogste prioriteit geeft en hierin uiterst extreem in is en zijn programma wel degelijk discriminerend is.

  Moet de conclusie zijn dat de PVV stemmer geen enkel gevoel heeft voor de Nederlander die de Islam aanhangt? De heer Wilders vertegenwoordigt ongeveer 1.5 miljoen Nederlanders – het is toch niet waar dat al deze mensen geen zier geven om de familie in het rijtjeshuis naast hun, die niet van “Joods-Christelijke” komaf is?

  Jan Modaal schiet niets op met het economische beleid van de heer Wilders. Sterker nog, die paar interessante punten die hij in het partijprogramma (2e kamer verkiezingen 2010) had opgenomen, heeft hij “verkocht” aan het huidige kabinet om maar deel uit te kunnen maken van de ‘gedoogcoalitie”.

  De schimmigheid van het optreden van de PVV als geheel, werkt niet alleen in hun NAdeel; hele volksstammen blijken zich prima te vinden in de populistische cultuur van “one-liners” en het telkens weer uitdragen van een vorm van “repeteer” propaganda die uiteindelijk door “de gemiddelde stemmer” als waarheid gezien gaat worden.

  Deze specifieke groep van voorstanders heeft een zorgwekkende extreme mening gevormd over “de waarheid en enige waarheid”, die de heer Wilders in hun ogen uitdraagt.

  Blijkbaar is het voor deze groep zeer “opwindend” om gehoord te worden op media, zoals Twitter en Blogs. Iedereen die hun mening niet deelt, en enige kritiek “durft” te geven richting de heer Wilders, wordt door deze extreme groep bestempeld als “linksmens”, “landverrader”, “fopnegert” en noem maar op. Uitlatingen als “we(?) weten je te vinden, landverrader” zijn gemeengoed, evenals het verspreiden van aperte onwaarheden over de persoon.

  Even tussendoor :
  De heer Wilders heeft voor een constructie gekozen waardoor het richten tot de de heer Wilders identiek is aan het richten tot de PVV – hij IS namelijk de PVV. Met andere woorden, hij heeft van zichzelf een instituut gemaakt.

  Zo ook kan de Islam als een instituut gezien worden – er zitten weliswaar personen in, maar deze worden nooit individueel aangesproken. Kritiek op een instituut is nooit kritiek op een persoon.

  Daardoor vind ik dat eenieder die roept dat de Islam een verschrikkelijke ideologie is en alleen maar kwaad in de zin heeft, enzovoorts, dat deze persoon nooit hiervoor vervolgd zou mogen worden. De profeet Mohammed (vzmh) beledigen is smakeloos, maar zou geen reden mogen zijn om iemand juridisch te vervolgen enz – immers, deze profeet belichaamt de Islam en dus wordt hij gezien als een instituut.

  Daardoor zou de heer Wilders per direkt vrijgesproken moeten worden van alles wat hem ten laste is gelegd.

  In datzelfde licht zou het nooit mogelijk zijn om de heer Wilders te “beledigen” (zolang het een politieke lading betreft), en is elke aanklacht tegen wie dan ook, die zich volgens de heer Wilders hieraan schuldig gemaakt zou hebben, niet ontvankelijk.

  Het is dus niet terecht dat de heer Wilders fulmineert tegen de Vara inzake die tekening waarin de PVV (terecht in de vorm van de heer Wilders) wordt geschetst in een Nazi/Fascistische omgeving. Dat de heer Wilders nu dreigt met het boycotten van het debat bij Pauw en Witteman, aanstaande maandag, wijst op de typische dictatoriale houding die geldt binnen zijn PVV en getuigt van een megalomanie en narcisme die ons allen inmiddels zo bekend is.

  Natuurlijk is het wat anders als de PERSOON Wilders direkt bedreigd wordt – dit heeft niets meer met het richten tot een politieke beweging te maken.

  Als men beweert dat het instituut PVV een fascistische ideologie omhelst, dan zou dit moeten kunnen; net zo goed als te beweren dat het instituut Islam een fascistische ideologie is.

  Juridisch ben ik nog wel geinteresseerd of en hoe de rechtbank deze stelling zou volgen als er geroepen wordt dat de heer Wilders, gezien zijn politieke overtuiging, een fascist wordt genoemd. Immers, hij belichaamd de PVV als instituut – hij IS de PVV …

  Volgens mij is het in zijn eigen belang om zo snel mogelijk toch zijn groep te democratiseren.
  Tot zover “even tussendoor”.

  Ten slotte :
  De heer Wilders is zich er zeer wel van bewust dat zijn politieke opvattingen door extreme groepen gretig worden geadopteerd. Dat hij ageert tegen een geloof (waar hij een politiek-correcte draai aan probeert te geven door het een ideologie te noemen), is op de manier waarop hij het uitvoert, op zijn zachtst gezegd, smakeloos. Maar geen reden om hem hiervoor te vervolgen.

  Wat verontrustend is, is dat er een groep van schimmigen is opgestaan, die per dag groter lijkt te worden, en die de heer Wilders blind lijkt te volgen.

  Het maakt niet meer uit wat de heer Wilders roept – het is in hun ogen de waarheid. Elk plan, grievend, discriminerend, wat dan ook, wordt omarmd als zijnde de ideale oplossing van …

  Ja wat eigenlijk ?

  Heeft men er wel goed over nagedacht wat het betekent voor een gehele bevolkingsgroep als een “kopvod” (hoe grievend kan je de dingen benoemen) verboden gaat worden? Heeft men er wel goed over nagedacht wat het betekent als men niet meer in het bezit mag zijn van het meest heilige boek in hun godsvrezend bestaan?

  Enzovoorts ..

