5 gedachten over “Marktwerking in de zorg brengt de kosten omlaag”

  1. In het akkoord stond dat er compensatie voor de lagere inkomens komt, zodat het eigen risico iets meer inkomensafhankelijk wordt. Als het eigen risico voor iemand op bijstandsnivo daardoor op 150 euro zou komen en voor iemand met een modaal inkomen op 400 euro (ik noem maar iets, er staat nog niets vast), is dat toch juist een verbetering?

    *wacht dus nog even af tot er definitievere bedragen bekend zijn*

  2. “Marktwerking in de zorg brengt de kosten omlaag”

    Pertinent niet waar.
    Aantal processen ontwikkelen zich daar:

    1. Optimisatie van de winsten voor de grote spelers en investeerders.
    2. Herstructurering van de Gezondheidszorg – naar discriminatieve Gezondheidszorg, want anders niet mogelijk met deze grote Financiele spelers en hun dictaat naar optimalisatie van de winsten op de rug van de zieke mensen.
    3. Industrialisatie van de Gezondheidszorg, net als de rest van de maatschappij die dit reeds op andere gebieden ondergegaan heeft. Denkt u hierbij aan het filmpje van Charlie Chaplin over de Industriele revolutie, want het is het beste voorbeeld nop dit moment.

  3. Ik zit er nu een paar jaar middenin en je blijft je verbazen.

    Het kan zo makkelijk zijn, je gaat met je receptje je behandeling halen en stuurt je rekening naar de verzekeraar, klaar.

    Nee, we gooien al het geld op 1 grote hoop en de verzekeraar laat verschillende grote aanbieders inschrijven op aanbestedingen. Gebaseerd op vooraf hypothetisch ingeschatte zorgvragen.
    Veel controle mechanismen, onduidelijk declaratie gedrag, plafonds die worden overschreden of juist niet gehaald worden, jaarlijkse verrekeningen hiervan, de verleidingen van die hele grote bedragen. Het is allemaal niet echt zuiver te noemen.

  4. Inderdaad – de meest eenvoudige systemen werken altijd vlekkeloos.
    Ze hebben dan maar een nadeel – ze brengen voor de grote spelers zulke hoge winsten NIET, want ze zijn gemaakt op duurzaamheid en kleinschaligheid.

    Dat wil een verzekeraar nu zeker NIET. Het gaat om de winst.
    Dat wil een grote financieel investeerder zeker NIET. Het gaat om de winst.
    Daardoor ook de gedwongen grootschaligheid. Grote geld spel.

    Het beste zou zijn als elke verzekeraar, tegen de afgesloten contract, inclusief premie, de verzekerde zou gaan vertellen op welke bedrag hij hij recht heeft en dat de laatste zijn eigen weg laat kiezen.

    Maar nee, dat mag niet want dan is de stiekeme winst voor de verzekeraar, grootgeldinvesteerder dan weg.
    Daarom hebben we nu de huidige toestand gekregen.

  5. Het eigen risico blijft stijgen, de zorgpremies gaan omhoog, kilometervergoeding afgeschaft, alle bezuinigingen komen dus weer bij de burger terecht. Als ze in den haag nu eens allemaal 250 euro per maand inleveren op hun salaris (voor hun een kleinigheidje) scheelt dat miljoenen zo niet miljarden euro’s!!!! Bezuinigen kan op heeel wat andere manieren dan het bij de hard werkende burger neer te leggen.

Reacties zijn gesloten.