Wat Markio en Diedie angstvallig verzwijgen

De vhevhedeeers maken een hoop stampij over de inkomensafhankelijke zorgpremie. Voor de één een feest van nivellering voor de ander reden om te emigreren. Maar de phevhedheaaiers weten nog niet wat hen en hun bevriende minimuminkomenlijers boven het blije hoofdje hangt,

Een uitkeringstrekker, bijstandsmoeder, werkloze, dakloze, asielzoeker, arbeidsongeschikte of minimumloner kan er straks alleen maar van dromen om met een volledig gesaneerd gebit in zijn overlevingspakket van de voedselbank te happen.

Nadat ze elkaar begin zomer al gevonden hadden in het vermaarde eetcafé Sloeber Indonesisch restaurant Soeboer in Den Haag en zich een blauwe duim sms’en alsof het pubers zijn blijken Markio en Diedie niet zo van transparantie richting de kiezers. Heel langzaam begint een beeld te ontstaan, oeps dat mag ik niet zeggen, dat Diedie toch meer neoliberaal is dan we hebben kunnen inschatten. Laat ik het voorzichtig zeggen: Diedie heeft inmiddels de schijn tegen.

7 gedachten over “Wat Markio en Diedie angstvallig verzwijgen”

 1. @3: Joke:

  Ja raar hè? Doen ze “communistisch” de VVD, vindt de Telegraaf het extreem-rechts. En inderdaad, Bas Heijne vond de denivellering wel erg véél, wat een flut-quasi-intellectueel ( vindt hij van zichzelf namelijk , dat hij erg goed kan denken).

 2. @3: Ja, het mag wel in de krant… Het zullen wel fasen van het rouwproces om de eigen portemonnee zijn, dan is logica natuurlijk eventjes teveel gevraagd.

  Maar nu 100% on topic: je hoort idd. haast niemand over de maatregelen die relatief kleine groepen in de GGZ, Jeugdzorg etc. raken. Hoogleraar psychiatrie Vermeiren laat in een open brief aan PVDA-kamerleden weten, dat hij weliswaar op zich voorstander is van de eigen bijdrage, maar het kwalijk vindt “dat u het experiment ‘eigen bijdrage’ voortzet bij de meest kwetsbaren” (t.w. in de GGZ): http://www.artsennet.nl/opinie/artsen-blogs/Robert-Vermeiren/Blogbericht-Robert-Vermeiren/123302/Geachte-PvdAKamerleden.htm.

 3. @4: Joke:

  Tja, die brief. Ben een beetje allergisch aan het worden op visies die te maken hebben met de kosten van de Zorg, die dan ook nog een medisch-ethisch tintje krijgen.
  De motivatie om te komen tot een iets minder snel naar zorg “grijpen” lijkt mij ergens anders vandaan “horen” te komen.
  Er is inderdaad geen pilletje of behandeling voor alles, maar of je dat met een europrikkel duidelijk zou moeten maken betwijfel ik.

  Dit artikel gelezen in de Bruine Bode? ( overigens in de teneur in de verste verte niet vergelijkbaar hoor):

  […] [ De tijd is nú rijp om te stoppen met het slikken van pillen die nauwelijks goed en veel slecht doen, je leest daar nu wekelijks over in de krant. Haal zulke pillen uit het basispakket!
  De rem moet nu terug op de zorg, ik wil er niet nóg meer voor betalen.] [..]

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6191/Renee-Braams/article/detail/3341722/2012/11/04/Renee-Braams-In-de-zorg-zijn-alle-remmen-los.dhtml

 4. De clou:

  ” Zorgpremie over belastbaar inkomen
  Everybody happy? Nou nee. Die 1200 euro per jaar extra voor aanvullende verzekeringen bederven mijn weekend behoorlijk. Misschien is het tóch handiger om de zorgpremie te berekenen over je netto inkomen. Inclusief het wérkelijke inkomen uit je Box 3 vermogen natuurlijk. Dat houdt de Quote 500 en de 110.000 miljonairs die ons land inmiddels rijk is, ook binnen boord.”

  Gewoon doen!
  Dus niet alleen het “socialistje” voor de brede publiek spelen,ja?

 5. Aangezien door de gebezigde benaming in de titel de vergelijking met The Ramones er natuurlijk erg dik bovenop ligt, stel ik voor dan meteen ook maar alle bewindslieden een en dezelfde achternaam te gaan geven, bv Henk Rutte, Edith Rutte, Lodewijk Rutte, Ronald Rutte ad nauseam…
  😉

Reacties zijn gesloten.