  Die schimmige groep die steeds groter lijkt te worden, die één persoon blind volgt, die zich openlijk vijandig uit en ook acteert tegen één bevolkingsgroep, zich hierin gesterkt voelt door een steeds groter wordende politieke steun, die de tegenstanders van deze politiek openlijk bedreigt of belastert.

  Er dient een tegenkracht te gaan ontstaan – een politiek tegengeluid, want de gezapige gevestigde orde heeft geen antwoord op deze ontwikkelilngen, anders dan populistisch mee te liften op de trend (VVD/CDA) en een “gedoogconstructie” te verzinnen. Het rechtse geluid van de VVD gaat op in de linkse politiek van het gedogen, om over het CDA maar te zwijgen – die partij is tot op het bot verdeeld.

  De heer Wilders is het gelukt, door de versnippering van zijn sociaal-economisch beleid, zowel stemmen van links als van rechts te winnen. Op zich een prima zaak, als tegenkracht tegen de gevestigde pluche-plakkers.

  Maar zijn persoonlijke(?) hetze tegen een deel van de bevolking van Nederland, ONS land, ONZE burgers, diskwalificeert hem en zijn groepering de PVV volledig.

  @REchtsNL
  13 februari 2011

 6. @7 RechtsNL

  Interessant verhaal maar er is iets waar ik het niet mee eens ben. Het maakt niet uit of de Islam een instituut is en/of Wilders een instituut is. De Islam is een van de grote wereldreligies. Feiten van algemene bekendheid behoeven geen bewijs voor de Nederlandse wet. Derhalve kan gesteld worden dat de Islam weldegelijk een religie is. Nu ontstaat er dus een situatie dat 1 persoon, in de vorm van G. W. dit een ideologie vind en zijn politiek macht misbruikt om dit zo te noemen en daaraan ook de conclusie te verbinden dat het facistisch is met daaraan gekoppeld de Koran vergelijken met een facistisch boek als Mein Kampf van Hitler. Sterker zelfs nog vind hij dat Mien Kampf een beter boek is als de Koran.
  Hij wil graag de Islam en de Koran verbieden! Dat is in strijd met grondwet. Door deze vaststelling betekend het ook dat hij hierdoor Moslims niet alleen beledigd maar ook discrimineerd en hun recht op vrijheid van geloof wil afschaffen/ontnemen! Wilders staat niet boven de wet. Ook hij dient zich aan de Nederlandse wetten te houden en aangezien hij dit niet doet moet hij zich verantwoorden! Dat je vaststelling dat hordes hem blindelings volgen met de daarbij gepaard gaande verharding enz. enz. enz. is correct maar is wel het direkte gevolg van zijn doen en laten! In mijn optiek moet Wilders gewoon veroodeeld worden, niet alleen voor de zaken die hem ten laste zijn gelegd, maar voor alle zaken waar hij direct of indrect de oorzaak van is en uit zijn ambt gezet moet worden! Iedereen mag zeggen wat hij wil mits het niet in strijd is met de wet! Juist een politicus moet zijn woorden zo kiezen dat hij de wet niet overtreed want het feit dat hij in de 2eK. zit betekend dus dat hij volksvertegenwoordiger is! Hij vertegenwoordigd daar niet alleen zijn kiezers! Hij vertegenwoordigd daar het Nederlandse volk, ook de mensen die hij voor facist uitmaakt! Het zou hier wel een echte bananenrepubliek worden als elke volksvertgenwoordiger alleen zijn/haar eigen kiezers vertegenwoordigd en de rest maar links of rechts (net wat je wil) laat liggen!

 7. reactie wissen? das niet zo een punt, je doet maar. het eeuwige tekeer gaan van de krapulisten to de pvv ers, en daar ben ik er geen van even voor de goede orde.. is waarom ik dacht dat dit toch even gelezen zou moeten worden, niet meer en niet minder,

 8. Goed initatief. Jammer dat Twitter wel een “report spam” knop heeft maar geen “report hate”.

  Wat gebeurt er nu concreet met zo’n aangifte?

 9. nee

  wil je je zelf isoleren dan moet je vooral zo bezig zijn

  huilie hulie terwijl niemand het een reet kan schelen

  slappe methoden die de PVV ook gebruikt met als verschil dat de PVV met hun gejank in de pers komen

  in potentie zou het een goed stuk kunnen zijn als je het algemeen probeert te stellen

  maar aangifte doen??

  wat ben je voor mietje/wilders???

 10. Hoezo smaad Schreef:

  reactie wissen? das niet zo een punt, je doet maar. het eeuwige tekeer gaan van de krapulisten to de pvv ers, en daar ben ik er geen van even voor de goede orde.. is waarom ik dacht dat dit toch even gelezen zou moeten worden, niet meer en niet minder,

  Nou, het is toch echt rechts dat begonnen is met “ik zeg wat ik denk en ik doe wat ik zeg”. Is alleen niet meer zo leuk als anderen dat ook recht in je gezicht zeggen, niet?

 11. Karel Schreef:

  Goed initatief. Jammer dat Twitter wel een “report spam” knop heeft maar geen “report hate”.

  Als ze dat zouden doen dan zouden ze ontelbaar veel mensen in dienst moeten nemen om de meldingen te analyseren.

 12. @17 niet noodzakelijkerwijs: een simpel algoritme kan bijv. melden als er consistent veel haat-reports van verschillende plekken.komen, naar aanleiding van verschillende tweets van een bepaald account. Dat is dan reden om een mens er even naar te laten kijken. Als iemand een aantal haat-reports meldt die steekhoudend blijven te zijn, krijgt dat account een hogere “betrouwbaarheidsfactor” w.b. haat-reports, zodat het algoritme verder verfijnd kan worden.

  Waarom zou het voor spam wel mogelijk zijn en voor haat niet?

