Michael Moore: “Wij zijn ongelooflijk goede moordenaars”

Moore over hoe succesvol de USA is qua moorden:

Er is echter een verschil tussen de rest van de wereld en ons: wij hebben TWEE Auroras elke dag van elk jaar! Minstens 24 Amerikanen worden elke dag gedood door andere mensen met wapens (8-9.000 per jaar) – en dat houdt niet eens rekening met de aantallen die per ongeluk worden gedood of die zelfmoord plegen met een wapen. Tel die mee en je kan het aantal verdriedubbelen tot over de 25.000.

Dat betekent dat de Verenigde Staten verantwoordelijk zijn voor over 80 procent van alle doden door wapens in de 23 rijkste landen samen. Sinds de mensen in die landen niet slechter of beter zijn dan wij, waarom wij dan? (dewereldmorgen)

4 gedachten over “Michael Moore: “Wij zijn ongelooflijk goede moordenaars””

  1. En dan hebben we het nog niet eens over mensen die komen te overlijden doordat er bij feestjes in de lucht wordt geschoten… alleen al tussen 1985 en 1992 in één ziekenhuis in Los Angeles 80 gewonden en 38 doden omdat kogels ook weer naar beneden komen.

    Echt een geweldig idee, dat wapenbezit. 😛

    http://en.wikipedia.org/wiki/Celebratory_gunfire

  2. Het heeft niet alleen met dat recht op wapenbezit te maken, het is ook de psyche van die Amerikanen ….. kijk de film maar voordat ik teveel vertel

Reacties zijn gesloten.