Meldnummer ‘144 Red een dier’ groot succes

Positief dieren-nieuws:

Het meldnummer ‘144 Red een dier’ is een groot succes. Het AD meldt dat hoewel de Tweede Kamer een einde heeft gemaakt aan de dierenpolitie, er maandelijks zo’n 5000 meldingen worden gedaan over dierenleed (Trouw).

3 gedachten over “Meldnummer ‘144 Red een dier’ groot succes”

 1. Alleen dit zinnetje in het artikel begrijp ik niet:

  Op meer dan de helft van de serieuze meldingen worden de dierenambulances afgestuurd. Eén op de tien keer komt de politie in actie.

  Er komen dus ook niet serieuze meldingen binnen. Bij 112 is dat strafbaar.
  Dus ik kan zonder problemen 114 bellen dat de blonde cavia van mijn buurman G.W. mishandeld wordt met haarlak en of ze daar maar naar toe willen gaan

 2. Wat niemand weet of wil weten, is dat de dierenpolitie gewoon doorgaat met haar werk. Wat ook nooit vermeld wordt, want belachelijk maken is veel makkelijker en o zo geil, is dat ze wel degelijk zinvol werk doen.En ja hoor Peter, bel jij maar fijn 114. Tot in de eeuwigheid want de dierenpolite krijg je er niet mee aan de lijn.

 3. #2 Naar aanleiding van jouw reactie heb ik gegoogled maar ik kan niet vinden dat de dierenpolitie die door de Tweede Kamer per 27 april weer is opgeheven gewoon doorgaat met zijn werk. Vandaar je laatste zin waarschijnlijk.

  Of de dierenpolitie zinvol werk doet of heeft gedaan daar twijfel ik niet aan. In mijn ogen had die dierenpolitie meer inhoud gekregen als ze ook daadwerkelijk in de agrarische sector aan het werk waren gegaan. Maar dat mocht niet. Daarom was voor mij een aparte animalcops afdeling van wel 500 agenten iets te veel van het goede vooral omdat alle agenten een en ander in hun opleiding meekrijgen.
  Dat het telefoonnummer 114 een succes is, is mooi en bewijst dat er veel leed kan zijn bij huisdieren maar graag zie ik, net zoals bij 112, mensen die fake bellen gestraft en ik zie ook graag de werkelijke getallen en niet vage zinnetjes zoals ” Op meer dan de helft van de serieuze meldingen worden de dierenambulances afgestuurd. Eén op de tien keer komt de politie in actie. ”

  Want als ik dat even zelf invul: 1000 meldingen waarvan 500 serieus(???) is aanname is bij meer dan 250 wordt de dierenambulance gestuurd. Voor? Het gewone dierenambulancewerk zoals een zieke straathond, een gans onder een auto e.d. ? En 1 op de 10 keer komt de politie in actie: de politie of specifiek een animalcop?

Reacties zijn gesloten.