 13. @19 op zich heb je een punt. Weliswaar zou er een tsunami aan hate rapporten worden gegenereerd over deze site, maar allemaal veroorzaakt door sockpuppets en dubbele accounts en andere mensen die zo onbetrouwbaar zijn als de neten. 😈

 14. zwambot Schreef:

  nee
  wil je je zelf isoleren dan moet je vooral zo bezig zijn
  huilie hulie terwijl niemand het een reet kan schelen
  slappe methoden die de PVV ook gebruikt met als verschil dat de PVV met hun gejank in de pers komen
  in potentie zou het een goed stuk kunnen zijn als je het algemeen probeert te stellen
  maar aangifte doen??
  wat ben je voor mietje/wilders???

  Waarom zou Wilders wel 300 van dit soort dingen per jaar mogen aangeven en andere mensen niet?

 15. Nexus, Hans, Sofia en anderen… dank je voor de steun. Dit is nog maar het begin. Met deze aangifte kan ik nu dieper in de kwestie ingaan. Daarover meer in de nabije toekomst.

 16. @ Hoezo smaad:

  Het is wel degelijk spam. Wellicht kun je naar je blog linken in een reactie op een relevante stuk elders op krapuul. Maar jouw blog had alles te maken met de pvda en niets te maken met de pvv-achterban.

 17. @jolanda

  als hitler het leuk vindt om mensen te vergassen is dat dan een reden om dat ook te gaan doen?

 18. Hoezo smaad Schreef:

  het eeuwige tekeer gaan van de krapulisten to de pvv ers,

  Huhuh? Nazi’s 😈 dienen bestreden te worden door het Verzet!

 19. nee helemaal geen vreemde vergelijking

  aangiftekoning wilders verdient geen navolging

  ik walg daar van

  dacht u soms dat ik me vrij voelde als ik iets plaats op internet over de PVV?

  mentaal kijk ik immer over mijn schouder

  iets meer macht voor de gek en ik zit domweg in de bak

  ik zie dat als iets wat mij zeker kan overkomen.
  Gezien de PVV-hooligans hun eerste slachtoffer nog niet gemaakt hebben hoop ik er een beetje op dat ik de eerste dode ben
  dan hoeft iemand anders het slachtoffer niet te zijn.

  Want het is een kwestie van tijd

  ooit zijn er wel mensen in die moskee die men in fik steekt

  ooit voegt een van de duizenden doodsbedreigers daadwerkelijk de daad bij het woord

  als je wilders me zijn eigen wapens wil bestrijden verlies je

  wie met monsters vecht loopt het risico er zelf een te worden

 20. Ik zie niet in waarom je geen aangifte zou doen als mensen je keer op keer ten onrechte van ernstige misdrijven beschuldigen.

 21. @ zwambot:

  Jij vergelijkt mijn aangifte met die van wilders… terwijl dit een aangifte is vanwege laster tegen zijn dienaren. Het mag weliswaar fruit zijn, maar de vergelijking is er niet een van appels met appels,

 22. @ zwambot:

  Ik heb nieuws voor je. Er bestaat al sinds tig jaren een rechststelsel in Nederland, daar is weining Amerikaans aan. En aangifte is ook al niet zo Amerikaans, dat heet “gebruik maken van je rechten”. Als ik aan mijn plichten voldoe zeur je toch ook niet dat ik ben veramerikaniseerd? En wellicht bedoel je de rechtzaak-cultuur inplaatv van aangifte-cultuur van Amerika.

 23. mag ik dan vragen wat precies uw motivatie is?
  Laster zegt u?

  wat denkt u precies er mee te winnen?

  Denkt u dat u mij behoedt voor toekomstige smaad en laster of is het puur voor uw eigen eergevoel?

  Ik ben zelf niet vies van tweedewereldoorlogvergelijkingen aan het adres van de PVV.

  Straks klagen ze mij ook aan voor smaad en laster (daar kom ik wel mee weg omdat ik altijd de zaken netjes kan onderbouwen maar voor de rechter staan is niet iets waar je vrolijk van wordt)

  Wenst u dat we justitie gaan gebruiken als netheidspolitie?

  Wist u bijvoorbeeld van het Wildersknopje op maroc.nl?

  Ik weet niet of het er van gekomen is maar op dat forum moest een knopje komen om onmiddelijk justitie te waarschuwen wanneer iemand (een moslim natuurlijk) een gevaarlijke uitspraak deed (dit soort knopjes zitter er zowiezo niet op fora waar het bon ton is job cohen met de dood te bedreigen)

  Snapt u een beetje waar ik heen wil?

  mvg’

  Excellentie Zwembad

  voormalig redactielid van Krapuul en ervaren luis in ieders pels

 24. Van stap 3, “Creëer een knokploeg”, vond Wessels dat er geen bewijs was van een speciale PVV knokploeg.

  De PVV heeft geen knokploeg net zoals wijlen Janmaat van de CD en Joop Glimmerveen (indirect) die ook niet hadden. Wat deze extreem-rechtse partijen wel hadden is een harde kern zeer fanatieke aanhangers die staan te trappelen om de belangen van deze partijen met geweld te
  verdedigen. Natuurlijk zullen eventuele bedreigingen en geweldplegingen van hun aanhangers in sommige gevallen veroordelen (al proberen zij natuurlijk het liefst hierover te zwijgen), maar te “zien in de context van” en “uiting van”jarenlange frustratie” en nog meer blablabla.
  Wat deze partijen ook verzwijgen is dat zij extremisten en fanatici handen en voeten (en een stem) geven en zich presenteren als vertegenwoordigers hiervan. Al zal men natuurlijk met het argument aankomen dat de volkswoede dankzij hun nu gekanaliseerd wordt en zo de druk ervan af haalt. Rare redenering als je bedenkt dat zij die aanhnagers met hun boute uitspraken juist meer opzweept en enkel de onderbuikgevoelens bevestigd en serieus neemt.
  Maar ik acht het hebben van een knokploeg niet geheel onmogelijk als onderdeel van een extreem-rechtse partij in de nabije toekomst. Wellicht zal men ervoor pleiten dat de democratie in gevaar is, omdat dat wordt belemmerd door “linkse en islamitische bedreigingen” van PVV-ers en de noodzaak bestaat van een groep “beveiligers” die “affiniteit” hebben met de PVV.

