Mark Rutte wordt terecht doorgezaagd over Polenmeldpunt

Mooi zo. Laat hem zich daar maar eens uitgiechelen. Maak jij die onnoemelijke schande in het buitenland inderdaad maar weer eens netjes ongedaan, Rutte. Leg jij dat allemaal maar eens uit. Normaal heb je zo’n hoop tekst, maar nu al wekenlang niet. De helft van de bevolking schaamt zich kapot om jouw vies kabinet, Mark ‘premier van alle Nederlanders’ Rutte. Mag ik even overgeven?

Iets te ver omhoog gevallen, nietwaar Mark? Het Peter Principle, net een stapje (of zes, in dit geval) te ver bevorderd. En dan krijg je ongelukken. Voordat je het weet leid je de meest xenofobe regering van Europa, op Hongarije na.

5 gedachten over “Mark Rutte wordt terecht doorgezaagd over Polenmeldpunt”

 1. “Mag ik even overgeven?” Ja hoor.
  Xenofoob is een mooi woord, trouwens. Mooi dat dit nu aan Rutte gekoppeld wordt, onze liberale premier.
  Hongarije is trouwens ook een erg mooi land, net als Nederland. Wel raar dat zo’n partij als Jobbik daar zo groot kan worden. Je zou denken dat de gemiddelde Hongaar, en Viktor Orbán zelf, al rechts genoeg is.

 2. Liberaal zou ik onze premier niet noemen. Een liberaal sluit geen dealtjes met een anti-liberale partij als de SGP om zo toch nog een meerderheid te halen. Dat je daar niet transparant over bent is ook alles behalve democratisch.

 3. @2;
  Een Liberaal faciliteert ook, op géén enkele wijze, fascisme. En zie daar: exact wat de VVD dus wel doet. Met behulp van CDA.

  Wanneer dit kabinet valt, -en dat doet ‘ie-, is Paars+ ook géén optie. Dat is blijven doorbroeden op een perfide ideologie. Iets wat o.a. PvdA in het achterhoofd dient te houden. Allereerst dient de NL-overheid er voor te zorgen dat op alle scholen, van hoog tot laag, de leerlingen een blok over het fascisme/ nationaal “socialisme” als zodanig leren. Het is nog geen 5 mei. 😉

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Socialisme
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Nationaal_socialisme
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Fascisme

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Holocaust

 4. @2: Oester:

  [ Liberaal zou ik onze premier niet noemen. ]

  Jouw premier, van mij is hij niet.

 5. Die van mij is ’t ook niet….gaat me niet eens om politieke kleur, zal me normaal gesproken worst wezen wie ’t ambt vervult.
  Maar via een boereslimmigheidje erin rollen en dan een extreme agenda er met een minderheid doorheen drukken……nekharen overeind en tenen in de krom.

Reacties zijn gesloten.