 25. Zwambot zegt:
  “mag ik dan vragen wat precies uw motivatie is?
  Laster zegt u? wat denkt u precies er mee te winnen?”

  Als je wordt bedreigd enkel omdat je meent dat je in een democratische rechtstaat te leven en je in over eenstemming met de regels en wetten van die democratische rechstaat je ongenoegen uit over een maatschappelijke ontwikkeling en stroming en je daarbij wordt wordt verhinderd, omdat het de ongenoegen oproept van degenen die je niet met argumenten kunnen bestrijden vindt ik dat voldoende legitieme reden om daar aangifte van te doen. Dat jij geen “mietje” wil zijn door in zo’n geval geen aangifte te doen is jouw eigen keuze, maar respecteer de keuze van degen die dat wel doet. Niet iedereen is een “rambo”; “John Wayne”, “Clint Eastwood” of “Terminator” en haalt zijn neus daar voorop. Een normaal mens zou zich aardig ongemakelijk en angstig voelen als een harde kern aanhangers van de PVV hem zou bedreigen. Dat is ook de bedoeling van de bedreigers om dan te staken met waar je mee bezig bent. Tirranie en terreur in zijn pure vorm. Ik geloof niet dat jij kan bevatten wat het betekent om in een vijandige bereigende omgeving te leven of te werken. Vraag het aan bijvoorbeeld de duizenden verzwegen slachtoffers van mobbing (pesterijen) op het werk hoeveel leed deze mensen wordt aangedaan. Slapeloze nachten, elke keer met lood naar het werk, ontslagen en zelfs moorden. En dan zeggen mensen zoals jij tegen die mensen: “stel je niet aan”; “je hebt het over jezelf afgeroepen”, “sterk zijn”. Dat is ook de reden dat slachtoffers van mobbing liever niet met hun problemen naar buiten komen uit angst voor onbegrip.
  Een andere reden is om te laten zien aan justitie mochten de dreigementen tot uitvoer gebracht worden gebracht in welke hoek zij de dader(s) kunnen zoeken. Zelfs ga ik meest ik vanuit dat de PVV-aanhang lafferikken met een veel te grote bek zijn en zij enkel vanuit de anonimiteit kunnen bedreigen en intimideren en in de praktijk te laf zijn om ook maar wat te zeggen. Maar goed, neem niet weg dat je de bedreigingen dood serieus moet nemen en in ieder geval zou er eigenlijk een (maatschappelijk) discussie moeten komen welk effect partijen zoals de PVV op dit soort mensen heeft.

 26. Wat ik weet over deze keiharde kern, die zich ook op hyves manifesteerd, is dat ze zelf onderling ruzie hebben, en dat PVV aanhangers zich van hen zijn gaan distantiëren.
  Er is dus een duidelijke versplintering aan de gang bij de PVVaanhang.
  Ik weet dit omdat ikzelf op hyves veel ben lastiggevallen door PVVers, en een eigen PVVhooligan lijfwachte had.
  Bij mij is er wel ingegrepen door de PVV zelf, door een kamerlid. Ik heb hem verboden dit te doen. Omdat zij op deze manier contact met hem kon krijgen.
  Ik heb het er heel moeilijk mee gehad net als Neal. Ik heb jaren gewacht op de kans om aangifte te doen. Heb daar ook echt voor gevochten.
  Toen het eindelijk zover was , heb ik mij terug getrokken.
  Ik besloot mijn hyvesaccount te deleten, wel mijn verhaal te blijven vertellen. Dat ik uiteindelijk geen aangifte deed, kwam door een onverwachte gebeurtenis met PVVers die mijn hulp zochten.
  De wereld van PVVers is een vreemde wereld.
  Het speelt zich voornamenlijk af op internet, omdat Wilders voor deze contactvorm heeft gekozen. Toen de democratisering van de PVV niet doorging heb ik allerlei nare mails ook doorgestuurd naar Martin Bosma. Onder het mom van, hier ,jij wilt niet democratiseren en kiest bewust deze vorm van achterban contact, ik heb er last van , lees maar mee. Ik raad ook iedereen aan dit te doen, gewoon Wilders en Bosma je bedreigingen sturen. Dan kunnen ze nooit zeggen dat ze het niet wisten.
  Wilders mag ook niet zomaar met dit gebeuren weg komen, nu ben ik niet meer zo bang dat het misgaat. Maar als het misgaat ben ik wel 1 van de eersten, die zal getuigen dat Wilders wist, maar niets deed.
  Ik wens je veel sterkte Neal en de rest. Het probleem wordt idd onderschat.

 27. Een groot aantal mensen in dit land lijdt aan een verkeerde mate van tolerantie.

  “Trek het je niet teveel aan” is vaak aan het adres van kind nog het verkeerde advies. Natuurlijk moet je tegen een stootje kunnen en er niet bij het minste of geringste op slaan of in tranen uitbarsten. Dat moet echter geen excuus zijn om pestkoppen gewoon hun gang te laten gaan.

  Mensen systematisch beledigen, belasteren, intimideren of zelfs erger is niet acceptabel. Als politieagenten, leidinggevenden en andere mensen met macht dat niet hoeven te pikken waarom een gewone burger dan wel?

  “Klikken is fout” en “je moet er maar tegen kunnen” zijn overtuigingen die pestkoppen en misdadigers dienen.

  Als iemand aangifte doet van een inbraak of een overval dan zeg je dat soort onzin toch ook niet?

 28. @sofia
  Zo is dat ook.
  In mijn geval kon ik direct de PVV waarschuwen, en werd er in gegrepen, niet 1 keer maar meerdere keren. Omdat het kamerlid mij kende was het denk ik voor hem ook anders. Ik hoorde van anderen dat de dame in kwestie ook hard door hem aangepakt is.
  Helaas is Wilders de baas van de PVV. En zelfs na mijn bedreigingen was en bleef zij van harte welkom op zijn gesloten bijeenkomsten.
  Ik wist dat zij daar destijds nog nooit was geweest. Ik had om de pesterijen en hyves inbraken mijn hyves account gedeleted, toen ik na maanden terug kwam, toen stond zij op de foto met Wilders.
  Ondanks dus dat Wilders weet dat deze mevrouw tot de keiharde kern behoorde , nodigde hij haar gewoon uit. En viel ze mensen als Cohen en Roemer lastig.

  Het raakt je wel degelijk. Het heeft mij ook diep geraakt. Gelukkig is het mijn beroep niet, dus ik kan deleten.
  Het was overigens wel mijn vrijwilligerswerk, alles heeft er wel toegeleid dat ik definitief ben gestopt met mijn vrijwilligerswerk voor ouders van overleden pasgeborenen. Ik deed hiervoor 2 dingen, in de kerk en op hyves. Maar de impact was zo groot dat ik het hyvesaccount moest deleten, dat ik met het andere ook definitief gestopt ben.
  Wilders weet dit allemaal, maar het intresseert hem echt niets. Ik begrijp niet wat mensen in die vent zien en hem zo verafgoodden. Hij is een etter.

 29. @#42 Het spijt mij dat te horen, Linda.

  De reden dat een heleboel mensen in dit land zich niet lekker en onveilig voelen heeft ook te maken met teveel tolerantie voor hufterigheid in de publieke ruimte. Mensen zijn bang om er iets van de te zeggen. Vanwege het Telegraaf sprookje dat je bij het minste of geringste wordt overhoop gestoken, maar ze vreten zich wel op van binnen. Daarom roept men om steeds meer repressie door de overheid.

  We zijn zover afgezakt dat het raar wordt gevonden als je mensen vraagt om niet luidt te praten in een stilte coupe of om niet met hun schoenen op de banken te zitten.

  Ik heb mensen meegemaakt die zaten te fluiten in een kantooromgeving waar veelvuldig werd getelefoneerd. Die mensen vonden het raar dat ik mij hier heftig aan ergerde. Dat het onprofessioneel en oncollegiaal is om onnodig overlast te bezorgen dat kwam niet bij deze mensen op.

  Het is hard om te zeggen maar heel veel mensen zijn gewoon niet opgevoed. Om deze reden ben ik er een voorstander van om veel hardere gedragscodes in te stellen op scholen, (sport)clubs en werkplekken. Als je consistent goede manieren eist van iedereen vanaf 4 jaar dan neemt het aantal probleem tieners en volwassenen aanzienlijk af. Maar ja dan moet je wel overzichtelijke klassen en voldoende leraren hebben.

  Om dezelfde reden ben ik tegenwoordig tegen verdere uitbreiding van de zogenaamde vrijheid van meningsuiting omdat dit alleen maar neerkomt op de vrijheid om een nog groter hork uit te hangen in de publieke ruimte bij voorkeur tegen de zwakkeren in de samenleving.

 30. De vrijheid van meningsuiting is idd doorgeschoten tot een niveau wat je niet moet willen. Maar wat verwacht je dan in een land zoals hier , met de PVV en andere partijen die het ook kunnen als voorbeeld.
  Neem Italië met Berlusconi.
  Ik zou me schamen, met zo’n premier.En dat wil anderen vertellen hoe ze moeten leven.
  Manieren en je gedragen zijn vieze woorden geworden.
  Toch komen er mensen terug op dit soort gedragingen.
  De zwakken zijn altijd het eerste aan de beurd, en er is moed voor nodig om ze te beschermen. Vooral als je de groepsdynamiek bestudeerd. De aanhang waar jullie last van hebben teisteren veel fora.
  Ik heb wel eens gelezen dat Wilders ze huurde, of dat waar is weet ik niet, het zal me niet verbazen.
  Jullie verwijderen veel dingen. Job Cohen liet het een hele poos staan. Roemer verwijderde het.
  Er zijn ook foraas als HP de tijd, die bannen veel mensen.
  Ze zijn een crime. Het ergste vind ik altijd nog als de blonde malloot, je merkt dat ik voor hem geen greintje respect heb, zegt dat hij dreigen afkeurt.
  Velen weten inmiddels dat dit een leugen pur sang is .
  Hij moet zich schamen. Hij weet immers toch wat het is bedreigt te worden, al geloof ik hem niet meer. In het begin nog wel, maar als je zo bedreigt wordt, vind je het afschuwelijk als een ander zo bedreigt wordt. En dan ga je de bedreigers niet uitnodigen op je afgesloten bijeenkomsten.

  Veel sterkte er mee met zijn allen, en ik bewonder ook jullie moed.

 31. Is er al eens iemand geweest die zich heeft verdiept in het WAAROM?
  Waarom is Geertje W. zo fanatiek?

  Er moet toch iets met hem gebeurd zijn dat hij er een missie van heeft gemaakt om de Islam uit te bannen.

  En niet alleen in NL, maar hij blijkt nogal reislustig te zijn (belastingcenten?) en houdt graag zijn pleidooi regelmatig in de US, Israel en andere landen. Hij vindt ook daar een gretig publiek.

  Wat is zijn belang om stelselmatig Moslims tot op het bot te beledigen en uit te sluiten?

  Waarom voelt hij zich zo geroepen om telkens te brullen dat, bijvoorbeeld, Moslim vrouwen die een hoofddoek dragen onderdrukt worden? Waarom denkt hij dat hij de uitverkorene is om hieraan iets te doen?

  Het is een vorm van fanatisme waarvan ik zeg dat er iets vreemds met Geertje W. aan de hand is.

  Een PVV’er zal zeggen : “Natuurlijk is hij zo, dat word je wel als je de hele dag bedreigd wordt en met bewaking moet leven” ..

  Men vergeet hier voor het gemak dat die “bedreigingen” (is hiervan overigens een betrouwbaar objectief getal van? Dus niet wat Wilders vindt wat een bedreiging is) het gevolg is van zijn fanatisme. Niet goed te praten, die bedreigingen, maar een PVV’er (en Wilders zeker) hebben nogal de neiging om de zaken om te draaien.

  Iemand ?

  @REchtsNL
  18/03/2011

 32. REchtsNL Schreef:

  Is er al eens iemand geweest die zich heeft verdiept in het WAAROM?
  Waarom is Geertje W. zo fanatiek?

  Ik ben daar een jaar of 5 geleden al eens met een paar mensen ingedoken, maar de enige reden waar niemand tegenargumenten bij kon verzinnen was dat hij er voor betaald krijgt. 😛

 33. REchtsNL Schreef:

  Is er al eens iemand geweest die zich heeft verdiept in het WAAROM?
  Waarom is Geertje W. zo fanatiek?
  Er moet toch iets met hem gebeurd zijn dat hij er een missie van heeft gemaakt om de Islam uit te bannen.
  En niet alleen in NL, maar hij blijkt nogal reislustig te zijn (belastingcenten?) en houdt graag zijn pleidooi regelmatig in de US, Israel en andere landen. Hij vindt ook daar een gretig publiek.
  Wat is zijn belang om stelselmatig Moslims tot op het bot te beledigen en uit te sluiten?
  Waarom voelt hij zich zo geroepen om telkens te brullen dat, bijvoorbeeld, Moslim vrouwen die een hoofddoek dragen onderdrukt worden? Waarom denkt hij dat hij de uitverkorene is om hieraan iets te doen?
  Het is een vorm van fanatisme waarvan ik zeg dat er iets vreemds met Geertje W. aan de hand is.
  Een PVV’er zal zeggen : “Natuurlijk is hij zo, dat word je wel als je de hele dag bedreigd wordt en met bewaking moet leven” ..
  Men vergeet hier voor het gemak dat die “bedreigingen” (is hiervan overigens een betrouwbaar objectief getal van? Dus niet wat Wilders vindt wat een bedreiging is) het gevolg is van zijn fanatisme. Niet goed te praten, die bedreigingen, maar een PVV’er (en Wilders zeker) hebben nogal de neiging om de zaken om te draaien.
  Iemand ?
  @REchtsNL
  18/03/2011

  Tien jaar geleden heeft hij een carrièremove gemaakt omdat hij er bij de VVD maar wat bij hing. profilering en financiering via een anti-moslimagenda bleek mogelijk, vermoed ik ook dat de belangrijkste motieven zijn geweest. Door de bedreigingen en zijn isolement die daarop volgden kan het zijn dat hijzelf ook daadwerkelijk nog extremer is geworden.

 34. deze neal is ook niet echt zuiver

  deze bedreigt verschillende pvv aanhangers op internet zoals twitter !!!

  dames en heren
  dit verhaal heeft 2 kanten

  dankzij de heer neal heb ik nu 2x op het politie bureau gezeten om aangifte te doen vanwege bedreiging

  deze man is zelf zo gevaarlijk als het maar kan !

  deze man creërt zelf de situatie waar ie nu in zit !

 35. twitterende pvv-er Schreef:

  dankzij de heer neal heb ik nu 2x op het politie bureau gezeten om aangifte te doen vanwege bedreiging

  Dankzij? Of ondanks Neal? Kreeg je ook koffie? Kon je een blanke, PVV-gezinde wout ritselen? 😀 Mocht je binnen ook twitteren?

 36. twitterende pvv-er Schreef:

  deze neal is ook niet echt zuiver
  deze bedreigt verschillende pvv aanhangers op internet zoals twitter !!!
  dames en heren
  dit verhaal heeft 2 kanten
  dankzij de heer neal heb ik nu 2x op het politie bureau gezeten om aangifte te doen vanwege bedreiging
  deze man is zelf zo gevaarlijk als het maar kan !
  deze man creërt zelf de situatie waar ie nu in zit !

  Dank je voor de grap! Ben nog steeds aan het nagenieten van je klaagzang. Zoals collega JvdHeuvel al zeg… laat eens zien dan. Kom op… vooruit… wees een vent. Laat maar zien. 😉

 37. @ twitterende pvv-er:

  Ik ben woensdag of donderdag weer in Nederland. Dan zal ik de politie eens vragen of er daadwerkelijk een aangifte tegen mij loopt. Dan kan ik weer eens hard lachen. Heb overigens volgend week een afspraak met mijn advocaat… als er blijkt dat er geen aangifte is gedaan kan ik jouw lasterlijke “reactie” ook even bespreken. Grappig hoe dat werkt. ❗

 38. Bedreigingen, laster, smaad, aangifte doen.

  Ik kom niet verder dan een kleine groep opjutters die – misschien wel, misschien niet – die zielige fascistenclub PVV steunen. Vooralsnog zie ik op Twitter telkens slechts dezelfde beperkte groep van namen, of anders blijken het andere namen te zijn van dezelfde personen. Niet echt serieus te nemen.

  Een tweede groep – nog minder serieus te nemen – blijkt nog niet droog achter de oren te zijn. Kids, die, inplaats van wat ze behoren te doen – studeren – continue op zoek zijn naar mensen die nietsvermoedend reageren op nog weer een idiote uitlating.

  Dus twitter.. ach.
  Men bedreigt, lastert en beledigd maar een eind weg.
  Zonde van de tijd.

  Zo ook de stromannen en -vrouwen van Geertje W.
  Ze stellen niets voor – roepen slechts wat De Leider vindt wat hun mening moet zijn.

  Dit is aantoonbaar doordat iedereen telkens dezelfde – bijna gehersenspoelde – uitlatingen doet, die tot op de komma zijn ingestudeerd en doorgelicht door het propaganda-orgaan van de PVV.

  Geertje W. heeft nu eenmaal mensen nodig om het pluche in de Kamer te bezetten.
  Het liefst deed hij het alleen.

  Wat wel serieus genomen dient te worden, is de Grote Leider W. zelf, die – inmiddels wereldwijd – innige contacten heeft met ultra-rechts. Dit uiteraard in alle toonaarden ontkent, maar de feiten liegen er niet om.

  Enge ultra’s, zoals Pamela Geller, Robert Spencer, Sarah Palin, de gehele criminele regering van Israel, English Defence Leage (en de zielige Nederlandse variant erop), en ga zo maar door, mogen inmiddels tot zijn zieke vriendenkring gerekend worden. De persoonlijke uitnodigingen van genoemde lieden en instanties spreken immers voor zich.

  Meneertje W. kan ontkennen wat hij wil, maar de verwijzingen, steunbetuigingen, ja zelfs ontmoetingen met deze personen en groepen, nemen deze sluier van deceptie snel weg.

  Dat meneer W. ruim 1,5 miljoen kiezers weet aan te trekken, is voornamelijk gebaseerd op misleiding. Zijn (geveinste) bezorgdheid om ouderen, criminaliteit en noem maar op, verdween als sneeuw voor de zon, toen hem werd aangeboden deel uit te maken van het kabinet als (gedoog)partner.

  Het is niet nodig dit uit te leggen; de “wapenfeiten” zoals het laten vallen van het ouderenbeleid, openbaar vervoer enzovoorts enzovoorts zijn evident.

  Nederland kan hem gestolen worden.

  Nee, het gaat Geertje W. slechts om een(1) ding : zijn fascistoide ideeen over de Islam zoveel mogelijk verspreiden en hiermee aan zelfverrijking doen. Het is immers een “hot item” in de wereld en er is geld en aandacht mee te verdienen.

  Dat meneer ook zegt dat hij voor zijn leven moet vrezen, werkt natuurlijk in zijn voordeel; hele volksstammen vinden hem zo zielig dat zij hun stem aan hem gegeven hebben.

  Bedreigingen?
  Ik heb nog geen dossier gezien dat aangeeft dat het gerechtvaardigd is dat de belastingbetaler jaarlijks ruim 2 miljoen Euro moet betalen omdat meneer zwelgt in zijn slachtofferrol. Hij hoeft zijn achterste maar te lichten en daar gaan weer 15000 Eurootjes op aan extra bewaking.

  Overheid kom eens met een lijstje van serieuze(!) bedreigingen, en niet een Tweet waarin staat dat die gast dood moet. Maar nee, dat kan dan weer niet “uit veiligheidsoverwegingen”. En zo blijft die arme meneer in zijn slachtoffer rol hangen.

  Die PVV is slechts een vehikel, een container, voor Geertje W. zijn narcisme, zijn megalomanie, zijn persoonlijke hetze tegen een religie.

  Pubers en volwassenen die in de pubertijd zijn blijven hangen zitten nu Twitter te verzieken met de meest idiote uitlatingen; geen idee hebbend waar het precies om gaat. Maar lekker meeliftend op de “trending topics”.

  Dus nogmaals, bedreigingen, laster, smaad op Twitter….. oh please.

 39. Sofia van der Linde Schreef:

  Een groot aantal mensen in dit land lijdt aan een verkeerde mate van tolerantie.
  “Trek het je niet teveel aan” is vaak aan het adres van kind nog het verkeerde advies. Natuurlijk moet je tegen een stootje kunnen en er niet bij het minste of geringste op slaan of in tranen uitbarsten. Dat moet echter geen excuus zijn om pestkoppen gewoon hun gang te laten gaan.
  Mensen systematisch beledigen, belasteren, intimideren of zelfs erger is niet acceptabel. Als politieagenten, leidinggevenden en andere mensen met macht dat niet hoeven te pikken waarom een gewone burger dan wel?
  “Klikken is fout” en “je moet er maar tegen kunnen” zijn overtuigingen die pestkoppen en misdadigers dienen.
  Als iemand aangifte doet van een inbraak of een overval dan zeg je dat soort onzin toch ook niet?

  Dank je Sofia. Dit is exact wat ik ook denk. Bovendien is mijn naam en toenaam en zijn zelfs mijn kantooradressen te vinden.Het doen van aangifte is voor mij een soort bescherming. Lieden die anoniem twitteren of commentaar geven of stukjes schrijven moeten niet bij mij aankomen om de zogenaamde held op sokken te spelen. Dat mensen nu zeuren dat ik zeur is wel stoer, totdat het hen overkomt.

  “De bedreigingen komen van rechts.”

 40. Neal Lachman schreef:
  “Dit is exact wat ik ook denk. Bovendien is mijn naam en toenaam en zijn zelfs mijn kantooradressen te vinden.Het doen van aangifte is voor mij een soort bescherming. Lieden die anoniem twitteren of commentaar geven of stukjes schrijven moeten niet bij mij aankomen om de zogenaamde held op sokken te spelen. Dat mensen nu zeuren dat ik zeur is wel stoer, totdat het hen overkomt.
  De bedreigingen komen van rechts.”

  Ik zou er zelfs voor pleiten om nog meer aandacht te geven aan de bedreigingen door rechts. Jarenlang heeft de dader slachtoffer gespeeld door te beweren dat hun xenofobe leiders en bewegingen werden gedemoniseerd en bedreigd. Het gebrek aan argumenten en feiten bij xenofoob Nederland werd gecompenseerd door gebruik te maken van de slachtofferrol. Zelfs genuanceerde kritiek werd afgedaan als demoniseren en oorzaak van bedreigingen. Helaas trapten veel redelijk denkende mensen in deze val en onthielden zich van commentaar. Kunt u nog Pim Fortuyn herinneren die een taart in zijn gezicht kreeg van een geschifte vrouw? Pim Fortuyn wist deze actie handig te gebruiken om zelf Wim Kok te demoniseren. Het was Wim Kok voormalig ministerpresident van de Pvda die aan dit klimaat had bijjgedragen. Het waren en zijn de leiders van de PVV en LPF die hun aanhangers hebben opgevoed in het idee dat zij werden “gedemoniseerd”.
  De passiviteit en stilzwijgen van links en andere redelijk denkende en beschaafde mensen heeft ervoor gezorgd dat wij in Nederland zitten met een harde kern extreem-rechtse stormtroepen die mensen bedreigen en intimideren.
  Deze stormtroepen intimideren en bedreigingen “lastige” tegenstanders die met argumenten en feiten aankomen waar zij geen weerwoord tegen hebben. Volgens dit tuig tellen die argumenten en feiten niet. Het enige dat telt is bevestiging van hun schizoide wereldbeeld door PVV-achtige partijen en bewegingen. En dit is slechts het begin van de ellende. Ik denk dat er in de toekomst extreem-rechts veel meer zich gaat manifesteren.
  Misschien moet links juist wel vaker aandacht vragen voor de bedreigingen van extreem-rechts. Links heeft vaker oog in oog gestaan met dolgedraaide extreem-rechtse figuren, maar zich groot gehouden. Wat mij betreft komen er optochten.
  Dus Neal zoveel mogelijk aanklachten indienen van de bedreigingen en intimidatie en laat je niet weerhouden door geluiden van sommige linkse personen dat “bedreigingen er nu eenmaal bijhoren” en dat “democratie niets is voor bange mensen”. Aan de andere kant is het de bedoeling juist van dit PVV-tuig om mensen waar zij geen weerwoord tegen hebben door bedreiging en intimidatie pschologisch uit evenwicht te brengen om uiteindelijk het zwijgen op te leggen.

 41. Gozer Schreef:

  De passiviteit en stilzwijgen van links en andere redelijk denkende en beschaafde mensen heeft ervoor gezorgd dat wij in Nederland zitten met een harde kern extreem-rechtse stormtroepen die mensen bedreigen en intimideren.
  Deze stormtroepen intimideren en bedreigingen “lastige” tegenstanders die met argumenten en feiten aankomen waar zij geen weerwoord tegen hebben. Volgens dit tuig tellen die argumenten en feiten niet. Het enige dat telt is bevestiging van hun schizoide wereldbeeld door PVV-achtige partijen en bewegingen.

  Goed weergegeven. Zo is het.

 42. Het is tragi-komisch dat zogenaamd gematigde Linkse partijen zijn vergeten dat extreem rechts actief bestreden moet worden. Alleen dat werkt. Janmaat werd gemarginaliseerd en zijn partij werd terecht met walging behandelt. Dat hielp. Een stem voor Janmaat was een weggegooide stem.

  Vroeger was ik ook een van die mensen die zich afvroeg of linkse tegendemonstraties tegen extreem rechts wel nodig waren. Toen stelde ik mezelf de vraag of ik een samenleving wil waar Nazi’s zonder commentaar of zelfs met applaus door de straten marcheren. Dat antwoord is een heel luid “Nee.” Het is een kwestie van beschaving om je keihard tegen dat soort bewegingen te keren. Let wel de NVU en dat soort groepen zijn Nazistisch en maken dus deel uit van een beweging die schuldig is aan de massamoord op meer dan 100.000 Nederlanders.

  Wilders is groot geworden omdat hij precies de omgekeerde behandeling heeft gekregen die Janmaat heeft gehad. Zogenaamd gematigd links moet gewoon de kloten hebben om Wilders en zijn partij walgelijk te noemen.

 43. Helemaal eens met de aangiftes en de voorstanders daarvan.
  Als we altijd maar beleefd en beschaafd onze mond blijven houden, worden we op een dag helemaal overlopen door pvv en aanhang. Zelf krijg ik er ook een punthoofd van dat je gewoon je eigen mening nauwelijks nog kan twitteren of er staan gelijk een paar boze pvv-ertjes in je mentionlijn tegen je te tetteren. ❗ ( en ze zeggen allemaal hetzelfde idd; zo idioot!). Dus Neal: ik hoop dat er ook echt wat mee gedaan wordt.

  Zij zeggen zogenaamd wat wij allemaal denken, maar als je duidelijk maakt dat je zo helemaal niet denkt en je laat merken dat je het maar een clubje mafkezen vindt, komen ze verhaal halen of gaan ze dreigen. Het recht op vrije meninsuiting willen ze graag alleen voor zichzelf laten gelden blijkbaar. Zij met hun mond vol vrijheid..en dan alles doen om de vrijheden van een ander te beknotten. Stelletje losers.

 44. @ twitterende pvv-er:

  Uw reactie heeft het niveau van kinderen die ruzie hebben in de zanbak van de kleuterschool (gemiddeld PVV niveau dus). Waarom? Omdat u de discussie probeert te winnen door hetzelfde argument (het doen van een aangifte) in te brengen, maar dan in overtreffende trap (” ik nu 2x op het politie bureau gezeten om aangifte te doen vanwege bedreiging”).

Reacties zijn gesloten.